Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egyetlen céljuk volt: cigányokat gyilkolni
2016-01-13 10:29
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélte a Kúria kedden a romák sérelmére elkövetett gyilkosságok ügyében Kiss Árpádot, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot. 2008-ben kezdődött a magyar kriminalisztika egyik legsúlyosabb bűncselekmény sorozata. A korábbi nem jogerős ítéletek szerint három férfi összesen hat embert ölt meg és rengeteget sebesített meg, köztük kettőt súlyosan. A három férfi a támadásokat, puskákkal és Molotov-koktélokkal követte el. A cél pedig miden esetben ugyanaz volt: cigányokat gyilkolni. A sorozatgyilkosság egy éven keresztül tartott.

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

 

A három férfi a vádirat szerint hat embert ölt meg és rengeteget sebesített meg, köztük kettőt súlyosan. A három férfi a támadásokat, puskákkal és Molotov-koktélokkal követte el. A cél pedig miden esetben ugyanaz volt: cigányokat gyilkolni. A sorozatgyilkosság egy éven keresztül tartott.

 

 A cigánygyilkosok után indult nyomozás két évig tartott. A rendőrség közben a valaha volt legmagasabb magyarországi nyomravezetői díjat, 100 millió forintot tűzött ki. Közben azonban rengeteg hibát is elkövettek. Volt, hogy nem helyszíneltek rendesen és az újságírók adtak át nyomokat a helyszínen órákkal a támadás után, de előfordult olyan is, hogy egy agyonlőtt áldozatról a boncolás után az egyik orvos azt állította, hogy nem agyonlőtték, ha nem bent égett a házában.

 

Végül a Nemzeti Nyomozó Iroda 2009 augusztusában fogott el négy férfit egy debreceni klubban, a Perényi 1-ben. A bíróságon az első, a másod és harmadrendű vádlott végig tagadta, hogy részt vett a gyilkosságokban. Azt elismerték, hogy megtámadtak cigánycsaládokat, de csak azokat az eseteket vallották be, ahol nem volt halálos áldozat.

 

A negyedrendű vádlott korábban hivatásos katona és a katonai elhárítás informátora volt. Csontos István később vallomást tett társaira. Az ügyben tavaly született másodfokú ítélet, amely gyakorlatilag helyben hagyta az első fokút. Eszerint a Kiss Árpád Sándor első, testvére Kiss István Zoltán másodrendű és Pető Zsolt István harmadrendű vádlott soha nem hagyhatja el a börtön, míg Csontos István 13 évet kapott. A vádirat szerint ő nem sofőrként vett részt két támadásban. Azt egyébként végig tagadta, hogy tudott a gyilkosságokról.

 

A bűnbanda az ítélet szerint 9 alkalommal támadt fegyvertelen cigányokra. 6 embert, köztük egy gyereket öltek meg.

A bűnbanda elsőként Besenyszögön rabolt ki egy vadász. A családjára éjszaka törtek rá, mindenkit megkötöztek, felfeszítették a fegyverszekrényt, és mind a hét puskáját valamint rengeteg lőszert vittek el.

 

Ezután kezdték aprólékosan kidolgozni a támadásokat. Először Galgagyörkön támadtak meg egy cigány családot, itt komolyabb sérülés nem történt. Piricsen azonban már igen, egy nőt a lábán és a karján lőttek meg. Ezután következett Tarnabod ahol tervükkel ellentétben nem romákat támadtak meg.

 

Nagycsécsen Molotov-koktélokat dobtak egy házra. Ez már egy összehangolt akcióvolt volt, több irányból támadtak. A vádirat szerint Pető Zsolt kívülről, közvetlen közelről fejbe lőtt egy testvérpárt, Nagy Józsefet és Nagy Tibornét. Ők azonnal meghaltak.

 

Alsózsolcára Kiss Árpád távcsöves puskájával lőtte csípőn a teraszán egy fát vágó nőt.

 

Tatárszentgyörgyön miután Molotov-koktélokkal felgyújtottak egy házat, közvetlen közelről lövöldöztek az emberekre. Egy 27 éves férfit a karjában lévő négyéves kisfiát gyilkolták meg, egy ötéves kislány pedig súlyosan megsérült.

Tiszalökön Kiss Árpád húsz méterről szíven lőtte az éppen munkába induló Kóka Jenőt.

 

Kislétán életveszélyesen megsebesítettek egy tizenhárom éves kislányt és megöltek egy idős nőt.                

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek