Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Elmaradt az ORÖ közgyűlése
2016-02-15 06:26
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Határozatképtelenség miatt elmaradt az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vasárnap délutánra összehívott közgyűlése.

Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke (b2) és Berényi László, a Lungo Drom frakcióvezetője a szervezet székházában Budapesten 2016. február 14-én

Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke (b2) és Berényi László, a Lungo Drom frakcióvezetője a szervezet székházában Budapesten 2016. február 14-én

Fotó: Marjai János / MTI
 
Hegedüs István, az ORÖ elnöke a határozatképtelenséget megállapítva azt mondta, hogy nincs jelen a szükséges 24 képviselő, így az ülést berekeszti. Közölte, a szervezet közgyűlését rövid időn belül újból összehívja.
 
Újságíróknak elmondta, az volt a szándéka, hogy az ülésen javaslatot tesz: oszlassa fel magát az ORÖ, hogy „tisztuljon meg a roma politika”.
 
 Elmaradt a közgyűlés, egymásnak mentek az ORÖ képviselői
 
 

„Vannak olyan külső erők, amelyek nem engedik, hogy a cigány emberek megfelelő módon érvényesítsék a magyarországi cigányság érdekeit” – fogalmazott, hozzátéve, nem érti, miért nem jelent meg minden képviselő a közgyűlési ülésen, hiszen úgy tudja, hogy „minden képviselő itt van ma Budapesten”.

 

A költségvetéssel kapcsolatban – amelynek megvitatását vasárnapra tervezték – elmondta, hogy azt egy későbbi időpontban is elfogadhatja a közgyűlés.

Nem akarták legalizálni

Berényi László (Lungo Drom) frakcióvezető újságírók előtt arról beszélt: a Lungo Drom képviselőcsoportja és szövetségesei azért nem jelentek meg az ülésen, mert nem akarják a jelenlegi vezetést „legalizálni”. Mint kifejtette, a fővárosi kormányhivatal álláspontja szerint a közgyűlésnek kell lefolytatnia a fegyelmi eljárást az ORÖ elnökével szemben. Ezt nem lehet megtenni, ha nem szerepel a napirendi pontok között. A jelenlegi szabályozás szerint az ülés előtt húsz nappal kellene bejelenteni a napirendi módosítást, erre viszont nem volt lehetőség – tette hozzá.

Berényi László közölte: nem támogatják az ORÖ feloszlatását, szerinte az „riogatás volt” ellenfeleik részéről. Vajda László (Lungo Drom) azt mondta: látni, hogy mire megy ki a játék, Hegedüs Istvánt és támogatóit akarják mindenképpen „lebénítani”. Farkas Flórián korábbi ORÖ-elnök, miniszterelnöki biztos érdeke, hogy az ORÖ ne működjön hatékonyan – vélekedett.

Megvonták a bizalmat

A helyszínen az ORÖ megbízott hivatalvezetője, Csala Elvira a szervezet elnöksége nevében sajtóközleményt osztott ki, amelyen az áll: az elnökség a határozatképtelenség miatt meghiúsult közgyűlésen történtekre figyelemmel megállapítja, hogy a közgyűlés többsége Hegedüs István elnöktől a bizalmat véglegesen megvonta. Felszólítják Hegedüs Istvánt, hogy azonnali hatállyal mondjon le elnöki megbízatásáról.

 

Az ORÖ vasárnapra összehívott közgyűlésének tervezett napirendjén szerepelt a szervezet ez évi költségvetési tervezetének, valamint a fővárosi kormányhivatalnak a január 18-ai rendkívüli, vitatott módon megtartott ORÖ-közgyűléssel kapcsolatos állásfoglalásának megtárgyalása.

Hétfőn kezdődött

Hegedüs István hétfőn budapesti sajtótájékoztatón közölte: a következő közgyűlésen javasolja majd, hogy az ORÖ oszlassa fel magát.

 

Az ORÖ elnöke január 18-án kórházba került, az aznapra összehívott rendkívüli közgyűlésen Buri Edina hivatalvezető azt közölte, hogy az ülés elmarad Hegedüs István akadályoztatása miatt. Az ülést azonban vitatott módon 27 képviselő megtartotta, és új megbízott elnököt választott a szervezet élére. A zárt ülésén megvonták a bizalmat Hegedüs Istvántól és azonnali hatállyal felmentették Buri Edinát tisztségéből. Megbízott hivatalvezetőnek Csala Elvirát választották.

 

Az akkori többség annak idején úgy döntött, hogy haladéktalanul keresetet nyújtanak be Hegedüs Istvánnal szemben elnöki tisztsége megszüntetésére, és egyidejűleg kérik a felfüggesztését tisztségéből.

 

A fővárosi kormányhivatal január 26-án azt közölte: amíg bíróság nem szünteti meg tisztségét, Hegedüs István látja el az ORÖ elnöki feladatait.

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / MNO

 

 
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.február 28-tól március 5-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-02-28
  Ma már energikusabbak leszünk, örülünk a kihívásoknak a munkahelyünkön. Talán még az sem zavar túlságosan, ha vitába keveredünk a munkatársakkal. Nem rejtjük véka alá a véleményünket, ami bizony konfliktusforrás lehet. Ma a szex elemi igényünkké válhat, meg akarjuk kapni kedvesünket. Ha nem akar kötélnek állni, akkor addig üldözzük szerelmünkkel, amíg be nem adja a derekát.
 • A hét érdem gyakorlata
  A lelki átalakulás, ami a belső béke felé vezet, majd az egyéni, családi, nemzeti és világbéke alapja lehet, napi meditációnkkal kezdődik.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.február 27-től március 4-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-02-27
  Ma tetterősnek, határozottnak érezzük magunkat, - úgy gondoljuk, hogy ki kell állnunk a saját érdekeinkért. A beleérző képességünk azonban nem nagyon működik, így talán nem is vesszük észre, hogy beletaposunk mások lelkébe. Ma több bennünk a szenvedély, örülünk az új szerelmi kalandnak. Nagyobb igényünk lehet a szexre is, s ha kedvesünk nem osztozik a vágyainkban, akkor belebonyolódhatunk egy új flörtbe.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek