Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Módosította önéletrajzát Farkas Flórián, de csak még nagyobb lett a káosz körülötte
2016-01-17 10:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Péntek délután módosíttatta az országgyűlés honlapján található önéletrajzát Farkas Flórián, miután a Magyar Nemzet kiderítette, hogy valami nem stimmel a diplomája körül. A javítás ellenére még nagyobb lett a káosz, mert képviselői adatlapján az ELTE jogi kara, saját dokumentumában viszont már társadalomtudományi kar van feltüntetve. Az, hogy hol érettségizett, továbbra is homály fedi.

 

 A parlament honlapja szerint Farkas Flórián roma politikus az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán politológia szakon szerzett diplomát 2005-ben. Életrajzi adatai alapján Farkas 2001 és 2005 között járt az egyetemre, ahol rövid ideig óraadó tanár is volt. A Magyar Nemzet kiderítette, hogy a jogi karra a cigány politikus nem járhatott, amit maga Farkas Flórián is elismert közleményében.

 

Azt tudatta, szakdolgozatát „az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Karán, Politikai Tudományok Tanszékén írtam. A szakdolgozat címe: Az Európai Unión belül-kívül? Az uniós csatlakozás hatásai a magyarországi cigányság életkörülményeire. 2005-ben végeztem, végzettségem pontos megnevezése: Okleveles politológus.

Az oklevél minősítése kitűnő.” 

 

Péntek délután, egy nappal a Magyar Nemzet cikkének megjelenése után Farkas Flórián módosította saját maga által szolgáltatott önéletrajzát az Országgyűlés honlapján. http://www.parlament.hu/documen…/…/kepv/eletrajz/hu/f015.pdf.

 

Adatai mellett viszont péntek este még továbbra is az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar volt feltüntetve iskolai végzettsége mellett. Önéletrajzában továbbra sem tesz említés arról, hol szerzett érettségijét, pedig az elengedhetetlen feltétel ahhoz, hogy egyetemi diplomát szerezhessen, vagy akár beiratkozzon bárki is.

 

A 168 óra tavaly decemberben közölt portrét Farkas Flórián életútjáról, amelyben említést tesz arról, hogy az általános iskola első hat osztályát Farkas Flórián még Tiszaroffon végezte, aztán a megyeszékhelyre, Szolnokra költözött. Előbb a dolgozók iskolájában befejezte a hetedik-nyolcadik osztályt, majd az építőipari segédmunka mellett állítólag még középiskolába is beiratkozott, bár a mai napig nem tudható, hogy hol végezte el.

 

Az érettségi bizonyítványát ugyanis akkor sem mutatta be a nyilvánosságnak, amikor politikai ellenfelei már utcai tüntetésen követelték.

 

Pedig a bizonyítvánnyal akkor könnyűszerrel leszerelhette volna a vádaskodókat.

 

http://hvg.hu/…/20120928_Tuntetok_akartak_latni_Farkas_Flor…

 

Videó a tüntetésről: https://youtu.be/P_rWzoey4b0


Arról sem nyilatkozott eddig egyetlen egyszer sem, megerősítve, vagy cáfolva a Magyar Narancs még 1998-ban közölt információját, hogy 1975 és 1982 között háromszor ítélték el, felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre egyaránt.

 

Farkas Flórián körül egy biztos: egyre zűrösebb minden, és több tucatnyi ügy miatt vizsgálódnak ellene és szervezeti ellen különféle köztörvényes bűncselekmények miatt. Egyszer már volt szerencséje, Göncz Árpád államfőtől eljárási kegyelmet kapott 1998-ban, de most kérdés, Orbán Viktor meddig fogja védeni számára és kormányának is egyre kínosabbá és terhesebbé váló cigány vezetőt.

 

Az ATV Farkas Flórán diplomája és érettségije körüli ügyről ebben a riportban számolt be:

http://www.atv.hu/…/video-20160116-tovabb-bonyolodik-farkas…

 

HBA - RomNet

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / RomNet.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek