Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az ellenzék kudarca borítékolható
2016-08-15 07:37
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Vesztes helyzetben, sőt csapdában van a balos ellenzék a kvótareferendum kapcsán, ebből nem tudnak jól kijönni, ezért mindegyik érintett párt kényszermegoldásokkal próbálkozik – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.

 Kiszelly Zoltán 20150427

 Kiszelly Zoltán politológus: „Az ellenzék kudarca borítékolható”

 

Hétértékelő. Csak taktikai az összefogás az MSZP és a DK között kvótaügyben.

 

Hiába próbálkozik a Jobbik, nem tud keményebb lenni a kormánynál migránsügyben – mutatott rá lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus, annak kapcsán, hogy a múlt héten újabb háromezer fővel erősítették meg a határvédelmet.

 

 

Vesztes helyzetben, sőt csapdában van a balos ellenzék a kvótareferendum kapcsán, ebből nem tudnak jól kijönni, ezért mindegyik érintett párt kényszermegoldásokkal próbálkozik – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus, az elmúlt hét fejlemé­nyeit elemezve.

 

Kiderült ugyanis, hogy az MSZP és a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) közösen akarja egyfajta bojkottra buzdítani híveiket az október 2-i, a kormány által kezdeményezett népszavazáson, melynek hivatalos kampánya szombaton kezdődött meg.

 

Az igennel való voksolást egyelőre csak a liberálisok, illetve Fodor Gábor merik javasolni, ám ők csupán „kis mikrofonba” beszélnek. Az a nagyobb ellenzéki párt, amely először veszi át ezt az álláspontot, nagy szimpátiára számíthat a potenciális szavazók körében. Egyelőre azonban az MSZP és a DK érdeke is az, hogy egységet mutasson a kérdésben, véli az elemző. A politikában ugyanakkor nincs rosszabb, mint a tétlenség, különösen akkor, ha a nemzetközi migrációs és terrorhelyzet tovább fajul, így a bojkott, vagyis a távol maradás nem túl ésszerű ajánlat a saját tábor felé sem.

 

Ez még az „igennél” is rosszabb, hiszen azt legalább el lehet adni az Európában maradás melletti kiállásként.Mindazonáltal, vélhetően még a bizonytalanok is inkább a kormányzat által hangoztatott „nem” válasz felé hajlanak, vagyis a fundamentális ellenzéki pozíciót elfoglaló pártok kudarca szinte borítékolható, nem igazán létezik számukra kedvező kimenetel.

 

Kiszelly megjegyezte, 2010 előtt a Fidesznek bejött a mindent elutasító ellenzék szerepe, ám akkor más volt a helyzet, 2006 nyara óta kormányváltó hangulat volt, ami most egyáltalán nincs, ráadásul a bevándorlás kérdésében a többség, a nem fideszes vagy jobbikos szimpatizánsok is, inkább a kormány véleményét osztja.Ami a Jobbikot illeti: ők „beárazták”, hogy nem mondhatnak mást vagy többet, mint a kormány, és a referendum utáni időkre készülnek.

 

Csakhogy, mivel az európai válság aligha oldódik meg addigra, sőt, inkább erősödik, nem valószínű, hogy akkor több sikerrel tematizálhatják majd a hazai közéletet. „És hiába próbálkoznak az immár Jobbik-alelnök Toroczkai László és mezőőrei a párt tettre készségét illusztrálni, ez aligha írhatja felül, hogy a kormány épp a múlt héten újabb háromezer rendőrrel erősítette meg a határvédelmet” – mutatott rá az elemző.Kiszelly Erdogan török elnök újabb fenyegetőzései kapcsán hangsúlyozta, továbbra is veszélyben van a menekültekről szóló EU–török paktum.

 

Ankara ellen dolgozik az idő, még az idén valami eredményt kellene felmutatnia az alkudozásban, jövőre ugyanis, egy korábbi nemzetközi megállapodás alapján, jelentős számú elutasított migránst kellene nyugatról visszafogadnia, ami komoly terhet jelent. Mindez akadálya lenne az elnöki berendezkedés bevezetésének, ami Erdogan belpolitikai célja.

 

Ezt segíthetné a vízummentesség elérése is, ám ennek kimenetele erősen kérdéses.A németek nem tehetik, így az osztrák vezetés kezdte támadni a török politikát, a puccs utáni állami túlkapásokat, ez az uniós taktika egyik eleme – hangoztatta az elemző.

 

Erdogan zsarolási potenciálja tehát továbbra is megvan, de a küzdelem élesedik, az idő pedig fogy. Ausztriában egyébként hamarosan megismételt államfőválasztást tartanak, ezért is „keménykedik” a vezetés, ki akarják fogni a szelet a Szabadságpárt vitorlájából – nem túl nagy sikerrel.

 

Ezt a célt szolgálja amúgy, hogy hamarosan „kampánykerítés” épülhet a magyar–osztrák határon, vetette fel Kiszelly.

 

 

    

2016. Rio, Rio mák és dió!
Drukkolunk minden magyarnak, veletek vagyunk!

Aranyeső hulljon rátok! Szóval, mmindent bele, és sok sikert Magyarország!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! 

 

  

C-PRESS Szavazás a főoldalon!   


Ön támogatja az Európai Unió kötelező betelepítési kvótáját?

Országgyűlés döntése nélkül, Nem

Igen támogatom az EU döntést

Nem érdekel, külföldi vagyok

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - magyarhirlap

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk