Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tehetséges roma fiatalok mehetnek a világ legjobb egyetemeire
2016-04-25 06:24
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően tehetséges roma fiatalok a világ legjobb egyetemeire juthatnak el. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Milestone Intézet egy cambridge-i konferencián jelentették be vasárnap, hogy hárommillió forintból új programot indítanak. A cél, hogy a roma diákokat hozzásegítse ahhoz, hogy világszínvonalú egyetemeken tanulhassanak tovább.

Novák Katalin és Léderer Dániel, a Milestone Intézet alapító-igazgatója

Fotó: EMMI
 
 

Vasárnap Cambridge-ben tartották a Future: Hungary konferenciát, amely után Novák Katalin Család- és ifjúságügyért felelős államtitkár valamint Léderer Dániel, a Milestone Intézet vezetője jelentette be a programot. A tehetséges roma fiatalok pályázatait a Nemzeti Tehetség Program keretében várják.

 

„A Nemzeti Tehetség Program keretében olyan új tehetséggondozó programot indítunk, amellyel néhány kiemelkedően tehetséges roma fiatal részére elérhetőek lesznek a világ legnevesebb felsőoktatási intézményei.” – hangsúlyozta Novák Katalin államtitkár.

 

Az államtitkár hozzátette: a Nemzeti Tehetség Program által támogatott kezdeményezések nagyon változatosak. Különös hangsúlyt kap a nehezebb helyzetben lévő roma fiatalok támogatása. 2016-tól jelentősen megemeltük a Snétberger Zenei Központ támogatását, bővül a roma szakkollégiumok hálózata is, most pedig a világ vezető egyetemeit hozzuk elérhető távolságba a tehetséges roma fiatalok számára.

 

A Milestone Intézettel való együttműködés kísérleti szakasza indul most el. Ebben hárommillió forint támogatást biztosít a Nemzeti Tehetség Programon keresztül az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Intézet számára, hogy hat roma fiatal képzését segítse elő.

 

„A Milestone Intézetet öt évvel ezelőtt azért alapítottuk, hogy kineveljük a jövő döntéshozóit, akik az egész országot nemzetközileg versenyképessé tehetik. A roma fiatalok ebből nem maradhatnak ki. Ott kell lenniük a döntéshozatalban, Magyarország nemzetközileg is elismert kutatói, feltalálói, vállalkozói és művészei között” - hangsúlyozta Léderer Dániel, a Milestone Intézet alapító-igazgatója.

 

Az Intézet vezetője hozzátette: a roma ösztöndíj az Intézet szociális ösztöndíj programjába illeszkedik bele, valamint pozitív példát állíthat azok elé az általános iskolás roma fiatalok elé, akik a Milestone Intézet jövőre indítandó kismentori programjában vesznek majd részt.

 

„Alapítása után öt évvel a Milestone Intézet sokszínű közösséget tudhat magáénak, amely a négyéves oktatási programban részt vevő 300 középiskolás diákból, a világ 100 legjobb egyetemén tanuló 400 öregdiákból, és több mint 70 oktatóból áll, akiknek nagy része kutató, egyetemi tanár. A Milestone diákjai több mint 80 gimnáziumból kerülnek ki, Magyarország minden pontjáról, néhányan még a határon túlról is. Több mint 130 tudományos modult kínálunk, amelyek számos tudományterületet ölelnek fel a klasszika filológiától az idegtudományig. Diákjaink számos országos és nemzetközi tanulmányi versenyen értek el helyezéseket, nyertek különféle díjakat, és nemzetközi konferenciákon is szerepeltek” – mondta el a cambridge-i konferencia után Léderer Dániel, az Intézet vezetője.

 

Az együttműködésnek köszönhetően már idén júniustól, a Nemzeti Tehetség Program keretében hat tehetséges roma fiatal számára nyílik meg az a képzési lehetőség, amelynek köszönhetően elérhetőek lesznek számukra a legnevesebb felsőoktatási intézmények szerte a világban.

 

(EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / kormany.hu

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek