Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kifizetési lista alapján nyomozhatnak Farkas Flóriánék ellen
2016-01-11 08:30
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Egy az atv.hu birtokába jutott kifizetési lista szerint az Országos Roma Önkormányzat több mint 150 millió forintot költött 2011 és 2013 között háttértanulmányokra és szakértőkre. A szervezet új vezetése attól tart, hogy a kormány be akarja dönteni az ORÖ-t, ezért a megismert dokumentumok alapján folyamatosan teszi a feljelentéseket, mondván: nem akarják elvinni a balhét az előző garnitúra helyett.

Kifizetési lista alapján nyomozhatnak Farkas Flóriánék ellen

 

 „A Híd a Munka Világa programból kivett évi több százmilliós összeg nagy részét a Fidesz második, harmadik vonalába tartozó ügyvédek, tanácsadók, szakértők vitték el” – vélekedett 

az ATV reggeli műsorában Vajda László, az ORÖ tagja, aki konkrét kimutatásokról beszélt, amelyeket már át is adtak a nyomozó hatóságoknak. 

 

 vajda lászló

 

 

 

A szervezet Alternatív Vizsgálóbizottságának elnöke szerint a vezérkar cseréjéig senki sem tudta, hogy az említett roma felzárkóztatási programban vagy akár az önkormányzaton belül tényegesen kik segítették Farkas Flórián korábbi elnök munkáját, és ezért milyen javadalmazásban részesültek.   

 

 Mindenesetre a számukra nemrég átadott papírokból a vizsgálóbizottság arra a következtetésre jutott, hogy a volt elnök stábjának tagjai olykor 2-3 helyről is kaptak fizetést. Vajda László 1,2 milliós havi bruttót említett kirívó példaként napi négyórás munkáért, de azzal sem tud kibékülni, hogy a hivatalvezető és a gazdasági vezető a szolgálati kocsi átvétele után továbbra is felvette a havi 107 ezer forintos útiköltség-hozzájárulást a szövetkezettől.

 

Folytatólagosan és szándékosan

 

A Híd a Munka Világába programmal kapcsolatos százmilliós visszaélések feltárása egyébként Hadházy Ákos nevéhez köthető. Az LMP antikorrupciós szakszóvivője az ATV Start című műsorában azt állította, hogy folytatólagosan és szándékosan zajlott annak a 10 milliárdnak az elsikkasztása, amelynek a gyanú szerint nyoma veszett.    

 

 hadházy Ákos

 

 

Ő is hozzátette ugyanakkor, hogy a pénz nagy része nem roma emberekhez került, hanem egy erre szakosodott magyar céghálózathoz. 

 

 

Drága tanulmányok, borsos tanácsok

 

 

Az ORÖ szerkesztőségünk birtokában lévő egyik kifizetési listájának végösszege 258 millió forint, és a 2011-2013 között időszak – vélhetően nem valamennyi – teljesítéseit tartalmazza. Ezek szerint az önkormányzat Farkas Flórián elnökségének idején, alsó hangon is legalább 100 milliót költött jogi, megvalósíthatósági, piackutatási és egyéb háttértanulmányokra, amelyekért egyenként 2-8 millió forint közötti tételeket fizettek ki.   

 

Ügyvédekre, jogi és szakértői tanácsokra, illetve könyvelésre 50 millió ment el, munkaerő kölcsönzésre 20 millió. Ez utóbbi költések kedvezményezettjeként a Roma Nemzetiségi Kulturális és Foglalkoztatási Módszertani Intézményhálózatot jelölték meg, amely egyébként más jogcímen („Támogatás”) további 6,3 milliót kapott.  

 

Ami a tanácsadókat illeti, két politológus is feltűnik a listán, milliós nagyságrendű szakértői honorral. Egyikük, Kiszelly Zoltán, saját cégén, a Gótikus Ház kft.-n keresztül jutott 560 ezer forinthoz. Mint lapunknak elmondta, ő még az előző elnök, Kolompár Orbán tanácsadó kabinetjében vállalt szerepet mintegy öt éven keresztül, és abból az időszakból maradt el három havi apanázzsal a szervezet. Kiszelly úgy tudja, hogy miután Farkas Flórián lett az elnök, az ő „helyét” Zárug Péter Farkas vette át.

 

 kiszelly zoltán

 

 És valóban, a listán az egykori MIÉP-es és Pannon Rádiós műsorvezetőnek történt utalások is feltűnnek, „szakértői tevékenység”, „tanácsadás” megjegyzéssel.

 

 

Csurka István egykori tanácsadója összesen 4 millió forintért okosította a cigány vezetőket a 2011 és 2013 között.

Megkeresésünkre Zárug Péter Farkas arról tájékoztatta az atv.hu-t, hogy szerződéses viszonyban, havi teljesítési igazolások mellett végezte munkáját az ORÖ-ben, majd tavaly ősszel közös megegyezéssel búcsút vettek egymástól.

A történet megmosolyogtató része, hogy a könyvelést vezető személy/személyek hányféleképpen próbálták eltalálni a politológus nevének helyesírását: Zárong, Zárung, Zárunf, Zárun, Zárunk, Záring.

Kimaxolt útiköltségek

 

A kommunikációra, reklámra és rendezvényszervezésre elköltött 20 millió és az irodák belsőépítészeti tervezésére fordított 7,7 millió mellett két tétel érdemel még figyelmet (leszámítva persze a Magyar Telekom Nyrt. fizetési felszólítására átutalt 635 ezret): két magánszemélynek árvízvédelemre kifizetett 13 millió forint, és a – szintén magánszemélyeknek – útiköltségre kiutalt csaknem 5 millió.   

 

Új csillag a mulatós romazene egén

 

Ami az útiköltségeket illeti, kitartó próbálkozásaink dacára egyedül Kardos Szabinát sikerült utolérnünk aki, mint a világháló jóvoltából megtudtuk „új csillag a mulatós romazene egén”.

A hölgy sajnálatunkra nem emlékezett, hogy valaha is 1,6 millió útiköltséget számolt volna el neki az ORÖ, azt viszont határozottan állította, hogy a vizsgált időszakban „hétfőtől vasárnapig sok mindent” elvállat

Farkaséknak, még holokauszt megemlékezést is műsorvezetett. 

 kardos szabina. kép: youtube

 

 

Homályosan az is derengett Szabinának, hogy mintha valahova be lett volna jelentve, de hogy borítékba kapta a fizetését vagy utalták, már nem tudná megmondani. Unokahúga, Szilágyi Bernadett 1,1 milliós útiköltséggel ezüstérmes a listán, ám mint azt Szabinától megtudtuk, ő most külföldön dolgozik, nem tudjuk megszólaltatni. 

 

Sok esőkabát kellett

 

Jónás Gábor, a Nógrád megyei Lungo Drom korábbi vezetője és az ORÖ egykori elnökhelyettese; Kocsis Józsefné, az ORÖ pénzügyi bizottságának tagja; illetve Ajtai Tibor, az ORÖ szintén Lungo Dromos képviselője fejenként 6 millió forint feletti kifizetésre váltak érdemessé a 2013-as árvízi védekezésben vállalt szerepük miatt. Pontosabban ennyi pénzt vettek fel későbbi elszámolással az önkormányzattól benzinre, védőruhára és napi élelemre.

 

Hogy ehhez mit kellett nyújtani, azzal kapcsolatban Jónás Gábor elmesélte lapunknak, hogy

személyesen szervezte meg ezer cigányember négy napon keresztül zajló mozgatását a váci és a pilismaróti Duna gátra. A roma vezető úgy emlékszik, ez idő alatt 14 kilót fogyott a stressztől és a kimerültségtől, mivel a katasztrófavédelem nem tudott buszokat adni, és neki kellett a személyautókat megszervezni Nógrád megyéből a helyszínekre, plusz benzin, munkaruha, védőmellény, meleg étel, szendvics, kávé, cigi, pálinka, stb. beszerzése, célba juttatása.
 

Nem kellene nyomozni

 

Mint mondta, ezekhez kellett pénzt kérnie Farkas Flóriántól, aki készségesen a segítségükre sietett. Amúgy méltánytalannak tartja, hogy bárki is nyomozzon utánuk, mert ők abból a pénzből semmit sem láttak – tette hozzá Jónás Gábor.  

 

Az akkori események költségeinek és a papírmunkának az ORÖ Alternatív Vizsgálóbizottsága is utánanézett, és azt találták, hogy „Farkas Flórián az árvízi védekezésből is hasznot húzott”.

 

A katasztrófavédelem kérésükre arról tájékoztatta a vizsgálóbizottságot, hogy ha pénzt nem is, de felszerelést és élelmet biztosítottak minden önkéntesnek a katasztrófahelyzetben.

Ennek ellenére a birtokunkba került számlákon jól látható, hogy az ORÖ milliókért rendelt több száz gumicsizmát, esőkabátot, gumikesztyűt, de 470 ezer forint értékben még kézfertőtlenítőt is egy olyan cégtől, amely a cégjegyzékben szereplő telephelyén már nem érhető el.  

 

 

Étel, ital, kávé, cigi 

 

Egy másik cég pedig 1 millió forintnyi számlát állított ki csokiról, kávéról és italokról, valamint 2,1 milliónyi meleg ételről. A három emberhez elszámolt 20 millió forintot meghaladó összeg utólagos elszámolásáról végül egy összesítő papír született, amelyen még 556 ezer forintot pluszt is sikerült feltüntetni.

Ajtai Tibor ellen ez idő alatt büntetőeljárás folyt uzsorázás és zsarolás miatt, amelynek legutóbbi tárgyalása éppen karácsony előtt volt a Kalocsai Bíróságon.  
 
 ajtai tibor
 Ajtai és társai ügyét november 5-én a bíróság egyszer már elnapolta, mivel az érintettek nem jeletek meg az idézés ellenére. Ő az a roma politikus amúgy, aki a híres bajai választási videón szavazószállításról beszél.
 
 
 
   
 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá! 

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / ATV

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-18
  Ma a gyermekeinkkel való foglalkozás, közös játék ideje van. Vegyük ki a részünket a szórakozásaikból, legyünk újra mi is gyermekek. Az önfeledt bohóckodás megerősíti a szülő-gyermek kapcsolatot! Ma a gerincünk lesz érzékenyebb, - ha hajlamosak vagyunk a hátfájásra, akkor ma találkozunk a kellemetlen panasszal. Segíthet a masszőr, vagy vásároljunk gyógyterméket, mely enyhíti a kellemetlen fájdalmat. Sok múlik a matracunk minőségén is.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek