Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Újabb 11 vizsgálat indult az ORÖ uniós pénzeivel kapcsolatban
2016-02-17 07:03
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Újabb 11 ügyben indított vizsgálatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országos Roma Önkormányzat uniós pénzeivel kapcsolatban. A most vizsgált, Farkas Flórián elnöksége idején megkötött szerződések értéke akár a két és fél milliárd forintot is elérheti. Közben a jelenlegi elnök Hegedüs István hivatalosan is benyújtotta lemondását.

Az ORÖ új elnöke kivizsgáltatná az előző vezetőség gazdálkodását

 Hegedüs István volt elnök

 

A cikk és a videó itt nézhető meg:

http://www.atv.hu/belfold/20160216-ujabb-11-vizsgalat-indult-az-oro-ellen/hirkereso 

 

 Az ORÖ új elnöke kivizsgáltatná az előző vezetőség gazdálkodását.

 

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közgyűlése szakmai bizottságot hoz létre a Hegedüs István (Lungo Drom) lemondott elnök és Buri Edina felmentett hivatalvezető irányítása alatti időszak önkormányzati döntéseinek, gazdálkodásának és pénzügyi folyamatainak vizsgálatára - közölte Lakatos István (Lungo Drom), a szervezet újonnan megbízott elnöke kedden az MTI-vel.


 A bizottság megállapításainak függvényében megteszik a szükséges jogi és pénzügyi intézkedéseket - tette hozzá.

 

Az ORÖ elnöksége üdvözli az elnök lemondását - emelte ki a megbízott elnök. Azt írta: Hegedüs István az önkormányzati gazdálkodásban olyan, költségvetési előirányzattal és pénzügyi fedezettel nem rendelkező, jelentős összegű kötelezettségeket vállalt és kifizetéseket teljesített, amivel az önkormányzatot fizetésképtelenségbe sodorta, a projektek lezárását pedig ellehetetlenítette.


Az önkormányzat működéséhez és a projektek befejezéséhez biztosított állami támogatásokat "saját közeli hozzátartozóinak és klientúrájának pénzelésére használta fel" 
- fogalmazott Lakatos István. 
    
Mindemellett szerinte elődjének "tényszerűen bizonyítható felelőssége van" a romák munkaerő-piaci integrációját célul kitűző foglalkoztatási szövetkezet elindulásának megakadályozásában.
    
Hegedüs István az önkormányzatban korábban folyó szakmai munkát leállította, az ORÖ-t "saját hatalmi törekvéseinek színterévé tette, munkavégzés helyett botránypolitizálásba kezdett" - fogalmazott Lakatos István. Közleménye szerint az ORÖ elnöksége azt szeretné, hogy "a nemzetiségi önkormányzat körüli botránykeltés befejeződjön és a szakmai munka elkezdődhessen". 
    
Hegedüs István lemondó nyilatkozata a romnet.hu oldalon kedden jelent meg. Ebben azt írta, hogy

az ORÖ a személyes politikai harcok martalékává vált, és "ezért egyetlen ember, a Fidesz országgyűlési képviselője, Orbán Viktor kormányfő megbízottja, Farkas Flórián a felelős. 

A miniszterelnöki biztos a felelős azért az anyagi és erkölcsi károkozásért, a bűncselekménygyanúkkal járó szégyenbélyegért is, amelyek beárnyékolják az önkormányzat tevékenységét" - fogalmazott. Keddi budapesti sajtótájékoztatóján pedig közölte: kijelölte Lakatos István elnökhelyettest az elnöki tisztség ideiglenes ellátására.

 

 Buri Edina, akit az ORÖ január 18-ai, vitatott módon megtartott közgyűlésén felmentettek hivatalvezetői tisztségéből, azt közölte: hétfőn közös megegyezéssel szűnt meg a munkaviszonya. Ennek elsődleges oka az az információ, hogy az ORÖ első negyedéves normatív támogatását azért nem utalták át, mert a szervezet hivatalvezetői tisztségének ellátásával kapcsolatban jogvita áll fenn - mondta, hozzátéve, hogy nem akar az ORÖ működésének az útjában állni. Megjegyezte, ettől függetlenül továbbra is jogsértőnek tartja a felmentéséről hozott döntést.


 

atv.hu / MTI

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / ATV.HU

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.február 28-tól március 5-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-02-28
  Ma már energikusabbak leszünk, örülünk a kihívásoknak a munkahelyünkön. Talán még az sem zavar túlságosan, ha vitába keveredünk a munkatársakkal. Nem rejtjük véka alá a véleményünket, ami bizony konfliktusforrás lehet. Ma a szex elemi igényünkké válhat, meg akarjuk kapni kedvesünket. Ha nem akar kötélnek állni, akkor addig üldözzük szerelmünkkel, amíg be nem adja a derekát.
 • A hét érdem gyakorlata
  A lelki átalakulás, ami a belső béke felé vezet, majd az egyéni, családi, nemzeti és világbéke alapja lehet, napi meditációnkkal kezdődik.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.február 27-től március 4-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-02-27
  Ma tetterősnek, határozottnak érezzük magunkat, - úgy gondoljuk, hogy ki kell állnunk a saját érdekeinkért. A beleérző képességünk azonban nem nagyon működik, így talán nem is vesszük észre, hogy beletaposunk mások lelkébe. Ma több bennünk a szenvedély, örülünk az új szerelmi kalandnak. Nagyobb igényünk lehet a szexre is, s ha kedvesünk nem osztozik a vágyainkban, akkor belebonyolódhatunk egy új flörtbe.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek