Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szele Tamás: Bojkott vagy szabotázs?
2016-07-07 06:34
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tetszik emlékezni: volt az az őrültség a Facebookon, mikor jótékonysági céllal az ember a fejére öntött egy veder jeges vizet, és utána megnevezhette, hogy ki csinálja utána a produkciót. Aztán jól megfázott mindenki. Pedig akkor, abban a pillanatban jó ötletnek tűnt. Na, ilyen most ez a népszavazás is, azzal a különbséggel, hogy ez nem is tűnik jó ötletnek.

 

Ugye, kedvenc pártunk és kormányunk tegnap bejelentette, miszerint október másodikán ha esik, ha fúj, megrendezi a kvótaügyi népszavazást. Remélem, esni is fog, fújni is, és képtelenség lesz közlekedni az utcákon, így aztán az egyház is csodaként fogja bejegyezni hogy nahát, 99,8 százalékos volt a részvétel – akkor is annyi lesz, ha összesen csak a kormány tagjai szavaznak, és közülük is többen érvénytelenül, mert bonyolultak ezek a betűk, az az „x” például egyenesen két, egymást merőlegesen keresztező vonásból áll, nem könnyű eltalálni.

 

De álljon itt a hivatalos hír, ne mondhassa senki, hogy a levegőbe beszélünk.

 

„Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök.

 

A KEH Sajtóigazgatóságának közleménye szerint az államfő az alaptörvény, a népszavazási kezdeményezésről, valamint a választási eljárásról szóló törvény rendelkezései alapján – figyelemmel az Alkotmánybíróság vonatkozó határozatára – döntött az országos népszavazás kitűzésének időpontjáról.

 

Orbán Viktor miniszterelnök február 24-én jelentette be, hogy a kormány országos népszavazást kezdeményez a kötelező betelepítési kvótáról. A kérdés úgy szól: “Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”A kormányfő indoklása szerint a kötelező betelepítési kvótáról szóló döntést nem lehet elvenni az Országgyűléstől, az ügyben a magyar parlament megválasztott képviselőin kívül senki más nem dönthet.

 

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el az országos népszavazást, 136 kormánypárti és jobbikos igen szavazattal, 5 független képviselő nem voksa ellenében.” (MTI, kormany.hu)

 

Hát, kérem, túl azon, hogy az egész okafogyott, mert nincs szó betelepítésről, arról van szó, hogy vagy 1500 emberkének kéne menedéket adni, túl ezen ez a népszavazás bizony az Unióból való kilépés első és döntő fázisa. Aki nem szeretne uniós állampolgár lenni, csak szavazzon nemmel, igennel kevesen fognak, ugyanis a kérdés olyan rosszul van feltéve, hogy ez majdnem lehetetlen – marad az érvénytelen szavazatok leadása vagy a távolmaradás.

 

A bojkott.

Hát, speciel arra adok némi esélyt, hogy egy bojkott sikerrel járjon, hiszen a magyar szavazót nem sokat kell arra biztatni, hogy ne csináljon valamit – ha semmittevéssel meg lehetne dönteni a kormányt, a tagjai már régen Kolimán dolgoznának egy favágó brigádban. No, most úgy tűnik, hogy lehetséges tenni valamit azzal, hogy bölcsen nem teszünk semmit, de legfőképpen nem szavazunk. Én azonban az érvénytelen szavazat leadását jobban pártolnám.

 

Ugyanis egy dologban lehetünk halálbiztosak, és ez a választási csalás. Olyan számokat fognak nekünk mondani, amik köszönő viszonyban sem lesznek a valósággal. Ha mármost egyszerűen csak bojkottáljuk a szavazást, annak az a hátránya, hogy egy bojkottra senki sem regisztrál, nem kell bejegyezünk magunkat egy listára, ha mégis csinálunk ilyent, senki sem képes ellenőrizni, hogy nem szavaztunk-e mégis – gyakorlatilag fogalmunk sem lesz a bojkottálók valódi számáról. Akárki leszavazhat helyettünk és le is fog.

 

Ellenben, ha odamegyünk és mindenféle marhaságot rajzolunk a szavazólapra, gondosan kerülve az „x” használatát, azok a leadott voksok megmaradnak, azokat össze kell számolni, meg kell őrizni, akkor is, ha érvénytelenek. Persze, előfordulhat, hogy valaki „véletlenül” megsemmisít pár urna érvénytelen szavazatot és érvényessel helyettesíti, de annak csak lesz tanúja

 

Jogállamban egyetértenék az általános bojkottfelhívással – tulajdonképpen így is egyetértek, csak nem találom a legtökéletesebb megoldásnak – ugyanis jogállamban becsületes emberek számolják a szavazatokat, akikben meg lehet bízni. Nálunk is becsületes emberek számolják, csak az általuk leadott adatok változnak meg rejtelmesen, út közben.

 

Szóval, akár bojkottálunk, akár szabotálunk, abban biztosak lehetünk, hogy a kormány csalni fog. Olyan hosszú ideje ragaszkodik mániásan ehhez a referendumhoz, olyan sok pénzt költött már rá – gyakorlatilag az elmúlt másfél év erről szólt -, hogy biztos vagyok benne: bármire hajlandóak egy „nem” érdekében. És a választási csalás még csak nem is bármi, abban van gyakorlatuk.

 

Sajnos a kontinentális közhangulat mintha mellettük állna, Hollandia biztosan hasonló népszavazásra készül, Ausztria lehet – terjed ez az őrület, mint az ice bucket challenge, jó ötletnek tűnik első pillanatban és egyesek számára, aztán minimum megfázik tőle az ember, de az is lehet, hogy nem jég lesz a vödörben, hanem beton, vagy jég, de egy darabban, és agyonüti az alanyt.

 

Hogy a magyar kormány miért akar mindenáron szabadulni az Unióból, az világos: a hatalom gyakorlói akkor is kiválóan élnének, ha nem lennénk tagjai az államszövetségnek, legfeljebb mi gebednénk bele, ellenben ők sokkal kevesebb kellemetlen kérdésre kéne válaszoljanak. Ha eltűnik például egy logisztikai központ olyan okokból, hogy meg sem épült, hát legfeljebb el lesz tűnve, senki sem meri majd keresni, ahogy az árát sem. Most ugyanis el kéne számolni vele.

 

No, de ott tartunk, hogy csalás mindenképpen lesz.

 

Ne legyenek illúzióink: ha egy ember sem jelenik meg a szavazófülkékben, akkor is kihirdetik a győzedelmüket láncos lobogóval és csicseri pacsirtával.

 

Mármost erre vagy fellázad a nép – amit nem hiszek – vagy elkezd egymásra mutogatni, bűnbakokat keresni. A bűnbakképzés különben máris megkezdődött, augusztus elejétől, mikor elindul a kampány, teljes gázzal beindul majd.

 

Tessék majd megfigyelni, kikre fogják majd a kormány eljövendő csalását.

 

Innét, most úgy tűnik, hibásak lesznek majd a romák, a határon túliak és a fanyalgó értelmiség.

 

Ezen kívül a vidékiek és a fővárosiak ellentét fogják felszítani, most ezt nem lehet se a zsidókra, se a melegekre fogni, de megpróbálják majd – viszont mondom, a három dobogós bűnbak már szinte világosan látszik.

 

Romaügyben, ugye ellenőrizhetetlen a voksok leadása (nem tudom, miért hiszik azt a magyar politikusok, hogy a hazai cigányság vagy, ha már itt tartunk, bármely más közösség egységesen köteles szavazni), de határon túli és fanyalgó értelmiségi ügyekben szintén. Sőt, ha azt vesszük, minden voks ellenőrizhetetlen, de erre a három csoportra nyugodtan mondhatja bárki, hogy ők szavaztak ellene – mondani is fogja. A kormány is, az ellenzék is, de főleg az ellenzék.

 

Már várom a vitriolos tollú publicisztikákat, amik előre megtiltják egyik vagy másik csoportnak a szavazást.

 

Akkor összegezzük, mi a helyzet.

 

A magyar kormány kiírt október másodikára egy okafogyott, értelmetlen népszavazást, melynek célja Magyarország kiléptetése az Európai Unióból.

 

Ezt bojkottálni vagy szabotálni fogjuk.

A csillagok mostani állása szerint ez nem fog sikerülni, és a népszavazást csalás útján megnyeri a kormány.

 

Ezért minden más országban megdöntenék a rezsimet, népharag és hasonlók segítségével.

Mi azonban egymásnak fogunk esni, még jobban, mint most.

 

Azért azt mondom: csak bojkottáljunk, szabotáljunk…

Jobbat nem tudok mondani ugyanis

 

Szele Tamás - KURIROS BLOGBOX

 

     

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS 

 

Szavazás a C-PRESS főoldalon:   

 

              Ön támogatja az Európai Unió kötelező betelepítési kvótáját?
  Országgyűlés döntése nélkül, Nem
  Igen támogatom az EU döntést
  Nem érdekel, külföldi vagyok
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek