Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Augusztus 20.: Egy térképen az összes lezárás
2016-08-20 09:41
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az ünnepi rendezvények miatt ma számos, budai és pesti közlekedési útvonalat és Duna-hidat érintő lezárás és közösségi közlekedési változás lép életbe a fővárosban. Ezért a belvárost BKV-val javasolt megközelíteni, amire a cég járatsűrítésekkel készül. A forgalomkorlátozások miatt több busz- és villamosjárat módosított vagy rövidített útvonalon jár. Az autóval közlekedőknek is érdemes tájékozódniuk a lezárások miatt. A MÁV a hazajutásban igyekszik segíteni a tűzijáték után.

 

A Budapesten, közúton közlekedőknek érdemes figyelniük arra, hogy lezárták a Lánchidat, a Fő utcát a Clark Ádám tér és a Halász utca között, az Alagutat, az Alagút utcát és a Clark Ádám teret, a Lánchíd utcát, az Ybl Miklós teret, valamint az Attila utat a Döbrentei tér és az Apród utca között.

 

Ma 16 órától éjfélig nem lehet közlekedni a Budai alsó rakparton a Rákóczi híd és a Margit híd között, illetve a Pesti alsó rakparton teljes hosszában.

 

 Várhatóan 18 órától 23 óráig zárják le az Erzsébet hidat. A Várkert Bazár környékén augusztus 19-e reggeltől 21-e estig lesznek forgalomkorlátozások.

Nehéz a közlekedés szinte mindenhol

Az esti tűzijátékra látogatók létszámától függően lezárhatják - szintén 18 órától - a Margit híd–Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút–Üllői út–Ferenc körút Petőfi híd által határolt területet, míg Budán az Irinyi József utca–Karinthy Frigyes út–Móricz Zsigmond körtér–Villányi út–Alkotás utca–Vérmező út–Margit körút–Bem József utca–Tölgyfa utca–Margit híd által határolt területet. Szintén lezárhatják a Hegyalja utat a BAH-csomópont és az Erzsébet híd között, a Szent Gellért rakpartot és a Szent Gellért teret.   

 

Lezárták délig az Alkotmány utcát, a Széchenyi felső rakpartot és a Balassi Bálint utcát a Kossuth Lajos tér és a Markó utca között, a Vértanúk terét, a Szalay utcát és a Vajkay utcát, illetve a Báthory utcát a Vértanúk tere és a Szemere utca között.

 

Ma 14 órától 20 óráig zárják le a Szent István Bazilika környékét, a Szent István teret, a Hercegprímás utcát és a Sas utcát, valamint a Bajcsy-Zsilinszky úton befelé a külső sávot az Arany János utca és a József Attila utca között. 14 órától 23 óráig lezárják a József Attila utcát végig.

 

 

 

Augusztus 20-án a zászlófelvonással kezdődnek az ünnepségek - emiatt is vannak lezárások

 

Később pedig, 17 órától 20 óráig korlátozásra kell számítani a Szent István tér–Zrínyi utca–Október 6. utca–József Attila utca–Széchenyi István tér, valamint a Szent István tér–Zrínyi utca–Október 6. utca–József Attila utca–Széchenyi István tér–Akadémia utca–Arany János utca–Sas utca útvonalon.

 

A Lánchíd augusztus 19-én este 20 órától 21-én hajnali 4 óráig, az Erzsébet híd várhatóan augusztus 20-án 18 óra és 22:30 között le lesz zárva a forgalom elől. A Szabadság híd villamosvágány-felújítási munkák miatt jelenleg sem használható.    

 

A tűzijáték miatt is lesznek lezárások

A tűzijátékot megelőző és követő néhány órában mind a budai, mind a pesti belváros Dunához közel eső területeit lezárják a közúti forgalom elől. A tűzijáték augusztus 20-án 21 órától körülbelül 21:30-ig tart, idén a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti területen, valamint a Citadelláról lövik fel.    

 

A BKK a tűzijáték kényelmesebb és biztonságosabb megközelítése érdekében egész este sűrűbben indítja mind a négy metróvonalat, a H5-ös és a H7-es HÉV-et, továbbá a nagykörúti villamost, valamint több, a belváros felé tartó villamos- és buszjáratot. A tűzijáték helyszínének megközelítése elsősorban metróval, majd a belvárosi csomópontokból gyalogosan javasolt.

 

Egyes metróállomásokat a tűzijáték idején biztonsági okokból lezárhatnak.

 

Az Erzsébet hídi járatok a hídzár idején megosztva közlekednek. A pesti oldalon Rákospalota, Újpalota és Angyalföld felől a buszok a Deák Ferenc térig járnak. A budai oldalon Kelenföld és Dél-Buda felől , valamint a Hegyalja út és a Márton-hegy térségéből a buszok a Móricz Zsigmond körtérig járnak. A kiskörúti villamosok vágányfelújítás miatt nem közlekednek, ezért este az M2-es, az M3-as metróval, vagy a 9-es busszal ajánlott utazni. 19 órától a D12-es hajójárat nem közlekedik.


A tűzijáték után, 21:30 és 23 óra között - a kényelmesebb hazautazás érdekében - a belvárosból közlekedő járatok sűrűbben követik majd egymást. A lezárt utakat a rendőrség döntése alapján folyamatosan nyitják majd meg.

 

 

 

Augusztus 18-ától 21-éig idén is megrendezik a Mesterségek Ünnepét, a rendezvénynek helyt adó Budai Vár megközelítését a BKK járatsűrítésekkel és rendkívüli buszjárat elindításával segíti. Nemcsak gyakrabban indul majd a 16A busz, de 216-os jelzéssel rendkívüli járat is közlekedik a Belvárosból a Dísz térre.  

 

 

A MÁV tájékoztatása szerint bár a vasúti közlekedési rend nem változik, de a fővonalakon több kocsival közlekednek egyes vonatok, a vasúttársaság az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét forgalomba állítja. A tűzijáték után mentesítő vonatokat indít a MÁV a Nyugati pályaudvarról Szegedre, valamint a Déli pályaudvarról Komáromon át Győrbe.

 

ÜNNEPI PROGRAMOK, RENDEZVÉNYEK AUGUSZTUS 20-ÁN
 

Augusztus 20-án számos rendezvényt tartanak Budapesten az Államalapítás Ünnepe alkalmából. A programokról a kormány ünnepi honlapján lehet tájékozódni. A Kossuth Lajos téren szombat délelőtt a hagyományos tisztavatásra kerül sor. Délután és koraeste a budai Várban ökumenikus kenyéráldást és aratóünnepet rendeznek, míg a Szent Jobb körmenet szokásos Szent István Bazilika–Széchenyi István tér–Szent István Bazilika útvonalán halad. Ezt követően 21 órakor kezdődik a tűzijáték, amelyet idén a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti területen, valamint a Citadelláról lőnek fel. A Budai Várban idén is megrendezik a Mesterségek Ünnepét.

Sűrűbben közlekedik számos járat

A tűzijáték gyorsabb megközelítése érdekében augusztus 20-án körülbelül 18 és 20-21 óra között mind a négy metró-, továbbá a H5-ös és a H7-es HÉV-vonalon, valamint a Nagykörúton sűrűbben indulnak az ott közlekedő járatok. További sűrítések lesznek számos, belváros felé tartó villamos- és buszvonalon. A tűzijáték után, körülbelül 23 óráig szintén a megszokottnál sűrűbben induló és/vagy nagyobb befogadóképességű jármű közlekedik a belvárosból induló vonalakon.

 

Az alábbi felsorolás mutatja, mely közösségi közlekedési járatok indulnak a megszokottnál sűrűbben, illetve nagyobb befogadóképességgel a tűzijáték előtt és/vagy után:

 • M1-es metró: a tűzijáték előtt 2, utána 1-2 percenként
 • M2-es metró: a tűzijáték előtt és után is 3 percenként
 • M3-as metró: a tűzijáték előtt és után is 3 percenként
 • M4-es metró: a tűzijáték előtt és után is 3 percenként
 • H5-ös HÉV: a tűzijáték után Békásmegyerre 6, Szentendrére 12 percenként, egész délután és este 6 kocsis szerelvényekkel
 • H6-os HÉV plusz indulás 22:06-kor Ráckevére, 23:06-kor Tökölre
 • H7-es HÉV: a tűzijáték után 6-7 percenként, egész délután és este 6 kocsis szerelvényekkel
 • 4-es és 6-os villamos: a tűzijáték előtt és után is mindkét járat 5 percenként, azaz a Nagykörúton 2-3 percenként jön majd villamos
 • 5-ös busz: a pesti oldalon a tűzijáték előtt 10, utána 7-8 percenként, Budán a tűzijáték előtt és után is 15 percenként
 • 7-es busz: a tűzijáték előtt és után is 4 percenként A 7-es busz 18 órától az utolsó járatindulásig megosztva, két – egy budai és egy pesti – szakaszon közlekedik, erről részleteket a járatonkénti bontásnál olvashat
 • 7E busz: a Deák Ferenc tér M megállóhelyig meghosszabbított útvonalon, a tűzijáték előtt 4, utána 3 percenként
 • 8E busz: a tűzijáték előtt 10, utána 7-8 percenként
 • 9-es busz: a tűzijáték előtt 4-5, utána 4 percenként
 • 11-es busz: a tűzijáték előtt 7-8, utána 6 percenként
 • 14-es villamos: a tűzijáték után 7-8 percenként
 • 16A busz: a tűzijáték előtt 2, utána 1-2 percenként
 • 17-es villamos: a tűzijáték előtt és után is 7-8 percenként
 • 19-es villamos: a tűzijáték előtt és után is 7-8 percenként
 • 21-es busz: a tűzijáték után 20 percenként
 • 21A busz: a tűzijáték előtt és után is 6-7 percenként
 • 22A busz: a tűzijáték előtt 6, utána 7-8 percenként
 • 23-as busz: a tűzijáték előtt és után is 7-8 percenként
 • 23E busz: a tűzijáték előtt és után is 7-8 percenként
 • 24-es villamos: a tűzijáték után 10 percenként
 • 26-os busz: a tűzijáték után 20 percenként
 • 27-es busz: a tűzijáték előtt és után is 10 percenként
 • 28A villamos: a tűzijáték előtt 10 percenként
 • 30A busz: a tűzijáték előtt és után nagyobb befogadóképességű csuklós buszok járnak a vonalon
 • 31-es busz: a tűzijáték után 10 percenként
 • 33-as busz: a tűzijáték előtt és után is 15 percenként
 • 34-es busz: a tűzijáték után 15 percenként
 • 36-os busz: a vonalon ebben az időszakban nagyobb befogadóképességű csuklós buszok járnak
 • 38-as busz: a vonalon ebben az időszakban nagyobb befogadóképességű csuklós buszok járnak
 • 38B busz: a csepeli forgalom segítése érdekében Csepel, Szent Imre tér és a Hárosi csárda megállóhely között körülbelül 18 órától 23 óráig közlekedik, a tűzijáték előtt 30, utána 15 percenként
 • 40-es busz: a tűzijáték előtt 20, utána 7-8 percenként
 • 40B busz: a tűzijáték előtt 20 percenként
 • 42-es villamos: a tűzijáték után 10 percenként
 • 44-es busz: a tűzijáték után 15 percenként
 • 45-ös busz: a tűzijáték után 15 percenként
 • 50-es villamos: a tűzijáték előtt 6, utána 5 percenként
 • 51-es villamos: a tűzijáték előtt és utána is 7-8 percenként
 • 54-es busz: a vonalon ebben az időszakban nagyobb befogadóképességű csuklós buszok járnak
 • 55-ös busz: a tűzijáték előtt 15, utána 10 percenként
 • 56A villamos: a tűzijáték előtt és utána is 7-8 percenként
 • 57-es busz: a tűzijáték után 15 percenként
 • 58-as busz: a tűzijáték előtt 20, utána 15 percenként
 • 59-es villamos: a tűzijáték előtt 12, utána 15 percenként
 • 61-es villamos: a tűzijáték előtt és utána is 7-8 percenként
 • 63-as busz: a tűzijáték után 15 percenként
 • 65A busz: a tűzijáték előtt és után is 30 percenként
 • 66-os busz: a vonalon ebben az időszakban nagyobb befogadóképességű csuklós buszok járnak
 • 67-es busz: a tűzijáték után 10 percenként
 • 70-es trolibusz: a tűzijáték előtt 7-8, utána 6-7 percenként
 • 71-es busz: a tűzijáték után 20 percenként
 • 72-es trolibusz: a tűzijáték után 10 percenként
 • 74-es trolibusz: a tűzijáték előtt 5, utána 4 percenként
 • 75-ös trolibusz: a tűzijáték előtt 7-8, utána 6 percenként
 • 76-os trolibusz: a tűzijáték után 7-8 percenként
 • 77-es trolibusz: a tűzijáték után 10 percenként
 • 78-as trolibusz: a tűzijáték előtt 7-8, utána 6-7 percenként
 • 80-as trolibusz: a tűzijáték előtt 7-8, utána 6 percenként
 • 83-as járat (a trolibusz helyett 18 órától autóbusz közlekedik): a tűzijáték előtt 7-8, utána 4 percenként
 • 85-ös busz: a tűzijáték előtt 6-7, utána 6 percenként
 • 88-as busz: a tűzijáték után 30 percenként
 • 91-es busz: a tűzijáték után 7-8 percenként
 • 95-ös busz: a tűzijáték után 10 percenként
 • 97E busz: a tűzijáték után 10 percenként
 • 99-es busz: a tűzijáték előtt 7-8, utána 6 percenként
 • 106-os busz: a tűzijáték előtt és után is 15 percenként
 • 112-es busz: a tűzijáték utána 10 percenként
 • 114-es busz: a tűzijáték előtt és után is 7-8 percenként
 • 123A busz: a tűzijáték után 15 percenként
 • 126A busz: a tűzijáték előtt és után is 30 percenként
 • 130-as busz: a vonalon ebben az időszakban nagyobb befogadóképességű csuklós buszok járnak
 • 133E busz: a tűzijáték előtt és után is 15 percenként
 • 136E busz: a tűzijáték előtt 6-7, utána 5 percenként
 • 139-es busz: a tűzijáték előtt 10, utána 7-8 percenként
 • 141-es busz: a tűzijáték előtt 20, utána 15 percenként
 • 144-es busz: a tűzijáték előtt és után is 15 percenként
 • 149-es busz: a tűzijáték után 10 percenként
 • 150-es busz: a tűzijáték előtt 20, utána 15 percenként
 • 151-es busz: a vonalon ebben az időszakban nagyobb befogadóképességű csuklós buszok járnak
 • 155-ös busz: a tűzijáték után 10 percenként
 • 157-es busz: a tűzijáték előtt 60, utána 20 percenként
 • 157A busz: a tűzijáték előtt 60 percenként
 • 159-es busz: a tűzijáték előtt és után is 10 percenként
 • 160-as busz: a tűzijáték előtt és után is 20 percenként
 • 164-es busz: a tűzijáték előtt 120, utána 20 percenként
 • 168E busz: a tűzijáték után 15 percenként
 • 169E busz: a tűzijáték után 10 percenként
 • 172-es busz: a tűzijáték után 20 percenként
 • 182-es busz: a tűzijáték előtt 10, utána 7-8 percenként
 • 184-es busz: a tűzijáték előtt 10, utána 7-8 percenként
 • 187-es busz: a tűzijáték előtt és után is 30 percenként
 • 194-es busz: a tűzijáték előtt 10, utána 7-8 percenként
 • 196-os busz: a tűzijáték előtt 15, utána 20 percenként
 • 196A busz: a tűzijáték előtt 15, utána 6-7 percenként
 • 212-es busz: a tűzijáték előtt és után is 10 percenként
 • 213-as busz: a tűzijáték után 15 percenként
 • 216-os busz: a tűzijáték előtt 6 percenként
 • 220-as busz: a tűzijáték előtt 15, utána 10 percenként
 • 222-es busz: a tűzijáték előtt 30, utána 15 percenként
 • 230-as busz: a tűzijáték előtt 60 percenként
 • 238-as busz: a vonalon nagyobb befogadóképességű csuklós buszok járnak
 • 243-as busz: a tűzijáték után 15 percenként
 • 250B busz: a tűzijáték előtt 20, utána 15 percenként
 • 257-es busz: a tűzijáték előtt 30, utána 20 percenként
 • 260-as busz: a tűzijáték előtt és után is 20 percenként
 • 261E busz: a tűzijáték előtt 15 percenként
 • 264-es busz: a tűzijáték előtt 40 percenként
 • 266-os busz: a tűzijáték előtt 30, utána 60 percenként
 • 276E busz: a tűzijáték előtt 15, utána 10 percenként
 • 294E busz: a tűzijáték előtt és után is 30 percenként 

 

 

    

C-PRESS szavazás kérdése a főoldalon!   


Ön támogatja az Európai Unió kötelező betelepítési kvótáját?

Országgyűlés döntése nélkül, Nem

Igen támogatom az EU döntést

Nem érdekel, külföldi vagyok

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - origo

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk