Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Betelt a pohár, demonstrálnak a romák
2016-04-04 22:07
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Minden megyében elkezdődött a szervezés, több ezer embert várunk a romák országos korrupcióellenes tüntetésére - nyilatkozta Lakatos Oszkár, a demonstráció egyik kezdeményezője, az ORÖ (Országos Roma Önkormányzat) képviselője a Népszabadságnak.

 

Amikor milliárdok tűnnek el ismeretlen helyre, holott az eredeti céljuknak, miszerint segítsék a roma közösség integrációját, egyáltalán nem látják el, a bili kiborul. Fideszesek is tiltakozni fognak a fideszes miniszterelnöki biztos, Farkas Flórián ­ellen.

 

Lakatos Oszkár tagja volt annak a már megszűnt alternatív bizottságnak, amely az ORÖ gyanús ­pénzügyeit vizsgálta. volt a kormánypárti Lungo Dromnak is, de onnan - éppen a Farkas Flórián elleni fellépése miatt, szerinte szabálytalan eljárás után - kizárták - számol be a Népszabadság. Lakatos még mindig tagja a Fidesznek, de azt mondja, nem igazán látják szívesen a párttársai, amiért demonstrációt szervez olyan pénzek eltűnésének előkerítéséért, amelyek Farkas Flóriánhoz vezetnek.

A tervezett korrupcióellenes tüntetés nem kizárólag Farkas Flórián felelősségére próbálja felhívni a figyelmet. Lakatos Oszkár állítja, hogy az ORÖ által kapott állami és uniós pénzek túlnyomó részét nem a roma vezetők lopták el, hanem a többségi társadalomhoz tartozók. Ügyvédi szerződések, kamu tanulmányok, fiktív szakértői megbízások formájában tüntették el a támogatásokat.

Nagy szavak ezek, de a roma képviselő alá is tudja támasztani a vádakat. Tud olyan településről Heves megyében, ahol egymilliárd forintot költöttek egy projektre, de az összes pénz "szociológiai tanulmányokra" ment el, míg a cigány telepre semmiféle segítség nem érkezett.

A tüntetés várhatóan április végén lesz a Kossuth téren vagy a főváros más frekventált pontján. A végleges időpontot és helyszínt Lakatos Oszkár több társával kedden jelenti be. A sajtótájékoztatót a Miniszterelnökség előtt tartják.

 

Teljesíteni akarják ugyanis ­Lázár János miniszter korábbi kérését, aki arra biztatott mindenkit, hogy tegyen feljelentést, ha tudomása van visszaélésekről. Lakatos Oszkár elmondta: két újabb feljelentést mutatnak be, amely mintegy 150 milliós csalásról, sikkasztásról szól.

A fővárosi kormányhivataltól viszont szeretnék megtudni: mi lett a sorsa annak a csaknem hatvan beadványnak, amit az alternatív bizottság tavaly nyújtott be az ORÖ működésében tapasztalt törvénytelenségek - egyebek mellett hiányzó jegyzőkönyvek, közgyűlési jóváhagyás nélkül kiírt pályázatok, jogsértő megbízási szerződések - ügyében. Bár az ORÖ törvényességi felügyeletét a kormányhivatal látja el, Lakatos Oszkár szerint beadványaikra eddig nem kaptak érdemi választ.

Ha csak a feltételezések szintjén maradunk, arról is érdemes elgondolkodnunk, hogy miért oltalmazza a Fidesz azok után is Farkas Flóriánt, hogy a nevét már számos botrány lengte körül. Erre csak tippelni tudnánk, de hát nem Andy Vajna egyik kaszinójában vagyunk...

 

 

Forrás: Sztárklikk
Szerző: Jabronka Richárd
 
 
 
A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.
A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.
 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS /

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-05-28
  Vidám hangulatban telik a nap, tele leszünk energiával és lendülettel. Talán még az sem bosszant, ha több munkával kell megküzdenünk, mint máskor. Főnökünk utasítgatásait viszont nehezen viseljük. Ma sikerrel foglalkozhatunk magas vérnyomásunk kezelésével. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények segítségével komoly eredményeket érhetünk el. Ilyen a fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma. Tartózkodjunk a kávé, csokoládé fogyasztásáról, nem is beszélve a cigarettázásról.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.május 27-től június 2-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek