Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szükség van a választópolgárokra a kötelező betelepítés megakadályozásában
2016-08-19 02:13
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ha a választópolgárok nem állítják meg Brüsszelt, az EU előbb-utóbb betelepít Magyarországra olyanokat, akik "nem közülünk valók", és nem kérdezik meg a véleményünket, erről szól az októberi népszavazás - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

Lázár János hangsúlyozta: a kormány "egyedül gyenge ebben a küzdelemben".

 

Nagy hibának minősítette a részvétel ellen kampányolni, egy igazi demokratának ugyanis - mutatott rá - kötelessége a részvételre biztatni egy népszavazáson.

 

A miniszter azt mondta, Magyarország megállította a bevándorlást, és Európának is nagy szívességet tett azzal, hogy betartotta a szabályokat.

 

Kifejtette: az unióban az a terv, a többségi álláspont, hogy a következő években, évtizedekben emberek százezreit és millióit kell behívni a gazdasági és társadalmi érdekeknek megfelelően.

 

Magyarország a kisebbségi álláspontot képviseli, vagyis azt, hogy meg kell állítani a bevándorlást, nincs szükség migránsokra, hanem a magyar családokat kell segíteni - magyarázta. Hozzátette: ezt a meggyőződést szeretnék képviselni az EU-ban, és ehhez kérik a választópolgárok segítségét.

 

A tárcavezető közölte: a tájékoztatási kampány folytatódik, ennek keretében javasolják a részvételt, és elmondják, mi a tétje a referendumnak, de a végén - tette hozzá - mindenki maga dönt.

 

Megkérdezték a külföldön tartózkodók levélben szavazásának lehetőségéről is, amire azt felelte: nem politikai, hanem választási eljárási kérdésről van szó. Felvetette: "ha valakinek Magyarországon van a lakcíme, külföldön tartózkodik és levélben szavazhat, akkor ha én Magyarországon lakcímmel rendelkezem, nem otthon tartózkodom, hanem a szomszéd faluban, én miért nem szavazhatok levélben?"

 

Ez az alkotmányos probléma nem hidalható át - összegzett.

 

Lázár János arról is beszélt, hogy a kerítés felépítése és a vonatkozó törvények tavaszi módosítása eredményeként ma Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország a bevándorlás tekintetében.

 

Az erőfeszítések nagy anyagi terhet jelentenek, és az EU "ehhez lényegében semmit nem ad", csak Ausztria ajánlott segítséget, Németország és az EU nem - mondta. Hozzátette: Magyarország a kerítéssel kapcsolatos költségeket 96-97 százalékban maga finanszírozza.

 

Kérdésre közölte: ha a magyarok úgy döntenek, hogy nem szeretnék, hogy az országba bárki bejöjjön, akkor az EU - amely a demokratikus gondolkodásra épül - nem engedheti meg magának, hogy ezt a döntést korlátozza, ennek beláthatatlan társadalmi következményei lennének. Kijelentette: nem tervezik a kormány lemondását, ha nem mennek el elegen a népszavazásra.

 

"Az országgal tol ki, aki lebeszél a részvételről" - fogalmazott.

 

Ősszel várhatóan több migráns érkezik

Azt is elmondta: azért hosszabbították meg a válsághelyzetet, mert ősszel várhatóan több migráns érkezik, számítani lehet a bevándorlási nyomás fokozódására, Törökország és az EU egyezségének végrehajtása nem hatékony, Görögországban nő a várakozók száma, és a határon várakozók információk szerint "támadástól sem rettennek vissza".

 

A miniszter azzal indokolta, hogy 3000-rel emelik a rendőrség létszámát, hogy ha Európa ilyen nyomás alatt lesz a következő 5-10 évben, akkor fenn kell tartani a határzárat, és ez kevesebb létszámmal biztonsági deficitet jelenthetne másutt. Példaként hozta, hogy a 2010-es kormányváltáskor a szocialisták "belbiztonsági káoszt" hagytak, és azonnal 3500-4000 új rendőr kellett.

 

Akkor 12 ezren, most 18 ezren vannak börtönben, a rend és biztonság oka, hogy hatezer bűnözőt "kivontak a forgalomból" - magyarázta.

 

Azzal kapcsolatban, hogy Törökország Magyarországot is megkereste egy budapesti iskola bezáratása miatt, amelyről úgy vélik, hogy a puccsal vádolt hitszónokhoz, Fethullah Gülenhez kötődik, Lázár János kifejtette: a kormányfő arra utasította a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, valamint a Belügyminisztériumot, hogy vizsgálják ki a kérést.

 

 

A kormány álláspontja szerint Magyarország érdeke a stabil Törökország a régió biztonsága és a bevándorlási válság megoldása miatt - emlékeztetett.

 

Tízéves társadalmi programot dolgoz ki a kormány

Ősszel Orbán Viktor miniszterelnök azzal bíz meg egy kormánytagot, hogy állítson össze kormányzati programot arról, mit tudnak kínálni az országnak 2018 és 2028 között - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 

A tárcavezető kiemelte: "nagy kérdések kezelése áll előttünk 2018 után", hiszen például akkor zárul le egy uniós fejlesztési ciklus.

 

Ezért a kormány közép- és hosszú távú társadalmi programot akar hirdetni a 2018 utáni időszakra - közölte Lázár János.

 

Azt is leszögezte: a kormány belső vizsgálatában világos választ vár arra, hogy az uniós pályázati kiírásoknál lehetett-e érdemben befolyásolni a döntéshozókat. Közölte: nem kétli, hogy Mengyi Roland mentelmi jogát felfüggesztik - ő is emellett fog szavazni a parlamentben -, és a fideszes parlamenti képviselő maga is kezdeményezi azt.

 

Felidézte, hogy a miniszterelnök vizsgálatot rendelt el az ügyben, miután közpénz áll a vélelmezett bűncselekmény középpontjában.

 

Jelezte ugyanakkor, hogy a szóban forgó pályázatot visszavonták, abban nem hirdettek nyertest, az uniós kasszát nem érte kár.

 

Lázár János elmondta: egyáltalán nem örül a történteknek, hat év kormányzás után ez az első eset, hogy kormánypárti politikus esetében közvádas ügyben javasolja az ügyészség mentelmi jog felfüggesztését.

 

Megjegyezte ugyanakkor, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, a helyzet tisztázása pedig mindenkinek érdeke. Arra a felvetésre, hogy a hatóságok esetleg felsőbb utasításra nem üthettek rajta a képviselőn, azt felelte: zéró tolerancia van a korrupciós ügyekben, és értékelése szerint a hatóságok mindent törvényesen tettek. Kizártnak tartotta, hogy bárki ellenkező utasítás adott volna.

 

Lázár János az uniós pénzekkel kapcsolatban kitért rá: az elmúlt években jelentős tisztulást értek el, ami azért fontos, mert "ahol sok pénzt osztanak, ott sok az érdeklődő". Az átláthatóság érdekében új pályázatértékelő rendszert vezettek be, amelynek keretében külső cégek nem, csak állami tisztviselők értékelhetnek pályázatokat.

 

Jelenleg már 1135 pályázatértékelő regisztrációját fejezték be, ők már meg is kezdhetik a munkájukat - közölte. Úgy vélte, az új rendszer "bölcs és jó válasz" a hiányosságokra.

 

A miniszter azt is elmondta, hogy az új értékelők munkájukért "elég sok pénzt kapnak", egyúttal vállalják a nemzetbiztonsági megfigyelést, vagyis a pályázatértékelő vállalja, hogy tevékenysége "teljes kontroll alatt zajlik".

 

A kormánykabinet meghallgatta Farkas Flórián miniszterelnöki biztost, akinek munkája iránt megvan a bizalom - mondta a tárcavezető, hozzátéve: az Eurostat adatai szerint 2010 óta javultak a felzárkózási adatok Magyarországon.

 

Mint fogalmazott, kíváncsi lenne, hogy ha nem cigány emberről lenne szó, akkor is ekkora lenne-e az érdeklődés. Elmondta azt is, hogy Farkas Flórián tudomása szerint augusztus 24-én megy az OLAF-hoz a meghallgatásra.

 

Mentős életpályamodell indulhat

Közölte azt is, hogy a kormány életpályamodellt indítana a mentők számára a velük folytatott konzultációt követően. Az új program 6-8 ezer embert érintene, és jelentősen erősítené a mentésbiztonságot.

 

Emellett folytatódik a béremelés az egészségügyben, szeptember 1-jétől minden szakorvos, szakgyógyszerész bruttó 107 ezer alapbéremelést kap, 2017 november 1-jén pedig bruttó 100 ezer forinttal növekszik még az alapbérük - idézte fel, hozzátéve: a rezidensek 2017. november 1-jétől 50 ezer forint béremelésben részesülnek, és szeptember 1-jétől új egészségügyi szakdolgozói bértábla lesz.

 

Elmondta azt is, hogy a stratégiai kabinet döntése alapján 6 milliárd forint jut tucatnyi kórház félbemaradt beruházásának befejezésére uniós forrásból.

 

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy szeptember elsejével megszűnik 14 háttérintézmény, január elejével átalakul körülbelül 40, és jövő tavasszal is folytatódik a folyamat. Ismertette azt is, hogy a kormányhivatalokban 215 ezren nyilvánítottak véleményt a bürokráciacsökkentésről, a magánszemélyek elsősorban a gépjármű-üzemeltetéssel kapcsolatos költségeket sokallják, a vállalkozások pedig a cégeljárásokban, telephely-engedélyezésben szeretnének könnyítést.

 

Minden magyar sportolóra büszkék lehetünk

A Miniszterelnökség vezetője elismerését fejezte ki valamennyi, a riói olimpián részt vevő magyar sportolónak. Mint fogalmazott: minden magyar sportolóra büszkék lehetünk, az olimpiai szintek elérése önmagában elismerésre méltó teljesítmény.

 

Beszámolt arról, hogy az olimpia után a kormány számadásra készül, elemzi a kiemelt szakágak működési feltételeit, és áttekinti, miben segíthet a magyar sportnak.

 

A tárcavezető megerősítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a kormányküldöttség vezetőjeként Rióba utazott, az olimpia idején pedig sokan fontos munkát végeztek annak érdekében, hogy meggyőzzék a világot arról, hogy Budapest a legalkalmasabb egy olimpia megrendezésére.

 

Kérdésre Lázár János a Seuso-kincsekről is beszélt. Mint mondta, a leletek egy részét visszaszerezte Magyarország, a hiányzó rész Angliában van, ennek visszaszerzésére tett lépéseket a kormány, de ezek eddig nem vezettek eredményre.

 

Lehet, hogy van egy harmadik része is a kincseknek, azonban eddig nem találtak megbízható információkat ennek tisztázására - fűzte hozzá.

 

A miniszter arról is beszélt, hogy a következő kormányülésen beszélik meg, hogy a volt SZDSZ-es, jelenleg DK-s politikus Eörsi Mátyást jelölik-e a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkárának.

 

Minden véleményt mérlegelnek, nincs végső döntés az ügyben - közölte.

 

Ugyancsak kérdésre a miniszter közölte: a kormány ülésein nem volt szó a vasárnapi boltzár újbóli bevezetéséről, a főváros közigazgatásának átalakításáról pedig azt mondta, nincs realitása a kérdésnek.

 

Az első félévben jól teljesített a magyar gazdaság

Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a gazdasági növekedés a kormány által tervezett tartományban alakult a második negyedévben, pedig az EU-pénzek kifizetésének üteme csak a következő hónapokban pörög fel, vagyis a növekedés az uniós források nélkül is komoly teljesítménynek számít.

 

Ugyancsak fontos eredményként emelte ki, hogy az Eurostat szerint a 2010-es 11,6-ról 5,1 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta, és 4,4 millió ember fizet adót a munkája után.

 

Ez a kedvező tendencia tartani fog következő fél évben is - mondta a miniszter.

 

Közölte: egy év alatt 140 ezer új munkahely jött létre Magyarországon, és 2010 óta 670 ezerrel több ember dolgozik.

Lázár János elmondta: a kormány kész arra, hogy érdemben vizsgálja a foglalkoztatás költségeinek csökkentését, azt, hogy van-e erre reális lehetőség 2018-ig.

 

 

 

Megjegyezte: a sertéshús áfája csökkentésének kedvező hatása már érezhető, jövőre pedig egyes alapélelmiszerek és az internet áfája is csökken. Az utóbbival kapcsolatban közölte: van esély a szoros együttműködésre az EU-val az ügyben.

 

Az államadósság csökkentésére fordíthatják a földárveréseken befolyt összeget

A Miniszterelnökség vezetője arról is beszámolt, hogy adósságcsökkentésre fordítaná a kormány azt a 270 milliárd forintot, amely az állami földek értékesítéséből folyt be. Az összeg sorsáról jövő héten dönt a kormány, ugyanakkor a kormánykabinetek azt javasolják, hogy "a szocialisták által felhalmozott nemzeti adósság" finanszírozására költsék azt.

 

Megerősítette, hogy a kormány szeptemberben törvényben zárja le a földárveréseket, amelyek során a meghirdetett 280 ezer hektárból 206 ezer kelt el.

 

Mintegy 30 ezer vevő volt, akik közül 20 ezren 3 hektár alatti területet vásároltak - ismertette a miniszter, aki kérdésre azt is elmondta: a nem értékesített, de megművelhető földekre bérleti jogot létesítenek.

 

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy áttekintették az e-számla helyzetét, a fizetési lehetőséget a tervek szerint 2018. január 1-jével vezetnék be.

 

Megkérdezték a Modern városok programban rögzített útberuházásokról is. Azt felelte: nem lesz változás ahhoz képest, amit megígértek.

 

Egy rezsicsökkentéssel kapcsolatos kérdésre a miniszter úgy válaszolt: a gáz- és áramszolgáltatást illetően még van esély a csökkentésre, ha a szervezeti átalakítás jó ütemben halad.

 

Ugyancsak kérdésre Lázár János közölte: Magyarországon az új - az EU-irányelvnek megfelelő - közbeszerzési törvény értelmében nemcsak az ár számít, hanem más - például környezetvédelmi, foglalkoztatási - szempontok is, tehát a legalacsonyabb ár önmagában nem garancia egy beruházás elnyerésére.

 

Most kezd működni ez a gyakorlat, amelyet ősszel vizsgálnak felül - mutatott rá.

 

A tárcavezető kitért rá: a kormányülésen szó volt a csok-ról, novemberben összegzik a tapasztalatokat, és akkor biztosan mérlegelik az ombudsman legutóbbi javaslatait is.

 

A Magyar Nemzet csütörtökön azt írta: az ombudsman kifogásolta, hogy a jelenleg hatályos kormányrendelet kirekeszti a jogosultak közül a húszévesnél idősebb, nappali tagozatos középiskolásokat, az ugyanilyen idős egyetemisták után viszont jár a pénz.

 

      

2016. Rio, Rio mák és dió!
Drukkolunk minden magyarnak, veletek vagyunk!

Aranyeső hulljon rátok! Szóval, mmindent bele, és sok sikert Magyarország!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! 

 

  

C-PRESS szavazás kérdése a főoldalon!   


Ön támogatja az Európai Unió kötelező betelepítési kvótáját?

Országgyűlés döntése nélkül, Nem

Igen támogatom az EU döntést

Nem érdekel, külföldi vagyok

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - kormany.hu

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk