Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nem kapnak lakást, erdőbe menekülnek a fehérvári romák
2016-08-11 06:21
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ötven családot akarnak kilakoltatni Székesfehérváron. Azt mondják, azért kell menniük az önkormányzati bérlakásukból, mert elveszik a helyet mások elől.

 

A bérlők még áprilisban kaptak egy levelet, hogy augusztus végéig ki kell költözniük, többen azonban arra panaszkodnak, hogy hiába próbáltak albérletbe menni, a roma származásuk miatt elutasították őket.

 

Kevesebb mint egy hónapja maradt a nyolctagú Vidics családnak, azután menniük kell az otthonukból. Pedig már 24 éve élnek az 55 négyzetméteres önkormányzati bérlakásukban, tartozásuk soha nem volt, mindig időben fizetnek.

 

A családanya azt mondja: nem tudja, hol fognak lakni szeptembertől. Próbálnak lakást bérelni, de folyamatosan visszautasítják őket.

 

„Tönkrement az idegzetünk. A kisgyerekek is érzik, tudják, mert feszültek vagyunk. Amíg nyugodt életünk volt, tényleg, kispolgári életet éltünk, most aztán katasztrofális lett az életünk, egyszerűen nem tudom, nem tudom”
- mondta Vidics Zoltánné az ATV Híradójának.

 

Sokan az erdőbe menekülnek

 

Székesfehérvár központjától nem messze, közvetlenül egy lakótelep mellett van az az erdő, ahol több kilakoltatott székesfehérvári is menedéket talált. Fasor köz 6. - ez a tábla jelzi, hol élnek azok az emberek, akiknek már nincs fedél a fejük fölött. A kunyhókat kutya őrzi, egy dróton ruhák száradnak. Az itt lakók mindent megtesznek, hogy emberhez méltó körülményeket teremtsenek az erdő közepén.

 

Lakatos Dezsőné és férje egy hónapja élnek itt. Annyira eladósodtak, hogy nem maradhattak az önkormányzati bérlakásukban. A nő most innen jár dolgozni. Egy áruházban takarít 8 órában. A pár három gyereke két éve került nevelőszülőkhöz. A nő azt mondja, bár a fiúknak jó helye van, férjével mindent megtesznek, hogy egyszer majd visszakapják őket.

 

„Azt szokták kérdezni, amikor már mennek el, hogy anyu, mikor lesz kész a lakásunk, mikor mehetünk haza? És, ugye, én annyit tudok mondani, hogy még nincs kész a lakás, mást nem tudtam nekik mondani”
- mesélte az elkeseredett asszony.

 

50 család

 

Ötven családra vár kilakoltatás a következő hónapokban Székesfehérváron. Egy önkéntesekből álló csoport dolgozik azon, hogy ne kerüljenek utcára, de nincs könnyű dolguk. „Több családnál történt az, hogy próbáltunk albérletet keresni számukra, ahol esetleg tudnák a lakhatásukat fenntartani, de mikor megtudták, hogy roma nemzetiségről van szó, nem adták ki a lakásaikat” - nyilatkozta Majláth Tünde önkéntes.

 

Az ATV kereste a székesfehérvári önkormányzatot, de nem akartak megszólalni. Kérdéseikre azt válaszolták, hogy részrehajlás nélkül, egyformán kezelik a lakhatási ügyeket, a városban nincs sem pozitív, sem negatív megkülönböztetés.

 

   

2016. Rio, Rio mák és dió!
Drukkolunk minden magyarnak, veletek vagyunk!

Aranyeső hulljon rátok! Szóval, mmindent bele, és sok sikert Magyarország!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! 

 

  

C-PRESS Szavazás a főoldalon!   


Ön támogatja az Európai Unió kötelező betelepítési kvótáját?

Országgyűlés döntése nélkül, Nem

Igen támogatom az EU döntést

Nem érdekel, külföldi vagyok

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen:http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - ATV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk