Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Terrortámadás Nizzában, legkevesebb 84 halott (Frissül)
2016-07-15 19:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Még rengeteg embert keresnek hozzátartozóik a közösségi médián keresztül is.

 

 

A megemlékezés első képe Nizzából.

 

 

Főügyészi tájékoztató: François Molins párizsi főügyész Nizzában tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a 84 halott között tíz gyerek van, és a sérültek száma kétszáz.

 

Mohamed Lahouaiej Bouhlel az elmúlt hat évben többször került összeütközésbe a törvénnyel lopás, fenyegetés, erőszakos magatrtás miatt, márciusban fegyverrel fenyegetett meg valakit, amiért hat hónap felfüggesztett börtönre ítélték.

 

A feleségét őrizetbe vették, feltehetően a gyilkos motivációját szeretnék kideríteni a hatóságok.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel azt állította a biztonsági szolgálatnak, hogy jégkrémet szállít, ezért engedték tovább az egyik ellenőrzési pontnál. Egy igazolványképet közölt róla a francia média.

 

 

 

Francia autópálya felirata

 

 

Nizza, a halott város

Péntek délután, minden kihalt. Itt nyüzsgő tömegnek kellene lennie.

 

Hétgyerekes családanya is van az áldozatok között. A fia nyilatkozott a L`Expressnek, eszerint ő lehetett a fehér kamion első áldozata, mert az ő holtteste előtt nem találtak más halottat a sétányon.

Nizzában félárbocon a zászlók és üres a strand.

 

 

 

Az áldozatok nemzetisége

A francia médiában már több helyen közlik az áldozatok nemzetiségét. A franciákon túl van köztük német, belga, svácji, amerikai, orosz, örmény, ukrán...

 

Sokkal több a kritikus állapotban lévő sérült

 

Francois Holland francia elnök a médiának elmondta, hogy ötven sebesült állapota kritikus. Ez rossz hír, mert legutóbb még a Blogstar is 18 ilyen súlyosan sebesült emberről tudott.

 

Három gyermekes apa a gyilkos

A francia nyelvű média szerint nem is egy, hanem három gyermeke van az elkövetőenk, Mohamed Lahouaiej Bouhlelnek.

 

Egy gazdátlan csomag miatt kiürítették a nizzai repülőtere, az utasok nem mehetnek be a terminálra.

 

 

 

És így lövik agyon

A videó itt nézhető meg: https://www.youtube.com/watch?v=JhFpLgFCetk

 

Visszahúzódó életet élt

A szomszédai magányos, visszahúzódó embernek ismerték a terroristát. Nem is tűnt különösebben vallásosnak.

Megnevezték a terroristát

 

Mohamed Lahouaiej Bouhlel a terrorista neve, hivatásos söfőr, Nizzában élt és van egy három éves kisgyereke. A francia hatóság szerint mintegy ötven gyereket árulnak a kórházakban. Elképesztő.

 

Megdöbbentő és elfogadhatatlan, ami Nizzában történt

A magyar miniszterelnök szerint megdöbbentő és elfogadhatatlan, ami az előző éjjel Nizzában történt - tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, aki elmondta: Orbán Viktor a terrorcselekmény miatt táviratban fejezte ki részvétét Francois Hollande francia köztársasági elnöknek

 

"A magyar emberek és a magam nevében ezúton szeretném kifejezni részvétemet és együttérzésemet Önnek, a francia népnek és az elhunytak hozzátartozóinak. Gondolatban Önökkel vagyunk ezekben a nehéz órákban" - írta Orbán Viktor a francia államfőnek.

 

Még mindig szállítják el az áldozatokat.

 

 

 

Holttestek mindenütt.

 

 

A Nice-Matin legfrissebb képei

 

 

 

A Sud-Ouest legfrissebb képe, Nizza jelenleg.

 


A La Provence képe a káoszról.

 

 

Ez volt a horror-kamion útja. Vizsgálják, lehettek-e segítői a tömeggyilkosnak.

 

Ezt posztolta Plantu, az ismert karikaturista.

 

 

 

A tettesről egyelőre annyit tudni, hogy 31 éves, tunéziai-francia kettős állampolgár (ezt már cáfolják is, miszerint csak tunéziai állampolgár volt, franciaországi tartózkodási engedéllyel), korábban már volt dolga a rendőrséggel, de kisebb bűncselekmények miatt, terrorista gyanús személyként nem került a hatóságok látókörében. A kamiont, ami egy hűtőkamion, Saint-Laurent-du-Var-ban bérelte, utóbbi Nizza agglomerációs települése.

 

A neve még nem került nyilvánosságra, de a Blogstar olvasóinak garantáljuk, ez elkövetőt nem Müllernek, Rossinak, Hansennek, vagy Nowaknak fogják hívni.

 

Nizza, délelőtt.

 

 

Nemzeti Front: háborút kell hirdetni az iszlám fundamentalizmus ellen - jelentette be Marina Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke.

 

A Promenade des Anglais most.

 

 

 

No comment! Je n`ai rien à dire! A borzalom kamionja.

 

 

 

Most, Nizzában. Ugye, hogy bőven beérnénk csak a pálmafák látványával?

Nizzában egyébként jazz-fesztivál is van, ma este Rihanna-koncert is lett volna, az utóbbit már törölték.

 

 

 

Tart a válságtanácskozás az Élysée-palotában. A 84 halálos áldozat mellett 18-an életveszélyes állapotban vannak, a sebesültek száma száz fölött.

 

 

 

Itt pedig egy motoros próbálja megállítani a kamiont.


Még hosszabb videó a kamionról

A videó elejét egy szálloda erkélyéről készítették, a kamion itt nem is megy olyan gyorsan, többen kétségbeesetten próbálják megállítani. Szintén csak erős idegzetűeknek.

 

A videó itt nézhető meg: http://most.blogstar.hu/…/terrortamadas-nizzaban-leg…/28633/

A terrortámadás pillanata (Csak erős idegzetűeknek)

 

A videón látható a tömegben száguldó kamion.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=ND1RuNuDGiU

Így néz ki az Angol-sétány és az Angyalok-öble (la Baie des Anges) iszlám terroristák nélkül.

 

 

 

 

 

Csak pár napra "bérelték ki" a kamiont

A Le Figaro szerint a kamiont csak pár napra "bérelték ki". Az eleje teljesen szét van törve.

 

 

 

A világ vezetői sorra ítélik e terrortámadást - Sajnos, ez Párizs és Brüsszel, és most Nizza után már kevés, ennél több kell

 

Barack Obama, Angela Merkel, a kínai kormányfő, Donald Tusk és az ENSZ BT is elítélte a nizzai terrortámadást

ENSZ BT: barbár és gyáva terrortámadás.

 

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken a nizzai tömeges gázolást “barbár és gyáva terrortámadásnak” minősítette , és határozottan elítélte azt. A BT teljes együttérzéséről és részvétéről biztosította az áldozatok hozzátartozóit és a francia kormányt.

 

Tusk: az EU Franciaország mellett áll a terrorellenes harcban

 

Az Európai Unió a francia kormány mellett áll az erőszak és a terrorizmus elleni küzdelmében – szögezte le Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. Elítélte a tömeges gázolást Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is.

Obama terrorcselekménynek minősítette az ámokfutást.

 

Barack Obama amerikai elnök is terrorcselekménynek minősítette a nizzai tömeges gázolást. Leszögezte azt is, hogy az Egyesült Államok minden szükséges segítséget megad a nyomozáshoz.

 

Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje a merénylet hírére reagálva bejelentette, hogy elhalasztja az alelnökjelölt megnevezését.

 

A kínai kormányfő elítélte a terrorizmus minden formáját

 

A terrorizmus minden formáját elítélte Li Ko-csiang kínai kormányfő és együttérzését fejezte ki a nizzai teherautós tömeggyilkosság áldozatai hozzátartozóinak pénteken Ulánbátorban, az Ázsia-Európa csúcstalálkozó (ASEM) színhelyén.

 

“Németország kiáll Franciaország mellett a terrorizmus ellen folytatott harcban”

 

Kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak Angela Merkel kancellár is, aki a mongóliai Ulánbátorban, az Ázsia-Európa csúcstalálkozó (ASEM) helyszínén német hírportálok beszámolói szerint újságíróknak nyilatkozva kiemelte, hogy “Németország kiáll Franciaország mellett a terrorizmus ellen folytatott harcban”.


Előzőleg Steffen Seibert kormányszóvivő egy Twitter-üzenetben azt írta, hogy “alig lehet szavakba foglalni a nizzai támadás miatt érzett megdöbbenést”, és a németek együttéreznek “francia barátainkkal”.

 

Kórházzá változott a Hôtel Negresco

A világ egyik leghíresebb szállodája, ahol a leggazdagabbak szállnak meg, kórházzá változott, sebesültek fekszenek a matracokon, a XIX. század eleji freskókkal díszített termekben.

 

 

 

Az emberek vagy a tengerbe, vagy az utcákba menekültek a vérben úszó tengerparti sétányról.

Válságtanácskozás és meghosszabbított rendkívüli állapot

 

Francois Holland elnök válságtanácskozást tartott és további három hónappal meghosszabbították a tavaly őszi párizsi merényletek után elrendelt rendkívüli állapotot.

 

Sajnos magyar sérült is van

Külügyminisztérium egy sérült magyar nőről tud a nizzai tömeges gázolással összefüggésben - közölte Menczer Tamás, a tárca szóvivője. A sérült nő telefonon hívta fel székesfehérvári édesanyját, akinek azt mondta, megsérült, a szállásán várja a segítséget. A magyar külképviseltetet a 00 33 683 254 362-es ügyeleti telefonszámonlehet elérni.

Nizza exkluzív részén, világhírű szállodák, így a Hôtel Negresco és a Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée közötti tengerparti sétányon, nem messze az I. Albert Parktól történt a terrortámadás.

 

 

 

Borzalmas, így néz ki az Angol-sétány, a Promenade des Anglais, mindenütt halottak hevernek. A szemtanúk szerint a 30 éves, tunéziai származású sofőr cikkcakkban haladt, hogy minél több embert öljön meg.

 Forrás: AFP

 

A július 14-i tűzijátékot ünnepelni tömegbe rontott Nizza tengerparti sétányán egy teherautó, a tunéziai származású sofőr legkevesebb 80 embert megölt, rengeteg a sérült. A teherautóban gránátokat, fegyvereket, robbanószert találtak. A sofőrt lelőtték, a rendkívüli állapotot meghosszabbították.

 

 

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!
Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / Blogstar.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Mit mond a Tarot a Harmonet 19. születésnapján?
  19-szer gördült át az Évkör nagy szekere a nyári napfordulón. 19 éves a Harmonet! Ezt nem hittem volna. Úgy jártam vele, mint az ismerős gyerekekre nézve: már ekkora? Hiszen szinte tegnap született... Nézzük hát meg a Tarot nyelvén, mi volt a sikerekhez vezető út eddig, mi a helyzet most, és mi javasolt a jövőre nézve. Vagyis, csináltam egy gyors kirakást, három kártyalappal a Crowley-féle kártyacsomagból.
  image
 • Heti általános horoszkóp 2018.június 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2018-06-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a lazaságnak, minden feladatunkat pontosan végezzük el. Örülünk, ha hasznosnak érezhetjük magunkat, szívesen túlórázunk, vagy járunk főnökünk kedvében némi pluszmunkával. Ma tarthatunk víznapot, ami egészségünknek is jót tehet, hiszen tehermentesítheti az emésztőrendszerünket. Készíthetünk zöldségleveket is, vagy fogyaszthatunk salátákat. A lényeg, hogy keveset együnk, és főleg rostban gazdag táplálékokat.
 • Heti munkahoroszkóp 2018.június 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2018-06-18
  Ma nem vágyunk a társaságra, nem szeretnénk elmenni otthonról. Ha mégis programot szervezünk, akkor legyen intellektuális jellegű. Jó ötlet egy kiállítás, vagy egy kis beszélgetés a barátokkal. Gondoljuk végig, hogy emésztőrendszerünket mennyire tesszük ki megterhelésnek. Ha emésztési problémákkal küzdünk, akkor célszerű táplálkozási szokásainkon változtatnunk. A sok ülő munka nem kedvez a belek természetes működésének.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek