Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

400 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok szociális intézményeik fejlesztéséhez
2016-04-16 09:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Négyszázmillió forintra pályázhatnak az önkormányzatok szociális intézményeik fejlesztéséhez, felújításához - jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkára.

 

 

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, egy XVIII. kerületi idősek otthonában tartott sajtótájékoztatón elmondta, elsősorban idősotthonok fejlesztésére szánják a támogatást, de részesülhetnek belőle a gyermekek és családok átmeneti otthonai, valamint a hajléktalanszállók is.

 

A pályázni lehet például akadálymentesítésre, vizesblokkok felújítására vagy betegszobák kialakítására, ezzel az önkormányzati intézmények segítséget kapnak ahhoz, hogy jobb életkörülményeket biztosítsanak a lakóknak és a jobb munkakörülményeket a dolgozóknak - közölte az államtitkár.

 

 

Kiemelte, a cél, hogy ne csak "minimumszolgáltatás" legyen az idősek ellátása, hanem minden eszközt megragadva biztosítva legyen a minőség és a szociális biztonság.

 

Beszélt arról is, hogy az elmúlt években csaknem 9 milliárd forintot fordított a kormány európai uniós pályázati forrásokból az idősotthonok férőhelyeinek emelésére és fejlesztésére, így 3300 férőhely újult meg. Állami fenntartású bentlakásos intézményekben tavaly 9,6 milliárd forint értékben történtek fejlesztések, ezek háromnegyede energetikai korszerűsítés volt - tette hozzá.

 

Hangsúlyozta, a humán infrastruktúra fejlesztése és megbecsülése is fontos, ezért döntött a kormány 2014-ben a bérpótlékról, 2015-ben pedig a bérkiegészítésről, amelyet 28 milliárd forint értékben idén is biztosítanak - fűzte hozzá.

 

Czibere Károly elmondta azt is, hogy új szolgáltatástípusként azt tervezik, hogy az idősotthonokban szakápolási férőhelyek lesznek az intenzív ápolást és gondozást igénylő időseknek.

 

Berczik Ábel, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára közölte: pályázni június elsejéig lehet, döntés augusztus végén várható, az elnyert összeget pedig 2017. december 31-ig kell felhasználni. Hozzátette, a tavalyi kiíráson mint a 400 millió forint gazdára lelt, 21 projektet sikerült támogatni.

 

Elmondta, a pályázattal abban segítenek, hogy valamennyi magyarországi szociális szakosított ellátási intézmény a jogszabályokban rögzített és az európai uniós normáknak megfelelően működjön, valamint hogy a határozott idejű engedéllyel rendelkező szociális intézményekben olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyek után határozatlan, folyamatos működési engedélyt kaphatnak az intézmények. Ennek érdekében, az év elején az Emmi szakértői felmérést készítettek a rászoruló intézményekről, így még célzottabbá tehették a pályázati kiírást - fűzte hozzá.

 

A részletes információkat a pályázati felhívás tartalmazza.

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / KORMANY.HU

 

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek