Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Félrevezette a parlamentet Farkas Flórián
2016-01-15 09:16
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Valótlan adatokat közölt a parlamenttel Farkas Flórián, Orbán Viktor megbízottja, aki az Országos Roma Önkormányzat elnöke volt. A cigány politikus életrajzában azt állította, az ELTE jogi karán szerzett diplomát, ám kiderült, ez nem igaz, amit végül a képviselő is elismert tegnap.

 

 

Nem mondott igazat diplomájáról Farkas Flórián miniszterelnöki megbízott, aki parlamenti életrajzában azt állította, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Karán szerzett oklevelet. Tegnap kiderült, hogy a Fidesz országgyűlési képviselője nem a jogi karon végzett, és korábbi állításával ellentétben az sem igaz, hogy óraadó tanár volt a karon. Mindezt részben ő maga is megerősítette tegnap helyesírási hibáktól hemzsegő sajtóközleményében. Mint írta, a szakdolgozata „meglétét – nemlétét fírtató” hamis állításokkal ellentétben ő az Eötvös Lóránd (sic!) Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán adott le szakdolgozatot. Ezzel egyébként beismerte, hogy korábban nem mondott igazat. A politikus egyúttal közölte: „Megtámadtatásom jogán (sic!) azonnali helyreigazítást és az alaptalan hír azonnali eltávolítását kérem minden érintett médiafelülettől.”

 

Lapunk tegnap számolt be Farkas Flórián tanulmányainak gyanús körülményeiről, miután főként cigány politikai körökben az a szóbeszéd járt, hogy a roma politikus végzettsége erősen megkérdőjelezhető. A pletyka nem volt alaptalan. Kiderült ugyanis, hogy Farkas Flórián néven két szakdolgozatot is leadtak az ELTE-n. Az egyiket 2003-ban a jogi karon, a másikat 2005-ben a társadalomtudományi karon. Az előbbi diplomamunka témája az országgyűlési képviselők mentelmi joga volt, az utóbbit pedig az uniós csatlakozás hatásai a magyarországi cigányság életkörülményeire címmel adták le. Csakhogy a jogi karra leadott dolgozatot nem a roma politikus adta le, hanem egy névrokon karcagi ügyvéd. Dr. Farkas Flóriánra az Index.hu bukkant rá cikkünket követően. A jogászt lapunk is megkereste; kérdésünkre elmondta, nem ismeri személyesen a roma politikust, az egyetemen nem találkozott vele, ám – ahogy fogalmazott – többször akadt gondja a névazonosság miatt, ezért az utóbbi időben már a saját neve megváltoztatásán gondolkozik.

 

Mivel Farkas Flórián néven az ügyvéd szakdolgozata az egyetlen, amit az ELTE Jogi Karán leadtak, magától értetődő, hogy Orbán Viktor bizalmasa nem végezhetett ott, de óraadó tanár sem lehetett (bár ő ezt állította életrajzában). Utóbbiról már Klinghammer István beszélt a Magyar Nemzetnek, aki az egyetem rektora volt 2000 és 2006 között, vagyis éppen akkor, amikor a miniszterelnöki megbízott az intézmény hallgatója volt. Az ELTE egykori első embere is úgy emlékezett, hogy a roma politikus valójában a társadalomtudományi karra járt, azaz oda, ahol a másik diplomamunkát leadták Farkas Flórián név alatt.


Az egyetem honlapján elérhető adatok alapján ezt a dolgozatot a politikaelméleti szakon adták le. Lapunk megkereste a tanszék – azóta már nyugdíjba vonult – vezetőjét. Vida István emlékezett az akkor már jelentős politikai pályát bejáró Farkasra. Mint mondta, a roma vezető csupán az első évben járt be az egyetemre, aminek okaira rá is kérdezett, s azt a választ kapta tőle, hogy elfoglaltságai miatt nem tud bejárni. Ugyanakkor a vizsgákon többször megjelent a képviselő.

Farkas csak a félév elején és végén ment be az egyetemre

Az egykori tanszékvezető szavaival vág egybe lapunk egyik olvasójának levele is, aki azt állítja, évfolyamtársa volt a roma politikusnak az egyetemen – ahogy fogalmazott: legalábbis papíron. Mint írta, előbb a bölcsészettudományi, majd a társadalomtudományi karon „tanultak együtt” a politikussal. A levélíró szerint Farkas csak a félév elején ment be az egyetemre aláíratni a tárgyait, illetve év végén látták beíratni a jegyeit.

 

Az általa leadott szakdolgozat időpontja is érdekes. A Magyar Hírlap ugyanis 2003 nyarán közölt cikket arról, hogy az akkor 386 fős parlament képviselői közül 24 politikusnak nincs felsőfokú végzettsége, 5-nek pedig még érettségije sem. A lap az utóbbi politikusok között említette Farkas Flóriánt is. Mint írták, „valószínűleg” neki sincs érettségije: az életrajzából hiányoznak a tanulmányokra vonatkozó adatok, továbbá a lapnak többen is azt állították, a politikus nem szerezte még meg az érettségit. Az érintettet pedig hiába kereste a lap, nem tudták utolérni. Érdekes az ügyben, hogy Farkas épp akkor maradt néma, amikor már aktív hallgatóként tanulmányai derekán járt az egyetemen, ami inkább büszkélkedésre adhatott volna okot számára.

 

A politikus végzettségének ügye ezt követően is felbukkant, ám Farkas akkor sem kívánta tisztázni az ügyet. Legutóbb 2012-ben követelte kéttucatnyi roma fiatal és politikus a roma önkormányzat Dohány utcai székháza előtt, hogy az akkor még a szervezetet vezető képviselő adjon számot arról, miért nem szerepel önéletrajzában, hogy hol és mikor érettségizett. Mindezt a Farkas által meghirdetett, törvényességen, erkölcsösségen és szakmaiságon alapuló új cigánypolitika jegyében kérték a tüntetők, akik egyben azt követelték tőle, mutassa meg érettségi bizonyítványát és egyetemi diplomamunkáját az indexkönyvével együtt. A székház azonban zárva volt, Farkas Flóriánt nem lehetett elérni, később sem reagált a kérésre.

 

Farkas Flórián szakdolgozatának ügyében egyébként megkerestük az Országgyűlést is, ugyanis a Ház honlapján ott mindezek alapján valótlan adatok szerepelnek Farkas tanulmányait illetően. Többek közt arról érdeklődtünk, hogy az országgyűlési képviselők esetében ellenőrzik-e azt, hogy az általuk megadott adatok megfelelnek-e a valóságnak, mielőtt ezeket az adatokat feltöltik a parlament közhiteles oldalára. Lapzártánkig azonban nem kaptunk választ kérdéseinkre. Az, hogy az Országgyűlés honlapján valótlan adatok szerepelhetnek, egyébként azért is figyelemre méltó, mert például a köztisztviselők, illetve közalkalmazottak esetében kötelező csatolni a munkáltatónak a végzettségüket igazoló dokumentumokat.      

 

Tényi akcióban

Lapunk tegnapi számában arról is beszámoltunk, hogy az ELTE-n érdekes módon nyoma veszett a szóban forgó szakdolgozatok közül az egyiknek, annak ellenére, hogy néhány hónapja még a Magyar Nemzettel azt közölték, a diplomamunka megvan. Az elveszett dolgozatról azóta kiderült, hogy dr. Farkas Flórián ügyvéd írta a jogi karon. Ettől függetlenül a diplomamunka eltűnése miatt Tényi István, az állandó feljelentéseiről elhíresült Fidesz-tag lopás gyanúja miatt bejelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. (MN)

 

 

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 01. 15.  

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.  

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / MNO

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek