Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szíven szúrták Franciaországot
2016-07-16 10:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Belefáradtunk. Nem azért, mert franciák vagyunk” – nyilatkozták a Magyar Időknek helyi fiatalok.

 

Holttestek – közte a játékaik mellett heverő gyermekeké –, törmelék és vér borította a tengerparti sétányt Nizzában a csütörtöki terrortámadás után. Volt, aki azt hitte az áldozatok sikolyaira, hogy csak az ünnepi tűzijáték folytatásának örülnek, mások próbálták megállítani a teherautós ámokfutót. Egy magyar férfi a katonák hiányáról számolt be lapunknak.

 

 „Vérfürdő volt az úttesten. Holttestek hevertek mindenütt” – így írta le a csütörtöki gázolásos merénylet helyszínét az egyik túlélő. A turisták körében népszerű tengerparti sétány gyakorlatilag percek alatt változott örömünnepből egy újabb francia tragédia színhelyévé.

 

 A túlélők többsége sokkos állapotba került, miután meglátták, mekkora pusztítást vitt végbe a merénylő

A túlélők többsége sokkos állapotba került, miután meglátták, mekkora pusztítást vitt végbe a merénylő

 

A túlélők többsége sokkos állapotban mesélt a látottakról. „Először azt gondoltam, hogy baleset történt. […] Próbáltam üvölteni a sofőrnek, hogy emberek vannak a kerekek alatt, de nem figyelt rám. […] Később láttam meg, hogy előhúzza a fegyverét, és lőni kezd a rendőrökre” – mondta a BBC-nek Nader El Shafei, aki méterekről nézte végig a terrorista ámokfutását. Mások szintén arról számoltak be, hogy eleinte semmi nyoma nem volt, hogy terrorcselekmény folyik a francia Riviérán. „Rögtön a tűzijáték után történt. […] Ha engem kérdeznek, jól megtervezett merénylet volt. Tudta, hogy a lövések hangja a tűzijátékra hasonlít, és az emberek azt hiszik, csak az ünneplés folytatódik” – idézi a CNN az egyik közeli étterem munkatársát.

 

A turistaparadicsom szórakozóhelyei és éttermei kulcsszerephez jutottak csütörtök este, hiszen menedéket nyújtottak a teherautó elől menekülő embereknek. A Franciaországban nyaraló amerikai Eric Drattell arról mesélt, hogy percek alatt tömegek özönlötték el a sétány éttermeit. A férfi szerint a legtöbben sikítoztak és sírtak, de az igazi borzalmak akkor kezdődtek, amikor a rendőrök kiengedték őket az utcára. „Láttunk egy elgázolt babakocsit, később pedig azt sem tudtuk, hogy a földön fekvők felnőttek vagy gyerekek” – nyilatkozta Drattell, aki a labdarúgó Európa-bajnokság miatt Franciaországban tölti nyári szabadságát.

 

A Magyar Időknek nyilatkozó francia fiatalokat szintén megdöbbentette a nagy számú gyermekáldozattal járó merénylet. „A nagy tömeget célozzák, mindegy, mennyi a kisgyerek. Nem tudok mit mondani. Belefáradtunk. Nem azért, mert franciák vagyunk, ugyanez történik Bangladesben vagy az Egyesült Államokban. Tényleg elég volt”– közölte a huszonéves Marion.

 

A Párizsban élő lány még keserűen visszakérdez, hogy vajon legközelebb mikor fogunk egy francia terrorcselekményről beszélgetni. Adrien, a 25 éves egyetemista csak annyival kommentálja a merényletet, hogy azt teszi, amit máskor: reménykedik, hogy nem lesz rosszkor rossz helyen. A francia huszonévesek lassan tényleg a mindennapjaik részeként kezelik a terrort, de ez nem azt jelenti, hogy ne tartanának a támadásoktól.

 

Ezt Érdi Gábor lapunknak megerősítette: „Magyar szemmel elképesztő volt látni a francia fiatalok arcát. A külföldiek sokkos állapotban voltak, de a francia fiatalok egyenesen rettegtek.” A csütörtök este épp Nizzában tartózkodó magyar férfi szintén a tűzijátékot nézte meg, utána szembesült a hisztérikusan szaladó tömeggel. Elmondta: megdöbbentette, hogy egy ekkora volumenű július 14-i rendezvényen alig találkozott katonákkal. Mint mondta, családjával körülbelül másfél órát sétált, de nem botlott állig felfegyverzett katonába, egyedül az útblokkoknál állt 2-3 „átlagos” rendőr.

 

Beszéltünk több nizzai lakossal is, akik úgy írták le a támadást, hogy apokaliptikus volt. Az egyik orvos, aki meglátta, hogy teherautó hajtott a tömegbe, elindult segíteni, majd amikor látta, hogy a saját élete is veszélyben van, elmenekült. A kórházak olyanok, mintha hadiállapot lenne. A helyiek ezt úgy élték meg, mintha az Eiffel-tornyot érte volna támadás, mert a sétány legalább annyira fontos a nizzaiak életében. „Szíven szúrták Franciaországot” – így búcsúzott egyik riportalanyunk.

 

Másodperceken múlt, hogy elkerülte a tragédiát Budai Bernadett, az MSZP szóvivője. Lapunknak elmondta, hogy buszos kiránduláson vett részt, és az utolsó estén megnézték a nizzai tengerparton a tűzijátékot, majd elindultak a sétányon. Alig mentek 100 métert, amikor mellettük a tömeg elkezdett futni. Lényegében 15 másodpercen múlt, hogy elkerülték a teherautót. Pillanatok alatt kialakult a pánik, ő és barátai is futottak, egy 8 éves kislány is volt a csoportban, aki nem bírta a tempót, őt az édesanyja vette az ölébe. Egy férfi megcsúszott, és megsérült a keze, őt ápolni kellett.

 

Késéssel, de mind a 45 fő megérkezett a buszhoz, viszont nagyon lassan jutottak ki Nizzából, sok volt az átvizsgáló pont. Budai Bernadett elmondta lapunknak azt is, hogy szörnyű volt átélni, amikor pánik tört ki a tömegben, és amikor megtudták, hogy sokan meghaltak.

 

Online vélemények

A terrortámadások nem azt jelzik, hogy nem vagyunk elég toleránsak, hanem hogy TÚL toleránsak vagyunk. – Mark Kern

 

Ott voltam Nizzában a fiammal. Rohantunk az életünkért. Nekünk szerencsénk volt. Még mindig pánikolunk, és nem tudjuk kiverni a fejünkből az áldozatokat.
– Odette Casamayor

 

A probléma az, hogy a dzsihadisták nem válogatnak. Mindannyian célpontok vagyunk. Lehetsz pacifista vagy háborúpárti, heteroszexuális vagy meleg, ateista vagy keresztény, gazdag vagy szegény, francia vagy iraki.
– Francois86

 

Ne hibáztassátok az iszlámot! Ezek az idióták és a többi öngyilkos merénylő nem jobban muszlim, mint amennyire a Ku-Klux-Klan keresztény. – Nessie Vidal


Az imák és a posztok nem segítenek. Tettekre van szükség. Attól tartok, hogy lassan kitör a harmadik világháború. – Ash

 

A francia kormány jogszerűtlen és politikailag motivált szíriai beavatkozása és az ország Közel-Kelet-politikája
a jelenlegi válság oka. – Solomon Abrha

 

Teljesen megrázott a nizzai támadás. Rettegek, mert a jövő hét végén a Tour de France befutóját Párizsban, élőben nézem meg. – mol.

 

Állítsuk vissza a határellenőrzést, és szerezzünk egy új elnököt, aki a változatosság kedvéért azt teszi, amit megígér. – Debbie Fenwick

 

Hány embernek kell még a terrorizmus miatt meghalnia, mire az Egyesült Államok cselekszik? Elegünk van a kiváró politikából. – Logan Crawford

 

 

Szerzők: Judi Tamara- Losonczi Kata - Magyar Idők

 

  

Franciaország- Nizza veled vagyunk, veled gyászolunk!

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / magyaridök.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek