Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hegedüs István ORÖ elnök lemondott
2016-02-16 11:39
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"A cigányság integrációjára szánt milliárdok nem a barna kezek között tűntek el, hiszen az a célközösséghez el sem jutott, ezért a felelősségben szélesebb körben kell osztozni."

Hegedűs korom és bűnmentes cigány barna bőrkereskedő?  

 

"Nehéz terhet, kínos hagyatékot cipel az Országos Roma Önkormányzat, és az elmúlt egy évben bármennyire is igyekeztünk, ezt az örökséget nem tudtuk hátrahagyni. Az elmúlt egy év belső hatalmi harcai, az önkormányzat előző vezetésének ármánykodásai, a nyomozó hatóságok tétlenségei abban erősítettek meg, nem remélhetünk megújulást, változást, mert csak az egyéni érdekek számítanak, nem a cigányság jövője, a teljes magyar társadalom sorsa.

 

Látjuk és érezzük a törekvést, hogy a kínos örökségért, a bűnökkel járó szégyenbélyegért, a roma érdekképviselet korábbi vezetésének visszaéléseiért nem az érintett személyekre, hanem a teljes roma társadalomra akarják tolni a felelősséget. A cigányság integrációjára szánt milliárdok nem a barna kezek között tűntek el, hiszen az a célközösséghez el sem jutott, ezért a felelősségben szélesebb körben kell osztozni.

 

Joggal vetődik fel a kérdés, hogy ma egyetlen ember karrierje, vagy a cigányság társadalmi ügye a legfontosabb?

 

A cigányság istápolása ma egyenlőségjelet mutat a zsarolással, a fenyegetéssel és a korrupcióval. Hangfelvételek bizonyították a legmagasabb szintű korrupciót, a befolyásolást, amely mára mérhetetlen károkat okozott gyermekeink jövőjének építésében. Mégsem történt, történik semmi.

 

Mi, a magyarországi cigányság választott képviselői arra tettünk esküt, hogy legjobb tudásunk szerint segítjük embertársaink életkörülményeinek jobbá tételét, nem pedig arra, hogy kizárólag egyetlen ember érdekeit szolgálva eladjuk becsületünket. Nekünk, a cigányság vezetőinek jövőt, reményt és biztos alapokat kellett volna teremtenünk családok tízezreinek - de nem ez történt. Világos és egyértelmű törekvéseinket nem tudtuk érvényre juttatni, mert megakadályozták a személyes politikai ambíciók, önös gazdasági érdekek.

 

Az Országos Roma Önkormányzatból mára elveszett a tisztesség, a becsület. Az erkölcsi megtisztulás jegyében kezdeményezni akartam az általam vezetett testület feloszlatását, hogy visszaadjuk a választópolgároknak azt az alapvető jogot és lehetőséget, hogy valóban hiteles és tisztességes képviselőket válasszanak. Megakadályozta ezt a törekvésemet képviselőtársaim többsége, mert sokkal fontosabbnak tartották saját egzisztenciájukat, minthogy bátran szembenézzenek azokkal a roma választópolgárokkal, akik bizalmat szavaztak számukra. A cigányság jövője nem lehet árucikk, embertársaink sorsával senkinek nincs joga kereskedni!

 

Az Országos Roma Önkormányzat a személyes politikai harcok martalékává vált, és ezért egyetlen ember, a Fidesz országgyűlési képviselője, Orbán Viktor kormányfő megbízottja, Farkas Flórián a felelős. A miniszterelnöki biztos a felelős azért az anyagi és erkölcsi károkozásért, a bűncselekmény-gyanúkkal járó szégyenbélyegért is, amelyek beárnyékolják az önkormányzat tevékenységét. Felelős roma politikusként, a teljes társadalom és a magyarországi cigányság érdekeit szem előtt tartva többször felhívtam a teljes magyar társadalom, a kormány és a politikai elit figyelmét a romák valós társadalmi integrációjának egyetlen, és legfőbb akadályára, de szavaim nem találtak megértő fülekre. Nem kívánok tovább egyéni érdekekkel szemben harcolni, mert a tisztességet és becsületet mindennél előbbre valónak tartom. Erre neveltek szüleim, és ezt az erkölcsi tanítást adom örökül gyermekimnek is. A példamutatásra, a bátor szembenézésre intem képviselőtársaimat is.

 

Cáfolva a korábbi információkat, nem testületi nyomásra, hanem személyes indíttatás alapján jutottam arra a döntésre, hogy a mai nappal lemondjak az Országos Roma Önkormányzat elnöki megbízatásáról.

 

Döntésemet azért a RomNet internetes hírportálon jelentem be, mert a portál mindeddig hitelesen és naprakészen tájékoztatta a közvéleményt.

 

Távozásomat az ORÖ testületi ülésen szerettem volna bejelenteni, de az ellenzéki képviselők között zajló pozícióharc miatt erre nem nyílt lehetőségem, és méltatlannak is tartom a tisztséghez, hogy azt egy botrányokkal övezett testületi ülésen tegyem meg. Az elnöki tisztségemről való lemondásomról már tájékoztattam a Fővárosi Kormányhivatalt, és még a mai nap folyamán tudatom képviselőtársaimmal is.

 

Az Országos Roma Önkormányzat következő elnökének munkájához sok sikert kívánok, bízva abban, hogy nem külső erők érdeke szerint fogja vezeti a testületet, és nem bocsájtja áruba közel egymillió honfitársunk jövőjét! Köszönetem fejezem ki azoknak a képviselőtársaimnak, akik támogattak, segítették munkámat, és biztattak, hogy kövessem azt az utat, amely a valós integrációhoz vezethette volna a magyarországi cigányságot! Baráti kézfogással, abban a reményben mondok le tisztségemről, hogy egyszer lesz egy olyan vezetés a cigányság élén, amely az általam felvázolt célok mentén, a közös jövőnkért és nem az egyéni érdekéért fog küzdeni.

 

Köszönöm az eddigi bizalmat, a támogatást, jó egészséget és erőt kívánok mindannyiunknak a cigányságért folytatott munkához!

 

Vă mulcumészk năgyezsgyé sî ázsutori păntru lukru pă káré voj ác făkut păntru cîgányi. Drágu-l Domn sză vă gye szănătátyé sî putyeré!

 

Najis tumenge anda tumaro patyipe thaj zhutipe ande butyi kaj kerde anda roma thaj dorisarav sakonenge lasho sastyipe thaj zor!

 

Budapest, 2016. február 16.

Hegedüs István"

 

C-PRESS megjegyzés a lemondásra és a cigányságra ráégett helyzetre:
A szárnyalás és a szarnyalás között van egy apró, de nagyon fontos különbség és ékezet, ami meghatározza az ember jellemét és életminőségét. Sokan politikai, gazdasági kapzsiságukban vagy éhségükben le is nyalják azt.

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - romnet

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.február 28-tól március 5-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-02-28
  Ma már energikusabbak leszünk, örülünk a kihívásoknak a munkahelyünkön. Talán még az sem zavar túlságosan, ha vitába keveredünk a munkatársakkal. Nem rejtjük véka alá a véleményünket, ami bizony konfliktusforrás lehet. Ma a szex elemi igényünkké válhat, meg akarjuk kapni kedvesünket. Ha nem akar kötélnek állni, akkor addig üldözzük szerelmünkkel, amíg be nem adja a derekát.
 • A hét érdem gyakorlata
  A lelki átalakulás, ami a belső béke felé vezet, majd az egyéni, családi, nemzeti és világbéke alapja lehet, napi meditációnkkal kezdődik.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.február 27-től március 4-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-02-27
  Ma tetterősnek, határozottnak érezzük magunkat, - úgy gondoljuk, hogy ki kell állnunk a saját érdekeinkért. A beleérző képességünk azonban nem nagyon működik, így talán nem is vesszük észre, hogy beletaposunk mások lelkébe. Ma több bennünk a szenvedély, örülünk az új szerelmi kalandnak. Nagyobb igényünk lehet a szexre is, s ha kedvesünk nem osztozik a vágyainkban, akkor belebonyolódhatunk egy új flörtbe.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek