Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Farkas Flórián elfelejtette visszaadni egy 100 milliós ingatlan kulcsát
2015-11-28 15:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
„Egy közel százmilliót érő, 160 négyzetméteres luxusvillája is van az Országos Roma Önkormányzatnak a budai Széchenyi-hegyen, amelyet a szervezet volt elnöke, Farkas Flórián miniszterelnöki biztos a mai napig is feltehetően sajátjaként használ annak ellenére, hogy több mint egy éve hivatalosan semmi köze nincs, és nem is lehet az ORÖ-höz" − írja a romnet.hu.

 

Azt, hogy egészen konkrétan mennyire és hogyan használja sajnos nem tudjuk, de a Romnet által kikért adatokból kiderül, hogy a XII. kerületi Normafa közelében található, ősfákkal és parkosított kerttel körbeövezett négyszobás luxusingatlant Farkas Flórián ORÖ-elnöksége idején kapta meg a roma önkormányzat az államtól, korábban Sólyom László használhatta (bár a lap úgy tudja, a volt köztárssasági elnök csak a bútorait tárolta benne), de a kulcsai Farkas Flóriánnál vannak.

 

   

„Farkas Flórin, aki 2011 januárjától 2014. október 31-ig vezette az önkormányzatot, a lakás kulcsait a mai napig nem szolgáltatta vissza, így minden bizonnyal ma is a volt elnök használja" - írta az ORÖ mostani vezetése a Romnet kérdésére, és hozzátették, korábban nem is volt tudomásuk arról, hogy az államtól tulajdonba kapták ezt a nagy értékű ingatlant, mert a tulajdonba vétel a közgyűlési jegyzőkönyvekben nem szerepelt.                

 

 

 

Rövid előzmény: Farkas Flóriánnak a miniszterelnöki biztosi munkája miatt az ORÖ vezetéséről le kellett mondania, az őt követő Hegedűs István először gyakorlatilag csak papíron volt a szervezet vezetője, mindenben Farkas, és két-három bizalmi embere (gazdasági vezető, hivatalvezető) döntött. Aztán amikor elkezdtek a pénzlenyúlós, kamuprojektes balhék ráomlani az ORÖ-re, Farkas emberei elhagyták a szervezetet, Hegedűs pedig Farkas ellen fordult. Hivatalosan pedig az a mondás, hogy a Farkas emberinek távozása után látnak csak bele a hivatalos papírokba, kimutatásokba, és egyre több visszaélés, tartozás, és egyre több ingatlan derül ki, kerül elő.   

 

Például ez a budai ingatlan, aminek havi 130 ezres közös költségét az ORÖ fizeti, bár most épp felhalmozódott egy fél évnyi tartozás, így most közel egymilliót kell kifizetniük egy olyan lakásra, amit nem is használhattak. Annak ellenére, hogy állítólag Farkast többször is felszólították, hogy szolgáltassa vissza a lakás kulcsát. De a Romnet cikkében további érdekességek is vannak:

 • A roma önkormányzatnak három másik lakása is van a fővárosban: a Csengery utca 52-ben egy 83, egy 71 és egy 65 négyzetméteres.                

 

 • A ház első emeleti lakásában Farkas Flórián korábbi titkárnője lakik, akinek már egy éve nincs munkaviszonya az ORÖ-vel.             

 

 • A második emeleti 83 négyzetméteres lakásban pedig az ORÖ volt hivatalvezetőjének, Dobóvári Ildikónak a lánya él, akinek szintén nincs már munkaviszonya az önkormányzattal.                    

 

Az ORÖ jelenlegi hivatalvezetője arról beszélt a Romnetnek, hogy ezek az emberek, akik munkaviszony nélkül használják az önkormányzat lakásait a lakáshasználatért másfél éve bérleti díjat nem fizetnek, „a bérleti szerződést pedig azért nem találják, mert a hivatal előző vezetése több más iratokkal együtt feltehetően megsemmisítette". Ezek hiányában peres úton próbálják rendezni a dolgot. Az egész cikket érdemes elolvasni itt!                   

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.          

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!         

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

 Köszönettel és barátsággal!   

 

 

C-PRESS / Index

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-16
  Ma örülünk az új kapcsolatoknak, szívesen szerzünk új barátokat. A régiekkel is szervezhetünk közös programokat. Ma ne kezdjünk alaposabb otthoni munkálatokba, - ehhez nincs meg a kitartásunk és a türelmünk. Ma érzékenyebb lesz a mellkasunk tájéka, gondoskodjunk önmagunk számára friss levegőről. Ha dohányzunk, akkor mérsékelhetjük az elszívott cigaretták számát. Dohányos családtagjainkat, pedig megkérhetjük, hogy ne a jelenlétünkben dohányozzanak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.július 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-15
  Nyugodt hangulatban leszünk, - szépen, lassan haladunk a munkahelyi teendőkkel. Ma nincs túl nagy kedvünk a bulihoz, inkább otthon maradnánk este. Egy ínyenc vacsora kedvéért azért hajlandóak vagyunk kimozdulni. Ma a torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.július 15-től 21-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek