Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

ORÖ-botrány: Farkas Flórián írta alá a legtöbb szerződést
2016-04-05 05:58
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Több mint egymilliárd forintnyi szerződést néztünk át, melyet a Híd a munka világába projekt keretein belül kötöttek meg. A megállapodások többsége Farkas Flóriánhoz köthető, ennek ellenére az utódja tart attól, hogy el kell vinnie a balhét, miután az EMMI visszakövetel 1,6 milliárd forintot.

ORÖ-botrány: Farkas Flórián írta alá a legtöbb szerződést

 Farkas Flórián (Fotó: MTI)

 

Az atv.hu birtokába jutott több száz oldalnyi ORÖ dokumentum, aminek tekintélyes része a Híd a munka világába projekt keretein belül megkötött szerződés. Portálunk néhány hete már átnézett egy nagyjából 300 millió forint összértékű megállapodás-csomagot, a most feldolgozott dokumentumokkal pedig nagyjából 800 millió forintnyi újabb szerződést ismerhettünk meg.

 

 

 Farkas Flórián elnök aláírása található, a most átnézett dokumentumok pedig tovább bizonyítják azt a feltételezést, hogy a Híd a munka világába projektben kifizetett pénzek nagy része fölött szintén a jelenlegi miniszterelnöki biztos diszponált.

 

- 25 nagy értékű szerződést személyesen Farkas kötött, számításaink szerint több mint 540 millió forint értékben.

 

- 59 megállapodást Farkas bizalmasa, Dobóvári Ildikó, az ORÖ korábbi hivatalvezetője intézett. Ezek jellemzően kisebb értékű szerződések, összesen 236 millió forint értékben.

 

- Találtunk még egy 11 millió forintos szerzősét, melyet „Foglalkoztatási lehetőségek az agrárszektorban” című háttértanulmány megrendeléséről szól, az azonban nem derül ki, hogy ki kötötte. Annyi azonban biztos, hogy Farkas Flórián regnálása idején hozták tető alá.  

 

 fotó: atv.hu

 Bár az általunk megismert szerződések között nem találtuk a projektirodák vásárlásával kapcsolatos papírokat, a szerkesztőségünk birtokába jutott, Emberi Erőforrások Minisztériuma által készített ellenőrzési jegyzőkönyvből kiderül, hogy jócskán túlárazva, 260 millió forintért vásárolta meg a roma önkormányzat a központi projektirodának szánt Gellérthegy úti ingatlant. További tízmilliókat kötöttek kamufelújításokra, erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

 

A fővárosi központon kívül vállalta még az ORÖ, hogy létrehoz 7 regionális irodát. A gödöllői irodához 25 millió 500 ezer forintért jutottak hozzá, a salgótarjáni központért pedig 13 millió 500 ezret fizettek. A zalaegerszegi ingatlan közel 18 millió forintba került az önkormányzatnak, míg a pécsi iroda vételára 22 millió 270 ezer forint volt. Téved, aki azt gondolja, hogy a vidéki irodák kialakításánál minden szabályosan ment. Erről bővebben itt

 

Ha összeadjuk a számokat, nagyjából 1,1 milliárd forintnyi összeget kapunk, az általunk átnézett dokumentumok szerint ekkora értékben kötöttek szerződéseket Farkas Flórián elnöksége alatt.

 

Ez nem a teljes, a projekt keretein belül felhasznált pénz, körülbelül félmilliárd forintnyi összeg felhasználására nincs rálátásunk. Az ugyanakkor árulkodó, hogy a birtokunkba jutott szerződések alatt mindössze kettőn találkoztunk az ORÖ élén Farkast követő Hegedüs István hivatalvezetőjének, Buri Edinának a nevével. Ezek együttes értéke 10 millió forintot alatti összeg. Nem tudható, hogy a Farkas-éra alatt minden egyes forintot szabálytalanul költöttek volna el, az viszont tény, hogy az EMMI a Híd a munka világába projektben elköltött minden fillért visszakövetel. 

 

 

 

 Visszakérik a pénzt, felelős sehol

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma március 8-án közölte, hogy szabálytalanságok gyanúja miatt elállt az Országos Roma Önkormányzattal a Híd a munka világába projektről kötött szerződéstől. A kedvezményezetteknek vissza kell fizetniük a lehívott támogatási összegeket, mintegy 1,6 milliárd forintot.

 

A minisztériumi vizsgálatot Hegedüs István ORÖ-elnöksége idején kezdték meg. Buri Edina, az ORÖ Hegedüs alatti hivatalvezetője azonban az ellenőrzési jegyzőkönyvben arra hívta fel a figyelmet, hogy az ellenőrzésbe be kell vonni a projekt megvalósítási időszakában kötelezettségvállalással rendelkező személyeket, továbbá azt kérik, hogy a programban elkövetett szabálytalanságokért az azért felelősős személyeket vonják felelősségre. (Az ORÖ egyik fideszes tagja, Vajda László korábban azt mondta az atv.hu-nak: Hegedüs Istvánnak a megválasztásától fogva 2015 májusáig nem volt aláírási joga.)

 

 fotó: atv.hu

 

 Az EMMI helyszíni vizsgálatára egyébként idén február elsején került sor, de már korábban is lehetett tudni, hogy óriási gondok vannak a projekt háza táján. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaly májusban költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen, a már említett Gellérthegy utcai ingatlanban pedig lefoglalta a programmal kapcsolatos összes dokumentumot.

 

A felelőst azonban azóta sem találták meg, pedig mint látható, egyértelmű, hogy kik kötötték a szerződéseket. A jelek szerint azonban nincs félnivalója a miniszterelnöki biztosnak.

 

 Nemrég egy LMP-s politikus kérdezte Orbán Viktort Farkas Flórián felelősségéről, a kormányfő pedig kijelentette, hogy hiába utaznak Farkasra, ezzel éppen a volt ORÖ-elnök pozícióját erősítik.

 

Azért, mert cigány?

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter novemberben még arról beszélt, hogy az ORÖ körüli botrány kapcsán egyéni karriereknek is vége szakad. A miniszter alig fél éve név szerint is említette Farkas Flóriánt, akinek más kisebbségi vezetőkkel együtt nagy a felelőssége abban, ha eljátsszák a többségi társadalom bizalmát.


„Akik a kisebbséget képviselik és eljátsszák a többség és a társadalom bizalmát pitiáner ügyek kapcsán, idézőjelbe téve, föláldozzák a nagy ügyet, azok óriási hibát követnek el. Nem a saját személyes karrierjük szempontjából, mert az megy a lecsóba, az irreleváns.”

Ennek fényében igencsak meghökkentő volt, amikor egy pár héttel ezelőtti kormányinfón már arról beszélt, hogy szerinte azért támadják az újságírók Farkast, mert cigány. Az éles irányváltással kapcsolatban egy kormányzati döntésekre rálátással bíró parlamenti forrásunk arról beszélt az atv.hu munkatársának, hogy bár Farkas Flórián a vélt vagy valós ügyei miatt egyre kellemetlenebb a Fideszen belül, ő is „a tabuemberek” közé tartozik, akinek a falkaszellem és a bajtársiasság jegyében nem engedik el a kezét.

 

Sokat sejtetően még azt is hozzátette, hogy meg tudja érteni Hegedüs István aggodalmait.

Akiről úgy tudjuk, valóban attól tart, hogy a végén neki kell elvinnie a Híd a munka világába projekt körül kialakult balhét, annak ellenére, hogy állítása szerint összesen két szerződést kötött, amivel szemben nem találtak kifogást az ellenőrök.

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / ATV.HU

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-05-28
  Vidám hangulatban telik a nap, tele leszünk energiával és lendülettel. Talán még az sem bosszant, ha több munkával kell megküzdenünk, mint máskor. Főnökünk utasítgatásait viszont nehezen viseljük. Ma sikerrel foglalkozhatunk magas vérnyomásunk kezelésével. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények segítségével komoly eredményeket érhetünk el. Ilyen a fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma. Tartózkodjunk a kávé, csokoládé fogyasztásáról, nem is beszélve a cigarettázásról.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.május 27-től június 2-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek