Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Közös az útja romáknak és nem romáknak
2016-07-10 07:30
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Czibere Károly szerint a 2011-es társadalmi felzárkózási stratégia a lehetőségekhez alkalmazkodó, a realitásokat szem előtt tartó vállalás, ami abból a hitből és közös meggyőződésből táplálkozik, hogy "nekünk itt nem lehet és nincs külön utunk".

 

 Czibere Károly

 

A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár egy nemzetközi konferencián beszélt erről. A fórumot az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezte az uniós roma keretstratégia és a magyar nemzeti társadalmi felzárkózási stratégia elindításának ötödik évfordulója alkalmából.

 

"Nem építhetünk külön országokat, nincs külön útja nincstelennek és jómódúnak, romának és nem romának. Egy utunk van, és azon együtt kell végigmennünk, és ezért együtt fogunk rajta végigmenni" - jelentette ki az államtitkár.

 

Közölte: a konferencia célja felhívni a figyelmet arra, hogy az öt évnyi munka megmutatta, vannak olyan programok, szakemberek, közösségek, településvezetők, akik végigkísérletezték az elmúlt időszakot, és "sok verejték, kudarc és eredmény, víz alá merülés árán rátaláltak a gyöngyre", a felzárkózásban segítő tudásra, tapasztalatokra, módszerekre.

A politikus ilyen "gyöngynek" nevezte azt, hogy az elmúlt években nyilvánvalóvá vált: a problémát csak ágazatközi megközelítéssel lehet megoldani, mert önmagukban a pénzbeli ellátások nem képesek rugalmas védőhálót kifeszíteni a hátrányos helyzetű családok alá, köré.

 

Az államtitkár kitért arra is, hogy nem stratégiákra és klisékre van szükség, hanem diagnózisra, az pedig csak helyben készíthető. Ugyanilyen fontosnak nevezte a közösségfejlesztés-alapú segítséget, mert csak azok a programok lehetnek sikeresek, amelyek a helyi kezdeményezőkészségre, tudásra támaszkodnak. Czibere Károly szerint csak fenntartható programokra van szükség, és már most gondolkodni kell azon, hogy a felzárkózási programok eredményei hosszú távon fenntarthatóak legyenek, és az eredményes programokat kiterjesszék.

 

Mint mondta, a felzárkózási stratégia két fókusza a tanulás és a munka. A társadalom jól felfogott érdeke, hogy a saját jövőjébe tett befektetésként tekintsen a nyomort újratermelő ördögi kör megszakítására - mondta. Hozzátette: a szociális biztonság elsőszámú eszköze a foglalkoztatáspolitika, mert - mint mondta - a boldogulásnak és felemelkedésnek nem "a felelőtlen pénzosztogatás az alapja", hanem a munka.

 

Az államtitkár az eredmények között említette, hogy a KSH és az Eurostat adatai szerint 2012-ben trendforduló történt, javultak a szegénységi statisztikák, miközben nem nőtt az államadósság, amire az elmúlt 40 évben nem volt példa.

 

Az Együtt kezdtük, együtt folytatjuk címmel kezdődött kétnapos konferencián, a Művészetek Palotájában magyar kormányzati vezetők és szakemberek mellett felszólalnak az ENSZ, a Világbank és az Európai Bizottság képviselői, valamint szlovák, román és bolgár szakértők és politikusok.

 

A rendezvényről kiadott dokumentum szerint a konferencia szervezői a roma integráció során elért eredmények és nehézségek bemutatását, összefoglalását és a jövőről való eszmecserét tűzték ki céljául.

 

A szombat délutánig tartó konferencián szó esik arról is, hogy milyen szemléletváltás ment végbe az elmúlt években Magyarországon a felzárkózás ügyében, és szeretnék felhívni a figyelmet olyan programokra, amelyek példaértékűek. A szervező minisztérium célja az is, hogy "a lehetséges sikeres irányok megtalálása érdekében" nyílt eszmecseréket, vitákat generáljanak a megoldatlan ügyekről, nehézségekről.

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - kormany.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek