Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ide verek-oda verek, itt vannak a szép emberek!
2016-01-18 12:57
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kihívták a rendőröket, lincshangulat a roma önkormányzatban. Az infarktust kapott Hegedüs István nélkül is megtartották a rendkívüli ülést. Új ideiglenes elnököt választottak – obszcén üvöltözés közepette.

Vajda László ORÖ képviselő kiabál az újonnan megválasztott hivatalvezetővel

 

Ismét pattanásig feszülnek az indulatok az Országos Roma Önkormányzatban: annak ellenére, hogy Hegedüs István ORÖ-elnök ma reggel szívinfarktus gyanújával kórházba került, a képviselők úgy döntöttek, megtartják a korábban kezdeményezett rendkívüli közgyűlést. Ez egyebek közt arról szól, hogy az elnök ellen méltatlansági indítványt nyújtanak be. Noha Buri Edina, az Országos Roma Önkormányzat hivatalvezetője jelezte, az elnök távollétében az ülést nem tartják meg, a képviselők nagy része benn maradt, és döntött.

 

 Kihívták a rendőröket, lincshangulat a roma önkormányzatban

 

 

Három napirendi pontot tárgyaltak meg, az első az Országos Roma Önkormányzat képviselőinek és azok családtagjainak foglalkoztatásáról szólt, nevezetesen: mindeddig az elnök és a hivatalvezető kezdeményezte, ki milyen munkakörben dolgozhat. A képviselők úgy döntöttek, ez a döntés a képviselő-testület kezébe kerül át. A második napirendi pont a hivatalvezető munkaviszonyának azonnali megszüntetése, a harmadik pedig a kórházban fekvő Hegedüs István elnök ellen benyújtandó méltatlansági indítvány volt. Utóbbi két pontot a képviselők zárt ülésen szavazták meg. Egyben új hivatalvezetőt és ideiglenes elnököt választottak, utóbbit Balogh János személyében, aki lapunknak elmondta: sajnálatos, hogy az elnök kórházba került, de ettől a munkának tovább kell folynia.

Pecsételés, ordítozás

Ezt követően az elnöki titkárság ajtóit lepecsételték, ami komoly összeütközéshez vezetett. A Hegedüs Istvánhoz kötődő politikusok a pecséteket letépdesték, amit mindkét csoport részéről üvöltözés, obszcén kiabálások kísértek. Ezután kihívták a rendőrséget. A rendőrség dél előtt nem sokkal meg is hallgatta a feleket. Az nem tiszta, hogy a közgyűlés megtartása törvényes volt-e, a képviselők egyik része szerint az elnök nélkül nem tartható meg, a másik oldal viszont úgy látja, az alelnökök kezdeményezhetik az ülés megtartását. Csala Elvira, akit a gyűlésen új hivatalvezetőnek választottak, arról panaszkodott a rendőröknek, hogy fenyegették és lökdösték őt, mikor munkáját akarta végezni.

 

 Kihívták a rendőröket, lincshangulat a roma önkormányzatban

 

 

A Hegedüs Istvánnal szimpatizáló politikusok sajtótájékoztatót tartottak, ők Farkas Flórián miniszterelnöki biztos egyértelmű felelősségéről beszéltek. Vajda László elmondta: az ORÖ Farkas miatt került ilyen mélyre. Mint hozzátette, bármilyen döntés is született a közgyűlésen, az törvénytelen. A sajtótájékoztatón Kiss Jánosné is felszólalt, aki elmondta: állítása szerint Farkas emberei hároméves szerződést és 250-350 ezer forintot kínáltak neki, hogy el se menjen a közgyűlésre, és tartson a Farkas Flóriánnal szimpatizáló képviselőkkel.

Háborús viszonyok

Hónapok óta folyik hatalmi harc az Országos Roma Önkormányzatnál, miután megromlott a kapcsolat Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztos és Hegedüs István között. A szervezet három képviselőjének tavaly év végén megszüntették mandátumát. 

 

A NAV is vizsgálódott csalás miatt az ORÖ-nél. Emellett az Emmi tizenkét esetben indított szabálytalansági eljárást a Híd a Munka Világába nevű foglalkoztatási szövetkezet ellen.

 

 

Hatalomátvétel, ordibálás, teljes káosz, rendőri intézkedés.
Rendkívüli cigány állapot az ORÖ-ben.

 

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

 

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / MNO

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 • Kínai horoszkóp: a Disznó hónapja az újrakezdést hozza
  Meglehetősen változékony és különösen aktív időszak várható a Disznó hónapjában, ezért ahogy mindig, most is érdemes minél tudatosabban felkészülni rá.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 14-től 20-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek