Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Népszavazás lesz a vasárnapi zárva tartásról
2015-11-13 16:41
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hitelesítette a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) – adta hírül az MTI.

  

Simonné Gercsényi Gabriella magánszemély kérdése, amelyet most az NVB hitelesített, úgy szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?”.        

 

A Kúria keddi döntésével – amelyben a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kérdések ügyében elutasította a jogorvoslati kérelmeket – megszűnt az üzletek vasárnapi zárva tartására vonatkozó kérdés eddigi „védettsége”, és be lehetett újat nyújtani. Az NVB az elsőként benyújtott kérdést bírálta el, ez pedig a már említett Simonnéé volt.       

 

Lemaradt a szoci

A hölgy ezzel megelőzte az ügyben népszavazási kérdést magánszemélyként kezdeményező Harangozó Tamás Attilát, az MSZP frakcióvezető-helyettesét, akit másodikként regisztrálták az NVI-ben.

Az ő kérdése úgy szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?”          

 

Ki volt előbb?

Az NVB pénteki ülésén - még a hitelesítés előtt - Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője indítványozta, hogy a bizottság tekintse meg az épület bejáratánál elhelyezett biztonsági kamera felvételét, mert – mint mondta – az NVI-t az a vád érte, hogy a szocialista képviselő megbízottjait „kiküldték”, és előnyt biztosítottak Simonné Gercsényi Gabriellának.        

 

Az ipari kamera felvételét kommentálva Pálffy Ilona jelezte: a Kúria döntésének nyilvánosságra kerülésekor Harangozó Tamás két megbízottja, valamint Simonné és kísérője volt az előtérben. A szocialista megbízottak éppen telefonáltak, amikor Simonné segítője az időbélyegzővel érkeztette beadványát, majd már tartott Simonné beléptetése, amikor a szocialisták is lebélyegezték – mintegy fél perccel később – Harangozó beadványát, így, mivel a két kérdés azonos tárgyú volt, az elkésett Harangozóék hoppon maradtak.    

 

Értelmetlen a kérdés

Patyi András, az NVB elnöke a kérdés hitelesítéséről szóló vitában azt mondta, bár a benyújtott népszavazási kérdés „az egyértelműség határán mozog”, inkább egyértelműnek tartja, mint nem, ezért a hitelesítést javasolja. Litresits András, az MSZP delegálja viszont amellett érvelt, hogy a kérdést nem lehet hitelesíteni, mert nem felel meg a jogalkotói és választópolgári egyértelműség követelményének. Azzal érvelt, hogy ha a népszavazáson végül a nemek kerülnek többségbe, akkor az azt jelentené, hogy minden kiskereskedelmi üzletnek nyitva kell lennie vasárnap, ami nonszensz. Felhívta a figyelmet arra is, hogy mivel Simonné október 20-án nem nyújtott be üres, hitelesítendő aláírásgyűjtő ívet, akkor azt hiánypótlás keretében nem teheti meg.          

 

Az NVB többsége Litresits András és Bodolai László, az LMP delegáltja szavazata ellenére 8 igen szavazattal hitelesítette a népszavazási kérdést. Az NVB határozata ellen 15 napon belül lehet jogorvoslati kérelmet benyújtani a Kúriához.            

 

Nem hitelesítették

Az NVB tárgyalt Harangozó Tamás népszavazási kérdéséről is. Harangozó Tamás azt a kérdést nyújtotta be: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?” Az NVI elnöke október 22-én ezt a beadványt is megvizsgálta, és a már említett „párhuzamossági moratóriumra” hivatkozva utasította el. Litresits András viszont amellett érvelt, hogy Harangozó kérdése egy törvény megsemmisítésére irányul, míg Simonné kérdése jogalkotási kötelezettséget róna az Országgyűlésre, ha a nemek kerülnek többségbe, így nem áll fenn az azonos tárgykör.         

 

Az NVB végül – a párhuzamossági moratóriumra hivatkozva – megtagadta Harangozó Tamás kérdésének hitelesítését. A hitelesítés mellett Litresits András és Bodolai László szavazott.         

 

Ócska trükk

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint fideszes trükk a boltzáras népszavazás „átengedése” – közölte az ellenzéki párt pénteken az MTI-vel. Szerintük a fideszes többségű Nemzeti Választási Iroda „átengedte egy álcivil kezdeményezését”, aki ráadásul az eredetihez képest ellentétes tartalmú beadványt nyújtott be, aki szerintük a boltzár fenntartása érdekében kíván kampányolni, vagyis a kormány így akadályozza meg a valódi népszavazást, amelyet a pártok közül elsőként a DK, majd később a Magyar Szocialista Párt is kezdeményezett – hangsúlyozták.        

 

Multiellenes intézkedés

A részmunkaidős dolgozók megélhetését veszélyezteti elsősorban a vasárnapi zárva tartás a Magyar Nemzetnek korábban nyilatkozó szakértők szerint. A szakértők úgy látják, uniós jogba ütközhet, ha a kormány aszerint akarja megszabni a kötelezően alkalmazandó munkatársak számát, hogy hány négyzetméter egy üzlet.         

 

Ugyanakkor az internetes piac nem profitált a boltzárból, a vevők vasárnap továbbra sem vásárolnak többet a világhálón – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös netes kiskereskedelmi indexéhez kapcsolódó kutatássorozat idei negyedik felméréséből.          

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.        

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!            

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!
Köszönettel és barátsággal!        

 

C-PRESS / MNO

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-16
  Ma örülünk az új kapcsolatoknak, szívesen szerzünk új barátokat. A régiekkel is szervezhetünk közös programokat. Ma ne kezdjünk alaposabb otthoni munkálatokba, - ehhez nincs meg a kitartásunk és a türelmünk. Ma érzékenyebb lesz a mellkasunk tájéka, gondoskodjunk önmagunk számára friss levegőről. Ha dohányzunk, akkor mérsékelhetjük az elszívott cigaretták számát. Dohányos családtagjainkat, pedig megkérhetjük, hogy ne a jelenlétünkben dohányozzanak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.július 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-15
  Nyugodt hangulatban leszünk, - szépen, lassan haladunk a munkahelyi teendőkkel. Ma nincs túl nagy kedvünk a bulihoz, inkább otthon maradnánk este. Egy ínyenc vacsora kedvéért azért hajlandóak vagyunk kimozdulni. Ma a torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.július 15-től 21-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek