Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egy kis jótékonyság és a bürokrácia kihagyása
2016-04-10 20:11
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kis jótékonyságot írok, mert tényleg nem világrengető kérdésről van szó. Nem menekült meg senki az éhhaláltól, nyomortól, hajléktalanságtól. De azok, akik most hajlandóak voltak kicsit eltekinteni a merev, hivatali szabályzattól, biztos, hogy más, nagyobb ügyekben is hajlandóak lesznek, ha arra lesz szükség.

 XIII. ker. Frangepán utca 55. alatti Unix autóalkatrész kereskedés

 

És ha elterjed ez a humánus, rugalmas szellem, sok gondunkra találhatunk magunk megoldást, egymás között, megegyezve.

 

Tulajdonképpen csak annyiról van szó, hogy él Vas megyében egy 14 éves cigány srác, bizonyos Krisztián. Él több is, de ő kicsit nehezebben, mint a társai – fél tüdővel él. Vigyáznak is rá, amennyire csak lehet, mert nem könnyű így sem az élete.

 

Nos, Krisztián meglátott a világhálón egy pulóvert és szerelmes lett bele. Még jó, hogy csak egy pulóverbe – a vágynak ez a tárgy viszonylag egyszerűen beszerezhető, akármilyen szép is legyen ez a ruhadarab, amit különben a XIII. ker. Frangepán utca 55. alatti Unix autóalkatrész kereskedés forgalmaz.

 

No, de akadály merült fel: ez a bizonyos Sols North pulóver rendelkezésre állt ugyan régebben is, de most már csak az Unix cég felső vezetői vásárolhatják meg a belső szabályzat szerint.

 

 

Kicsit olyan ez, mintha Krisztián egy ellentengernagyi uniformist szeretne kapni az amerikai haditengerészettől – nekik is van olyan, mert kell legyen, de nem adhatnak akárkinek.

 

Mi ilyenkor a teendő?

 

Krisztián a sajtóhoz, pontosabban a C-press hírügynökséghez folyamodott, és a roma sajtócég késedelem nélkül a segítségére is sietett. Felvették a kapcsolatot Jani Tamás Unix-munkatárssal, aki Erdélyi Gábor fiókvezető segítségével elérte, hogy ebben az egy esetben lehessen megkerülni a különben szigorú szabályzatot, ezt az egy pulóvert lehessen eladni egy fél tüdővel élő, szegény roma srácnak.

 

 

 Jani Tamás az Unix-munkatársa

 

A C-press helyben ki is fizette, Krisztián azóta büszkén viseli – minden jó, ha a vége jó.

 

De mi ebből a tanulság?

 

Akár kis, akár nagy dolgokról is legyen szó, ha emberségesen, személyesen, udvariasan kérjük az illetékeseket, lehetséges tárgyalni, ha pedig ők elég rugalmasak, hajlandóak is lesznek engedni, megkerülni a szabályzatot, enyhíteni a szigoron.

 

Köszönet az UNIX autóalkatrész kereskedésnek és rugalmas munkatársainak a sikeres megoldásért és a gyors segítségért.

Ma egy pulóver, holnap fontosabb, nagyobb ügyek – fő az emberség.

 

Ez a lényeg, kérem.

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!


 C-PRESS munkatárs / Szele Tamás

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek