Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szíven szúrták Franciaországot
2016-07-16 10:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Belefáradtunk. Nem azért, mert franciák vagyunk” – nyilatkozták a Magyar Időknek helyi fiatalok.

 

Holttestek – közte a játékaik mellett heverő gyermekeké –, törmelék és vér borította a tengerparti sétányt Nizzában a csütörtöki terrortámadás után. Volt, aki azt hitte az áldozatok sikolyaira, hogy csak az ünnepi tűzijáték folytatásának örülnek, mások próbálták megállítani a teherautós ámokfutót. Egy magyar férfi a katonák hiányáról számolt be lapunknak.

 

 „Vérfürdő volt az úttesten. Holttestek hevertek mindenütt” – így írta le a csütörtöki gázolásos merénylet helyszínét az egyik túlélő. A turisták körében népszerű tengerparti sétány gyakorlatilag percek alatt változott örömünnepből egy újabb francia tragédia színhelyévé.

 

 A túlélők többsége sokkos állapotba került, miután meglátták, mekkora pusztítást vitt végbe a merénylő

A túlélők többsége sokkos állapotba került, miután meglátták, mekkora pusztítást vitt végbe a merénylő

 

A túlélők többsége sokkos állapotban mesélt a látottakról. „Először azt gondoltam, hogy baleset történt. […] Próbáltam üvölteni a sofőrnek, hogy emberek vannak a kerekek alatt, de nem figyelt rám. […] Később láttam meg, hogy előhúzza a fegyverét, és lőni kezd a rendőrökre” – mondta a BBC-nek Nader El Shafei, aki méterekről nézte végig a terrorista ámokfutását. Mások szintén arról számoltak be, hogy eleinte semmi nyoma nem volt, hogy terrorcselekmény folyik a francia Riviérán. „Rögtön a tűzijáték után történt. […] Ha engem kérdeznek, jól megtervezett merénylet volt. Tudta, hogy a lövések hangja a tűzijátékra hasonlít, és az emberek azt hiszik, csak az ünneplés folytatódik” – idézi a CNN az egyik közeli étterem munkatársát.

 

A turistaparadicsom szórakozóhelyei és éttermei kulcsszerephez jutottak csütörtök este, hiszen menedéket nyújtottak a teherautó elől menekülő embereknek. A Franciaországban nyaraló amerikai Eric Drattell arról mesélt, hogy percek alatt tömegek özönlötték el a sétány éttermeit. A férfi szerint a legtöbben sikítoztak és sírtak, de az igazi borzalmak akkor kezdődtek, amikor a rendőrök kiengedték őket az utcára. „Láttunk egy elgázolt babakocsit, később pedig azt sem tudtuk, hogy a földön fekvők felnőttek vagy gyerekek” – nyilatkozta Drattell, aki a labdarúgó Európa-bajnokság miatt Franciaországban tölti nyári szabadságát.

 

A Magyar Időknek nyilatkozó francia fiatalokat szintén megdöbbentette a nagy számú gyermekáldozattal járó merénylet. „A nagy tömeget célozzák, mindegy, mennyi a kisgyerek. Nem tudok mit mondani. Belefáradtunk. Nem azért, mert franciák vagyunk, ugyanez történik Bangladesben vagy az Egyesült Államokban. Tényleg elég volt”– közölte a huszonéves Marion.

 

A Párizsban élő lány még keserűen visszakérdez, hogy vajon legközelebb mikor fogunk egy francia terrorcselekményről beszélgetni. Adrien, a 25 éves egyetemista csak annyival kommentálja a merényletet, hogy azt teszi, amit máskor: reménykedik, hogy nem lesz rosszkor rossz helyen. A francia huszonévesek lassan tényleg a mindennapjaik részeként kezelik a terrort, de ez nem azt jelenti, hogy ne tartanának a támadásoktól.

 

Ezt Érdi Gábor lapunknak megerősítette: „Magyar szemmel elképesztő volt látni a francia fiatalok arcát. A külföldiek sokkos állapotban voltak, de a francia fiatalok egyenesen rettegtek.” A csütörtök este épp Nizzában tartózkodó magyar férfi szintén a tűzijátékot nézte meg, utána szembesült a hisztérikusan szaladó tömeggel. Elmondta: megdöbbentette, hogy egy ekkora volumenű július 14-i rendezvényen alig találkozott katonákkal. Mint mondta, családjával körülbelül másfél órát sétált, de nem botlott állig felfegyverzett katonába, egyedül az útblokkoknál állt 2-3 „átlagos” rendőr.

 

Beszéltünk több nizzai lakossal is, akik úgy írták le a támadást, hogy apokaliptikus volt. Az egyik orvos, aki meglátta, hogy teherautó hajtott a tömegbe, elindult segíteni, majd amikor látta, hogy a saját élete is veszélyben van, elmenekült. A kórházak olyanok, mintha hadiállapot lenne. A helyiek ezt úgy élték meg, mintha az Eiffel-tornyot érte volna támadás, mert a sétány legalább annyira fontos a nizzaiak életében. „Szíven szúrták Franciaországot” – így búcsúzott egyik riportalanyunk.

 

Másodperceken múlt, hogy elkerülte a tragédiát Budai Bernadett, az MSZP szóvivője. Lapunknak elmondta, hogy buszos kiránduláson vett részt, és az utolsó estén megnézték a nizzai tengerparton a tűzijátékot, majd elindultak a sétányon. Alig mentek 100 métert, amikor mellettük a tömeg elkezdett futni. Lényegében 15 másodpercen múlt, hogy elkerülték a teherautót. Pillanatok alatt kialakult a pánik, ő és barátai is futottak, egy 8 éves kislány is volt a csoportban, aki nem bírta a tempót, őt az édesanyja vette az ölébe. Egy férfi megcsúszott, és megsérült a keze, őt ápolni kellett.

 

Késéssel, de mind a 45 fő megérkezett a buszhoz, viszont nagyon lassan jutottak ki Nizzából, sok volt az átvizsgáló pont. Budai Bernadett elmondta lapunknak azt is, hogy szörnyű volt átélni, amikor pánik tört ki a tömegben, és amikor megtudták, hogy sokan meghaltak.

 

Online vélemények

A terrortámadások nem azt jelzik, hogy nem vagyunk elég toleránsak, hanem hogy TÚL toleránsak vagyunk. – Mark Kern

 

Ott voltam Nizzában a fiammal. Rohantunk az életünkért. Nekünk szerencsénk volt. Még mindig pánikolunk, és nem tudjuk kiverni a fejünkből az áldozatokat.
– Odette Casamayor

 

A probléma az, hogy a dzsihadisták nem válogatnak. Mindannyian célpontok vagyunk. Lehetsz pacifista vagy háborúpárti, heteroszexuális vagy meleg, ateista vagy keresztény, gazdag vagy szegény, francia vagy iraki.
– Francois86

 

Ne hibáztassátok az iszlámot! Ezek az idióták és a többi öngyilkos merénylő nem jobban muszlim, mint amennyire a Ku-Klux-Klan keresztény. – Nessie Vidal


Az imák és a posztok nem segítenek. Tettekre van szükség. Attól tartok, hogy lassan kitör a harmadik világháború. – Ash

 

A francia kormány jogszerűtlen és politikailag motivált szíriai beavatkozása és az ország Közel-Kelet-politikája
a jelenlegi válság oka. – Solomon Abrha

 

Teljesen megrázott a nizzai támadás. Rettegek, mert a jövő hét végén a Tour de France befutóját Párizsban, élőben nézem meg. – mol.

 

Állítsuk vissza a határellenőrzést, és szerezzünk egy új elnököt, aki a változatosság kedvéért azt teszi, amit megígér. – Debbie Fenwick

 

Hány embernek kell még a terrorizmus miatt meghalnia, mire az Egyesült Államok cselekszik? Elegünk van a kiváró politikából. – Logan Crawford

 

 

Szerzők: Judi Tamara- Losonczi Kata - Magyar Idők

 

  

Franciaország- Nizza veled vagyunk, veled gyászolunk!

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / magyaridök.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2021.február 28-tól március 6-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2021-02-28
  Ma örülünk, ha a kollégákkal beszélgethetünk, vagy pletykálkodhatunk. Az új információk kedvünkre vannak, de vigyázzunk, ne adjuk ezeket tovább! A kellemes légkör kedvez a munkának is, bár tehernek érezzük a nehéz munkákat. Ma érzékenyebb lehet a bőrünk, ezért jobban is kell vigyáznunk rá. Kényeztessük tápláló krémekkel, használhatunk minőségi terméket, amely összetevőkben gazdagabb. Különösen éjszakára kell ellátnunk bőrünket értékes anyagokkal!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.február 27-től március 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-02-27
  Ma nincs kedvünk a szórakozáshoz, barátokkal töltött időhöz. Inkább a házimunkák kötik le a figyelmünket. Szívesen takarítunk, rendbe tesszük a lakást. Alaposan és összeszedetten haladunk. Ma a gyomrunk, emésztőrendszerünk lesz érzékenyebb, kerüljük azokat az ételeket, amelyek nem tesznek nekünk jót. A túlfűszerezett ételekre kifejezetten kedvezőtlenül reagálhat szervezetünk, a zsírban gazdag gyorséttermi ételek sem előnyösek.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.február 26-tól március 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Sport hírek