Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Terrortámadás Nizzában, legkevesebb 84 halott (Frissül)
2016-07-15 19:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Még rengeteg embert keresnek hozzátartozóik a közösségi médián keresztül is.

 

 

A megemlékezés első képe Nizzából.

 

 

Főügyészi tájékoztató: François Molins párizsi főügyész Nizzában tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a 84 halott között tíz gyerek van, és a sérültek száma kétszáz.

 

Mohamed Lahouaiej Bouhlel az elmúlt hat évben többször került összeütközésbe a törvénnyel lopás, fenyegetés, erőszakos magatrtás miatt, márciusban fegyverrel fenyegetett meg valakit, amiért hat hónap felfüggesztett börtönre ítélték.

 

A feleségét őrizetbe vették, feltehetően a gyilkos motivációját szeretnék kideríteni a hatóságok.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel azt állította a biztonsági szolgálatnak, hogy jégkrémet szállít, ezért engedték tovább az egyik ellenőrzési pontnál. Egy igazolványképet közölt róla a francia média.

 

 

 

Francia autópálya felirata

 

 

Nizza, a halott város

Péntek délután, minden kihalt. Itt nyüzsgő tömegnek kellene lennie.

 

Hétgyerekes családanya is van az áldozatok között. A fia nyilatkozott a L`Expressnek, eszerint ő lehetett a fehér kamion első áldozata, mert az ő holtteste előtt nem találtak más halottat a sétányon.

Nizzában félárbocon a zászlók és üres a strand.

 

 

 

Az áldozatok nemzetisége

A francia médiában már több helyen közlik az áldozatok nemzetiségét. A franciákon túl van köztük német, belga, svácji, amerikai, orosz, örmény, ukrán...

 

Sokkal több a kritikus állapotban lévő sérült

 

Francois Holland francia elnök a médiának elmondta, hogy ötven sebesült állapota kritikus. Ez rossz hír, mert legutóbb még a Blogstar is 18 ilyen súlyosan sebesült emberről tudott.

 

Három gyermekes apa a gyilkos

A francia nyelvű média szerint nem is egy, hanem három gyermeke van az elkövetőenk, Mohamed Lahouaiej Bouhlelnek.

 

Egy gazdátlan csomag miatt kiürítették a nizzai repülőtere, az utasok nem mehetnek be a terminálra.

 

 

 

És így lövik agyon

A videó itt nézhető meg: https://www.youtube.com/watch?v=JhFpLgFCetk

 

Visszahúzódó életet élt

A szomszédai magányos, visszahúzódó embernek ismerték a terroristát. Nem is tűnt különösebben vallásosnak.

Megnevezték a terroristát

 

Mohamed Lahouaiej Bouhlel a terrorista neve, hivatásos söfőr, Nizzában élt és van egy három éves kisgyereke. A francia hatóság szerint mintegy ötven gyereket árulnak a kórházakban. Elképesztő.

 

Megdöbbentő és elfogadhatatlan, ami Nizzában történt

A magyar miniszterelnök szerint megdöbbentő és elfogadhatatlan, ami az előző éjjel Nizzában történt - tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, aki elmondta: Orbán Viktor a terrorcselekmény miatt táviratban fejezte ki részvétét Francois Hollande francia köztársasági elnöknek

 

"A magyar emberek és a magam nevében ezúton szeretném kifejezni részvétemet és együttérzésemet Önnek, a francia népnek és az elhunytak hozzátartozóinak. Gondolatban Önökkel vagyunk ezekben a nehéz órákban" - írta Orbán Viktor a francia államfőnek.

 

Még mindig szállítják el az áldozatokat.

 

 

 

Holttestek mindenütt.

 

 

A Nice-Matin legfrissebb képei

 

 

 

A Sud-Ouest legfrissebb képe, Nizza jelenleg.

 


A La Provence képe a káoszról.

 

 

Ez volt a horror-kamion útja. Vizsgálják, lehettek-e segítői a tömeggyilkosnak.

 

Ezt posztolta Plantu, az ismert karikaturista.

 

 

 

A tettesről egyelőre annyit tudni, hogy 31 éves, tunéziai-francia kettős állampolgár (ezt már cáfolják is, miszerint csak tunéziai állampolgár volt, franciaországi tartózkodási engedéllyel), korábban már volt dolga a rendőrséggel, de kisebb bűncselekmények miatt, terrorista gyanús személyként nem került a hatóságok látókörében. A kamiont, ami egy hűtőkamion, Saint-Laurent-du-Var-ban bérelte, utóbbi Nizza agglomerációs települése.

 

A neve még nem került nyilvánosságra, de a Blogstar olvasóinak garantáljuk, ez elkövetőt nem Müllernek, Rossinak, Hansennek, vagy Nowaknak fogják hívni.

 

Nizza, délelőtt.

 

 

Nemzeti Front: háborút kell hirdetni az iszlám fundamentalizmus ellen - jelentette be Marina Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke.

 

A Promenade des Anglais most.

 

 

 

No comment! Je n`ai rien à dire! A borzalom kamionja.

 

 

 

Most, Nizzában. Ugye, hogy bőven beérnénk csak a pálmafák látványával?

Nizzában egyébként jazz-fesztivál is van, ma este Rihanna-koncert is lett volna, az utóbbit már törölték.

 

 

 

Tart a válságtanácskozás az Élysée-palotában. A 84 halálos áldozat mellett 18-an életveszélyes állapotban vannak, a sebesültek száma száz fölött.

 

 

 

Itt pedig egy motoros próbálja megállítani a kamiont.


Még hosszabb videó a kamionról

A videó elejét egy szálloda erkélyéről készítették, a kamion itt nem is megy olyan gyorsan, többen kétségbeesetten próbálják megállítani. Szintén csak erős idegzetűeknek.

 

A videó itt nézhető meg: http://most.blogstar.hu/…/terrortamadas-nizzaban-leg…/28633/

A terrortámadás pillanata (Csak erős idegzetűeknek)

 

A videón látható a tömegben száguldó kamion.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=ND1RuNuDGiU

Így néz ki az Angol-sétány és az Angyalok-öble (la Baie des Anges) iszlám terroristák nélkül.

 

 

 

 

 

Csak pár napra "bérelték ki" a kamiont

A Le Figaro szerint a kamiont csak pár napra "bérelték ki". Az eleje teljesen szét van törve.

 

 

 

A világ vezetői sorra ítélik e terrortámadást - Sajnos, ez Párizs és Brüsszel, és most Nizza után már kevés, ennél több kell

 

Barack Obama, Angela Merkel, a kínai kormányfő, Donald Tusk és az ENSZ BT is elítélte a nizzai terrortámadást

ENSZ BT: barbár és gyáva terrortámadás.

 

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken a nizzai tömeges gázolást “barbár és gyáva terrortámadásnak” minősítette , és határozottan elítélte azt. A BT teljes együttérzéséről és részvétéről biztosította az áldozatok hozzátartozóit és a francia kormányt.

 

Tusk: az EU Franciaország mellett áll a terrorellenes harcban

 

Az Európai Unió a francia kormány mellett áll az erőszak és a terrorizmus elleni küzdelmében – szögezte le Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. Elítélte a tömeges gázolást Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is.

Obama terrorcselekménynek minősítette az ámokfutást.

 

Barack Obama amerikai elnök is terrorcselekménynek minősítette a nizzai tömeges gázolást. Leszögezte azt is, hogy az Egyesült Államok minden szükséges segítséget megad a nyomozáshoz.

 

Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje a merénylet hírére reagálva bejelentette, hogy elhalasztja az alelnökjelölt megnevezését.

 

A kínai kormányfő elítélte a terrorizmus minden formáját

 

A terrorizmus minden formáját elítélte Li Ko-csiang kínai kormányfő és együttérzését fejezte ki a nizzai teherautós tömeggyilkosság áldozatai hozzátartozóinak pénteken Ulánbátorban, az Ázsia-Európa csúcstalálkozó (ASEM) színhelyén.

 

“Németország kiáll Franciaország mellett a terrorizmus ellen folytatott harcban”

 

Kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak Angela Merkel kancellár is, aki a mongóliai Ulánbátorban, az Ázsia-Európa csúcstalálkozó (ASEM) helyszínén német hírportálok beszámolói szerint újságíróknak nyilatkozva kiemelte, hogy “Németország kiáll Franciaország mellett a terrorizmus ellen folytatott harcban”.


Előzőleg Steffen Seibert kormányszóvivő egy Twitter-üzenetben azt írta, hogy “alig lehet szavakba foglalni a nizzai támadás miatt érzett megdöbbenést”, és a németek együttéreznek “francia barátainkkal”.

 

Kórházzá változott a Hôtel Negresco

A világ egyik leghíresebb szállodája, ahol a leggazdagabbak szállnak meg, kórházzá változott, sebesültek fekszenek a matracokon, a XIX. század eleji freskókkal díszített termekben.

 

 

 

Az emberek vagy a tengerbe, vagy az utcákba menekültek a vérben úszó tengerparti sétányról.

Válságtanácskozás és meghosszabbított rendkívüli állapot

 

Francois Holland elnök válságtanácskozást tartott és további három hónappal meghosszabbították a tavaly őszi párizsi merényletek után elrendelt rendkívüli állapotot.

 

Sajnos magyar sérült is van

Külügyminisztérium egy sérült magyar nőről tud a nizzai tömeges gázolással összefüggésben - közölte Menczer Tamás, a tárca szóvivője. A sérült nő telefonon hívta fel székesfehérvári édesanyját, akinek azt mondta, megsérült, a szállásán várja a segítséget. A magyar külképviseltetet a 00 33 683 254 362-es ügyeleti telefonszámonlehet elérni.

Nizza exkluzív részén, világhírű szállodák, így a Hôtel Negresco és a Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée közötti tengerparti sétányon, nem messze az I. Albert Parktól történt a terrortámadás.

 

 

 

Borzalmas, így néz ki az Angol-sétány, a Promenade des Anglais, mindenütt halottak hevernek. A szemtanúk szerint a 30 éves, tunéziai származású sofőr cikkcakkban haladt, hogy minél több embert öljön meg.

 Forrás: AFP

 

A július 14-i tűzijátékot ünnepelni tömegbe rontott Nizza tengerparti sétányán egy teherautó, a tunéziai származású sofőr legkevesebb 80 embert megölt, rengeteg a sérült. A teherautóban gránátokat, fegyvereket, robbanószert találtak. A sofőrt lelőtték, a rendkívüli állapotot meghosszabbították.

 

 

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!
Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / Blogstar.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.március 31-től április 6-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-03-31
  Ma tele vagyunk információéhséggel. Mennénk már ki a szabadba, de még mem lehet...Óvjuk addig is végtagjainkat, lehetőség szerint vigyázzunk a konyhai munkálatok során. Kezeinket kényeztessük kamillás krémekkel, gyógyító pakolást is tehetünk rá. Ezen a napon kezünk duplán meghálálja a gondoskodást. Legalább a napi krémezésről ne feledkezzünk meg!
 • Hiszed, ha látod?
  Hiszem, ha látom - mondta az elme, és már fordult is sarkon, mert amit nem látott, amit nem érinthetett meg, az a számára nem létezett. Így élt hosszú éveken, évszázadokon át, míg nem megsokasodtak a kérdései, és a nem látható dolgokban már nem tudott többé kételkedni.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2020.március 30-tól április 5-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-03-30
  Ma álmodozással töltjük az időnket, szinte mindent elfelejtünk. Ha nem tudjuk észben tartani a teendőket, akkor írjuk fel a gondolatainkat! Figyeljünk jobban a közlekedés során is! Sajnos a hangulataink irányítanak. Ma a saláták, kelbimbó, spenót napja van. Ezekből az alapanyagokból tápláló és egészséges ételek készülhetnek. Használhatjuk a zöldféléket saláta alkotóelemeiként. A mai napon némi joghurtos öntettel is ízesíthetjük a zöldféléket.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek