Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Dúró Dóra manipulálta a hvg.hu címét, majd lebukott és kiakadt
2016-01-05 07:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Előbb elferdítette a Facebookon a hvg.hu egyik cikkének címét, majd felszólításunkra törölték a Facebook-bejegyzését, végül kikérte magának, hogy hamisított volna.

 

 

Miközben a Jobbik közleményben ment neki a Hajnali láz című filmet jegyző Gárdos Péternek, a rendező apjának, Gárdos Miklósnak, a Magyar Nemzeti Filmalapnak, illetve mindezek ürügyén Hóman Bálint-ügyben a kormánynak, Dúró Dóra jobbikos parlamenti képviselő saját Facebook-oldalán, illetve honlapján rátett az egészre egy lapáttal. Az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke ugyanis a közösségi oldalon hosszú posztot írt ugyanebben a témában, majd illusztrációként csatolta a hvg.hu 2014-ben készült interjúját Gárdos Péterrel.

 

Cikkünk címe eredetileg az, hogy "Nem beszélt arról, hogy hullákat kellett égetnie" – interjú Gárdos Péterrel , ezt azonban Dúró Dóra kevésnek érezhette, az anyag címét ugyanis a facebookos publikálás során egyszerűen átírta, oldalán tehát az így jelent meg: Gárdos Miklós: bűnözők és prostituáltak vettek részt az ’56-os forradalomban. (A Facebook egy cikk posztolásakor ugyanis erre lehetőséget ad.)  

 

Szerkesztőségünk ezt követően levélben kereste meg a képviselőt, és jelezte: a képviselő posztja azt a látszatot keltette, hogy az általa adott címet a hvg.hu adta, ami értelmezésünk szerint súlyos hamisítás. Egyben felszólítottuk, hogy törölje a posztokat, ellenkező esetben kénytelenek leszünk az ügyet jogi útra terelni, és így elérni a törlést.   

 

Percekkel később Szávay László aláírással egy gmail.com-os címről kaptunk választ, amelyben jelezték: köszönik az észrevételt, a kért változtatást hamarosan átvezetik a Facebook-oldalon. Röviddel később azután a poszt valóban eltűnt, szerkesztőségünk pedig ezzel az ügyet lezártnak tekintette, úgy döntöttünk, így a történetet meg sem írjuk. 

 

Ez így is lett volna, ha újabb néhány perc múlva nem jelenik meg újabb poszt Dúró Dóra Facebook-oldalán, ahol a kulturális bizottság elnöke már arra panaszkodott, hogy a hvg.hu perrel fenyegette meg, amiért "a Facebook által kínált lehetőséggel élve egy cikke kapcsán kifejtettem, hogy tulajdonképpen ki is volt Gárdos Miklós, a Hajnali láz 'főhőse'". Hosszas eszmefuttatásában a többi között a "leghatározottabban" visszautasítja, hogy hamisított volna, például azért, mert "a Facebook maga biztosítja arra a lehetőséget, hogy átemelt tartalmak címét – mintegy saját véleményt megfogalmazva – meg lehessen változtatni".  

 

Arra, hogy ezt a címváltoztatást ő az eredeti posztban nem jelezte, a képviselő nem tért ki, újabb posztját inkább Rákosi Mátyás fényképével illusztrálta, mondván: Egykor az ő "baloldali lapjainál" szorgoskodott Gárdos Miklós, egy másik mai pedig nem szívesen ír erről... 

 

Magunk részéről a képviselő eljárását nem kommentálnánk a továbbiakban. 


 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a követke...ző címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / HVG

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek