Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat nyílt levele az Országos Roma Önkormányzat elnökének
2016-07-16 21:05
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
" Jelen levelemmel azt az elvárásomat, követelésemet kívánom megfogalmazni, hogy az Országos Roma Önkormányzat tegyen lépéseket annak érdekében, hogy Augusztus 2-án, minden megyeszékhelyen és minél több településen legyen megemlékezés! "

Képtalálat a következőre: roma holokauszt

 

 A levél szerkesztés nélkül itt olvasható:

 

Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat
email: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

Országos Roma Önkormányzat
Balogh János elnök úr
részére

 

Tisztelt Elnök Úr!
Kedves János!

 

Augusztus 2, a Roma Holokauszt Nemzetközi Emléknapja. Országszerte és Budapesten is a rendszerváltás óta évről, évre emlékeznek a roma közösségek e gyászosan szomorú napra, amikor is 1944. Augusztus 2-án, egyetlen éjszaka 3000 roma embert, nőt és gyermeket gyilkoltak le Auschwitzban. Néhány településen helyi emlékműveket is emeltek. Budapesten 10 éve létezik a Dunánál, a Nehru parton, Roma Holokauszt Emlékmű. Az elmúlt években, ha változó szervezésben is, de minden éven sor került megemlékezésre.

 

Mint e szervezők egyike, elfogadhatatlannak tartom, hogy az eddigi Országos Roma Önkormányzatok ezt az emléknapot is pusztán saját piárjukra használták, és legfeljebb a saját irodaépületére kihelyezett emléktáblánál emlékeztek a regnáló hatalmasságok reprezentációja mellett.

 

Ennél lényegesebben fontosnak tartom, hogy az ország egészében, minden megyében és a lehető legtöbb településen, de legalább azokon, amelyeken roma képviseletek működnek, legyenek megemlékezések e napon, hogy az eddig eltagadott és elhallgatott roma holokauszt bekerüljön és részévé váljon a közös tudásnak és a közös emlékezetnek. A 2012. évi megemlékezésen ezért is fogalmaztuk meg azt az elvárásunkat és követelésünket a kormány felé, hogy a roma holokauszt kerüljön be a magyar közoktatás anyagaiba és a nemzeti alaptantervbe.

 

Mi civilek és egyszerű állampolgárok szerény lehetőségeink szerint évente megdolgozunk azért, hogy méltóképpen emlékezzünk e napon. Az Ide tartozunk! Roma Közösségi Hálózat -amely nem bejegyzett szervezett, hanem roma emberek önkéntes társulása- idén is szervezője a Duna parti megemlékezésnek.

 

Jelen levelemmel azt az elvárásomat, követelésemet kívánom megfogalmazni, hogy az Országos Roma Önkormányzat tegyen lépéseket annak érdekében, hogy Augusztus 2-án, minden megyeszékhelyen és minél több településen legyen megemlékezés!

 

Javaslom, élj felhívással 47 fő képviselő társad felé, a 19 megyében működő területi roma önkormányzatok vezetői, az 1100 települési roma nemzetiségi önkormányzat elnökei és a több száz roma civil szerveződés felé ennek érdekében! Ez az ORÖ politikai és morális felelőssége.

 

Legalább ebben lehetne konszenzus, oldalaktól és kurzusoktól függetlenül.
Legalább ebben érzékelhető lenne létezésetek, működésetek.

 

2016. július 16

 

Üdvözlettel:
Setét Jenő
szervező

 

 

  

Franciaország- Nizza veled vagyunk, veled gyászolunk!  

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek