Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Közszolgáltatás lett a kéményseprés
2016-08-15 07:18
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az ellenőrzést, a tisztítást már tizenöt megyében és csaknem kétezer településen a katasztrófavédelem szakemberei végzik el.

kéményseprés 20160815

 

A katasztrófavédelem július elsején vette át a lakossági kéményseprést, így a háztartások kéményeinek csaknem negyven százalékát már a szervezet kéményseprői ellenőrzik.

 

Júliustól ingyenessé vált a lakossági kéményseprés. Nemcsak ott, ahol a feladatot a katasztrófavédelem végzi, mindenhol az országban.

 

A megyei jogú városok maguk dönthettek, a térítésmentes közszolgáltatást kéményseprő szolgáltatókkal végeztetik, vagy azt a katasztrófavédelemre bízzák.

 

Azokon a területeken, ahol a feladatot a megyei jogú városok nem vállalták tovább, ott a katasztrófavédelem mint szolgáltató jelenik meg az év második felében. Jelenleg tizenöt megye 1835 településén már ők végzik a lakossági kémények ellenőrzését és tisztítását.A kéményseprőipari tevékenységhez szükséges eszközök beszerzése időigényes, de a még folyamatban lévő beszerzések a lakossági sormunkák ellátását nem akadályozzák. Így például a már megrendelt, de eddig le nem szállított autókat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a gépjárműparkjából biztosítja. Augusztus második felében negyvenöt jármű érkezik meg a százhúszból.

 

Az egyéni védőeszközök, a munkaruha, a pormaszk, a bakancs vagy éppen a kesztyű rendelkezésre állnak, ezeket heti rendszerességgel pótolja a katasztrófavédelem, ha elhasználódnának. Munkahelyi mobiltelefont is kaptak a kéményseprők. Az olyan speciális szakmai eszközök, mint például a jellegzetes golyós kötél nem teljes számban ugyan, de a soron következő munkák folyamatos végzéséhez elegendő mennyiségben állnak rendelkezésre.

 

A kémények ellenőrzése gázüzemű és zárt égésterű tüzelő- és fűtőeszközök esetén kétévente, egyéb tüzelő- és fűtőberendezések esetében évente történik. A kémény ellenőrzése magában foglalja annak tisztítását, a levegő-utánpótlás ellenőrzését és az ezt befolyásoló műszaki berendezések hatásainak vizsgálatát, az égéstermék paramétereinek ellenőrzését, és ahol van, ott a szén-monoxid-érzékelő ellenőrzését is.

 

Mivel a lakossági sormunkák ingyenessé váltak, a kéményseprőnek nem szabad pénzt adni. A külön megrendelt munkát is csekken vagy átutalás útján kell rendezni. Ha valahol pénzt kér a kéményseprő az elvégzett munkáért, azt haladéktalanul jelezni kell a katasztrófavédelem ügyfélszolgálatán. A lakosság a Kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon tájékozódhat minden részletkérdésben. A közelmúltban Jász-Nagykun-Szolnok megyében a katasztrófavédelem egyik kéményseprője ötszáz forintot fogadott el az elvégzett ingyenes sormunka alkalmával.

 

A katasztrófavédelem a munkavállalótól megvált. Mint lapunk megtudta, az OKF a szakmai és lakossági érdekvédelmi szervezetek panaszait és észrevételeket kivizsgálja.

 

 

    

2016. Rio, Rio mák és dió!
Drukkolunk minden magyarnak, veletek vagyunk!

Aranyeső hulljon rátok! Szóval, mmindent bele, és sok sikert Magyarország!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! 

 

  

C-PRESS Szavazás a főoldalon!   


Ön támogatja az Európai Unió kötelező betelepítési kvótáját?

Országgyűlés döntése nélkül, Nem

Igen támogatom az EU döntést

Nem érdekel, külföldi vagyok

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - magyarhirlap

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk