Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Fogy a levegő Farkas Flórián körül
2015-11-28 09:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Lázár János: nem számít, ha egy roma politikus karrierje „megy a lecsóba”

Nem az számít, ha egy roma politikus karrierje „megy a lecsóba”, mert egy politikus bukásánál sokkal fontosabb a romák társadalmi integrációjának a kérdése és a népcsoport élethelyzetének javítása, mert ha nem így lenne, az az egész ügyet tenné hiteltelenné – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés európai ügyek bizottságának szerdai ülésén az Országos Roma Önkormányzat körüli botrányokra utalva. A csúcsminiszter kijelentését ellenzéki és kormánypárti képviselők is úgy értékelik: Farkas Flórián ezzel az állásfoglalással a kormánytól megkapta a „selyemzsinórt”.

 

 

Lázár János a múlt héten még a Farkas Flórián iránti töretlen bizalomról beszélt a Kormányinfón. Ma az európai ügyek bizottságában viszont a cigányságnak szánt fejlesztési pénzek kapcsán már arról beszélt, hogy a kisebbség egyes képviselői pitiáner ügyekkel eljátsszák a többség bizalmát. Farkas Flórián egyelőre nem érzi, hogy le kellene mondania.
A legutóbbi Kormányinfón még élvezte a kancelláriaminiszter bizalmát Farkas Flórián.  

 

Ma a szocialisták kérdezték Lázár Jánost az európai ügyek bizottságában a miniszterelnöki megbízott által vezetett, uniós pénzekből finanszírozott Híd a munka világába elnevezésű programról. „Mit jelent miniszter úr azon kijelentése, hogy teljes mértékben Farkas Flóriánba helyezte a bizalmát? Ez az ártatlanság vélelme, vagy esetleg valami több is van mögötte, esetleg vizsgálati eredmény? Pozitív, negatív?” – tette fel a kérdéseket Józsa István MSZP-s országgyűlési képviselő.   


A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaiból már nem érződött az abszolút bizalom. „Én Farkas Flóriánnak ugyanazt mondom négyszemközt, mint önök előtt és a széles nyilvánosság előtt, hogy neki személy szerint, mint minden magyar roma vezetőnek, óriási a felelőssége. Mert a mindenkori államvezetésnek megvan az az elhatározása – pártoktól függetlenül –, hogy integrálja a roma kisebbséget. Ezért akik a kisebbséget képviselik, és eljátsszák a többség és a társadalom bizalmát pitiáner ügyek kapcsán, »föláldozzák a nagy ügyet«, azok óriási hibát követnek el. Nem a saját személyes karrierjük szempontjából – mert az megy a lecsóba, irreleváns –, az ügy szempontjából óriási hibát követnek el. Mindegy, hogyha a kormány embere, mindegy, hogyha az önkormányzatnak az embere” – mondta.

 

Lázár János szerint ez azért is életveszélyes, mert a társadalomban könnyen és summázva alakul ki az a vélemény, hogy a cigány közösségnek nem szabad pénzt adni.  

 

 

 

Farkas Flórián a bizottság tagjaként végighallgatta a lázári intelmeket.

 

– Mit szól ahhoz, amit bent Lázár miniszter úr mondott?
– Nagyon korrekt volt.


– És elgondolkodik azon esetleg, hogy lemond a miniszterelnöki megbízotti tisztségről?
– Nem hiszem, mert nincs rá okom.


– Miért nincs? Keresték már egyébként a Híd a munka világával kapcsolatban a hatóságok?
– …

 

A Híd a munka világába program pénzügyei miatt hónapok óta nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az Országos Roma Önkormányzatnál.

 

Farkas Flórián „megy a lecsóba”?


A Miniszterelnökséget vezető miniszter erősen bírálta szerdán, a parlament európai ügyek bizottságának ülésén, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korábbi vezetőjét, a fideszes Farkas Flóriánt. Ismert, az ORÖ hatalmas kormányzati és uniós támogatásban részesült a romák felzárkóztatási programjainak finanszírozására, azonban a pénz jelentős részét csekély ellenőrzés mellett értelmetlen programokra költötték, az ORÖ egyes intézményei eközben fizetésképtelenné is váltak.  

 

A Jobbik kérdésére fakadt ki először Lázár János, aki szerint azok, akik Farkashoz hasonlóan felelőtlenül használják fel a roma közösség forrásait, szétbombázzák a források hiteles elköltését is. Később maga Farkas is megjelent az ülésen, Lázár ekkor is kitért Farkas szerepére, egyenesen neki célozva egyik válaszát. "Itt minden állami vezetés az elmúlt tizenegynéhány esztendőben próbált lehetőséget teremteni a roma közösség számára. Sajnos, volt olyan tapasztalatom nem egy esetben, hogy a roma vezetőkön is múlott, hogy egy program sikeres, vagy sikertelen lett. És az a meggyőződésem, hogy ebben a felelősség nem csak a kormányzaté, hanem a roma vezetőké is” - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV beszámolója szerint.

 

A Jobbik tegnap már arra is felszólította Orbán Viktor kormányfőt, hogy távolítsa el a közéletből Farkast. Lázárnak még egy megjegyzése volt a végig szótlanul ülő politikushoz, miszerint aki ilyen hibát követ el, annak a karrierje "megy a lecsóba".  

 

Amint lapunk is beszámolt róla, Lázár korábban arra a kérdésre, elveszett-e a bizalom az ORÖ iránt, egy októberi Kormányinfón úgy reagált, a rendőrségnek veszett el a bizalma, rendészeti kérdésről van szó.

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.  

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!
Köszönettel és barátsággal!    

 

 C-PRESS /hirtv - nepszava

 

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek