Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A cigány kápók kinyitották a politikai roma holokauszt vagonajtóit vagy a pandora szelencéjét?
2015-11-10 11:36
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hamarosan a hazai cigány-társadalom és a többségi is egyformán megkérdezi Kormos kápó urat, mint az a klasszikus Az utolsó cserkész c. filmben is elhangzik- hogy fej vagy gyomor? Már nagyon sokan várjuk a filmet. https://www.youtube.com/watch?v=W4RWdr7fUe4

 

 

Bántalmazták a Hír Tv munkatársát az ORÖ rendkívüli közgyűlésén     

 

Anyázás, életveszélyes fenyegetések, ordibálás, kiabálás volt az Országos Roma Önkormányzat Mohácson tartott hétfő esti kihelyezett rendkívüli közgyűlésén. A teljes káoszba fulladt testületi ülésen még a Hír Tv munkatárását is bántalmazták – tapasztalta a RomNet tudósítója.       

 

Hegedüs István, az ORÖ elnöke vasárnap délután kiküldött meghívójában hétfőn 18 órára Mohácsra hívta össze a 47 fős testület rendkívüli ülését. (Korábban szintén a Baranya megyei városban tartottak rendkívüli ülést, csak akkor este fél 9-re szólt a meghívó, és az ülésen csak az elnök híveinek számító 25 képviselő vett részt.) Többen már eleve indulatosan érkeztek a szerintük rendkívüliséget nem indokoló, a Kossuth-díjas cigány festőművészről, Szentandrássy Istvánról elnevezett közösségi házban tartott hétfői ülésre, mert a késői időpontra 5-600 kilométert kellett autózniuk. Indokolatlannak tartották, hogy a déli országhatár melletti településen tartsanak több millió forintos költséggel közgyűlést, miközben Budapesten saját székházuk van.       

 

Indulatok a tetőfokon –„ koszos beások, mocskos romungrók!”      

 

A felháborodott képviselők figyelmezették az elnököt, hogy az általa megjelölt 18 órai időpont elmúlt, ezért nyissa meg a közgyűlést. Miután a kétfelé szakadt lungo dromos képviselői frakció tagjai és az ellenzéki képviselők, összesen 45-en, beültek a közgyűlésnek helyet adó tárgyalóba, Hegedüs István elnök megnyitva a rendkívüli ülést a vidéken élő cigányság nehéz életkörülményeiről próbált előadást tartani. A képviselők néhány perc elteltével hangosan kiabálva a napirend megszavazására szólították fel az elnököt, aki látva, hogy az ellenzéki képviselőtársai többségben vannak, és nem tudja elfogadtatni a napirendi pontokat, fél órás szünetet rendelt el. A rögtönzött szünetben egyenként próbálták Hegedüs emberei különböző ráhatásokkal meggyőzni képviselőtársaikat, hogy „álljanak át”, szavazzák meg a napirendi pontokat, és folytatódhasson a közgyűlés, de mindhiába. Az egyre fokozódó feszültségben hangos ordibálások és egymás anyázása között az egyik képviselőnő lánya ököllel gyomron vágta a közgyűlésről tudósító televíziós stáb egyik tagját. A Hír Tv munkatársai a példátlan incidens ellenére továbbra is az épületben maradtak, és folytatták munkájukat, de a RomNet tudósítója úgy látta, a bántalmazott technikus már nem tért vissza a közgyűlés termébe.     

 

Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) vezetője hangos kiabálások közepette próbálta rendre utasítani képviselőtársait, és figyelmezette őket, hogy emberhez és képviselőhöz is méltatlan cselekedetük mellett bűncselekményt követnek el, ha a sajtó munkatársait fenyegetik, vagy bántalmazzák. Válaszként azt üzenték neki „meg fogsz te is dögleni”, majd a televíziós munkatársat bántalmazó nő „mocskos romungrók” és „koszos beások” megjegyzésekkel provokálta tovább a képviselőket és a közgyűlésen megjelent vendégeket. Miután a nyilvános közgyűlésen jelenlévő, az RPM jogtanácsosát is életveszélyesen megfenyegették, többen is rendőrt akartak hívni, attól tartva, hogy elszabadulhatnak az indulatok a személyeskedések és mocskolódások miatt. Volt olyan képviselő, aki azt javasolta, borogassák fel az asztalokat is.


Az ülés csak azt követően folytatta Hegedüs István, hogy az időközben egy budapesti „háttérmegbeszélésen” részt vett Balogh Miklós, a Lungo Drom Hajdú-Bihar megyei elnöke és Lakatos Oszkár Heves megyei elnök fél 8 előtt egy perccel megérkezett, így a 47 fős közgyűlésben az elnök 24 fővel egy fős többséget tudott szerezni. Az ülésről kivonult képviselők az utcán, és a közösségi ház udvarán egyeztettek Gáspőár Szilviával, a pénzügyi ellenőrző bizottság leváltott elnökével arról, hogy az általuk törvénytelennek tartott közgyűléssel kapcsolatban már kedden reggel a Kormányhivatalhoz fordulnak. Berényi László, volt országgyűlési képviselő, a Lungo Drom alelnöke a RomNet-nek azt mondta, a hét folyamán kezdeményezni fogják, hogy Lakatos Oszkárt, Balogh Miklóst és Vajda Lászlót és magát az ORÖ elnökét, Hegedüs Istvánt is zárják ki a Fidesszel választási szövetségben lévő, Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, az ORÖ volt elnöke által vezetett szervezetből.      

 

Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke újságíróknak úgy nyilatkozott. a mohácsi közgyűlési is bebizonyította, hogy Hegedüs István „foggal, körömmel, és most már ököllel is” ragaszkodik a hatalomhoz, és nem veszi észre, hogy elfogyott körülötte a levegő. Hozzátette, eljött az idő, hogy az ORÖ elnöke levonja a megfelelő konzekvenciákat, mert nem lehet minden egyes közgyűlés előtt megvásárolni az egy fős többséget. Véleménye szerint a kormányzatnak és a cigány társadalomnak is tudomásul kell vennie, hogy az ORÖ-ben zajló állapotok tarthatatlanok, és nem lehet felelőtlen emberekre bízni a cigányság jövőjét. Megjegyezte, Hegedüs István egy éves elnöklése alatt kiüresedett az ORÖ, csődbe került a szervezet, a bűn és a szégyen árnyékából már nem tudnak kitörni. „Itt az idő, hogy Hegedüs István és Farkas Flórián, egymás kezét fogva kivezessék egymást a közéletből” – jelentette ki, hozzátéve, egymást túllicitálva próbálják naponta félrevezetni a képviselőket, a kormány tagjait, és a cigányságot, miközben nem veszik észre, hogy „ők ketten a roma társadalom rákfenéi”.         

 

Balogh János, az MCF elnöke úgy nyilatkozott, hogy Hegedüs István és „képviselő-klánja” elsikkasztotta az iskolás gyermekek pénzét, ezért nem kaphatták meg azokat a tableteket, amelyeket egy pályázat útján kellett volna biztosítani számukra. (http://www.romnet.hu/…/szazmillioert_venne_tableteket_az_oro) Állítása szerint az ország különböző részein több szülővel is aláírattak a nem létező tabletekről átvételi jegyzőkönyveket. Az „Út a szakmaválasztáshoz” című Európai Uniós támogatású ösztöndíjprogram keretében az Országos Roma Önkormányzat közreműködésével kellett volna az eszközöket kiszállítani. A nyílt közbeszerzési eljáráson nyert céget most az ORÖ akarja beperelni a teljes beszerzési értékre, a 4500 táblagép árára, 54 millió forint + Áfa, valamint a sajtóban megjelent, az önkormányzatot ért negatív hírek miatt 6 millió forint kártérítésre.


Az elnök alig 20 perc alatt lezavarta a rendkívüli ülést    

 

Miután Hegedüs István ellenzékének számító képviselők távoztak az ülésről, az elnök az ottmaradt képviselőtársaival alig 20 perc alatt le is vezette a közgyűlést, mind az öt napirendi pontot megszavaztatva. Az előzetesen kiküldött előterjesztési javaslatokat ellenszavazat és tartózkodás nélkül 24 fővel megszavazva határoztak arról, hogy az ORÖ négy, egyenként ötfős bizottságokat hozhat létre, a tagokat pedig majd a következő közgyűlésen szavazzák meg. Lesz Jogi- és Ügyrendi Bizottság, Oktatási- és Kulturális Bizottság, Szociális-, Egészségügyi- és Sport Bizottság,    Foglalkoztatási-, Gazdasági- és Mezőgazdasági Bizottság. A képviselők abban bíznak, hogy az egységes képviselői tiszteletdíjuk mellett elnöki tanácsadói megbízási szerződéssel, bizottsági elnökként, alelnökként és tagként magasabb havi tiszteletdíjat kaphatnak, így havonta 200 ezer fontnál több javadalmazást is kaphatnak az önkormányzattól. A törvény viszont pontosan szabályozza a nemzetiségi önkormányzat elnökének és képviselőinek maximálisan adható tiszteletdíját.      

 

Szavazás a megmaradt képviselőkkel     

 

Az elnök előterjesztésére arról is döntött a 24 fős képviselői csoport, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében a már elkészített „Roma mentorhálózat fejlesztése” c. kiemelt projekt szakmai koncepcióját benyújtsa a tárcához. Egy, Czibere Károly társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár által október közepén az ORÖ elnökének írt levélre alapozva Hegedüs István azt állítja, hogy a kormány mégsem a Türr István Képző és Kutató Intézetnek, hanem az országos önkormányzatnak adja a kétmilliárd forint keretösszegű Mentorprogramot.    

 

Az Emmi a RomNet érdeklődésére múlt pénteken ismételten arra hívta fel a figyelmet, hogy 2015. szeptember 22-én jelent meg a Magyar Közlönyben az EFOP Éves Fejlesztési Keretének 2015. évi módosítása, eszerint az EFOP-1.1.2. „Nő az esély – képzés és foglalkoztatás” program, (közismertebb nevén az Ezer roma nős projekt) a Türr István Képző és Kutató Intézethez és Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz, míg az EFOP-1.3.2. „Roma mentorhálózat fejlesztése” konzorciumvezetőként szintén a TKKI-hoz került. Korábban mindkét projektet az ORÖ koordinálta, és a TKKI csak konzorciumi partner volt. Így a közlés értelmezése szerint a roma önkormányzat a Híd a munka világába projekttel összefüggésben költségvetési csalás gyanújával zajló adóhatósági nyomozás miatt nem számíthat újabb kiemelt programtámogatásra.     

 

A „szakmai munkát” hirdető, Farkas Flóriánnal szembe helyezkedő önkormányzati képviselők számításai szerint a 2 milliárd forintos keretösszegből minden képviselőnek jutna munka és feladat egyaránt 2020-ig. Érdekesség ugyanakkor, hogy Farkas Flórián szintén kormányzati támogatást ígérve a Nemzetgazdasági Minisztériumon keresztül kínálna szerződéseket és munkákat a Hegedüst megbuktatását támogató képviselőknek. Az Emmi-nek és a kormány tagjainak viszont már egyre kínosabbá vált mind az ORÖ körüli sorozatos botrány, mind a cigány önkormányzaton belüli harc és Farkas Flórián személye is, mert naponta kényszerülnek kormánypárti vezető politikusok magyarázkodásra a sajtó és a közvélemény, valamint a Parlament plenáris ülésein is.


A pénz, amely a szálakat mozgatja 

 

Az ORÖ közgyűlésének rendkívüliségét valójában nem ezeknek a javaslatoknak az elfogadása, hanem az indokolta, hogy a csőd közelben lévő ORÖ megszerezzen egy közel 100 millió forint értékű vagyont, amely jelenleg egy végelszámoló vagyonkezelésében van. Az országos önkormányzat még Kolompár Orbán elnöksége idején, 2007-ben értékesítette a gyújtogatás miatt kétszer is leégett Országos Cigány Információs és Művelődési Központot (OCIMK), amelyet közhasznú társaságként működtették. A budapesti Gyömrői út 103. alatt állt, egykori kőbányai művelődési központot azért kényszerültek eladni, mert az épület felújítása több mint 200 millió forintba került volna. A 7134 négyzetméteres telken állt 1250 négyzetméteres ingatlan értékét 2005 augusztusában 135, 2007 januárjában pedig 131 millió forintban állapította meg egy értékbecslő cég, pedig csak a telek árát akkoriban az ingatlanforgalmazó cégek 250 millió forintra taksálták.. Az ingatlant végül 40 millió forintos adósság mellett 140 millió forintért adták el. A vételárból 50 millió forintot Kolompár Orbán javaslatára letétbe helyeztek az Erste Bankban, és annak kamataiból felsőoktatási intézményben tanuló roma diák részére ösztöndíjat alapítottak, és azt 2011-ig, Farkas Flórián újbóli elnökségéig fizették is.      

 

Az ORÖ szintén szeretné visszakapni a vagyon kezelőtől a több mint kétmillió forintot tartalmazó bankszámla feletti rendelkezési jogot, valamint a Szív utcában lévő ingatlan tulajdonjogát. A Szív utcai ingatlan előélete sem egyszerű: az OCIMK Kht. - amelynek vezetője Dobóvári Ildikó, az ORÖ korábbi hivatalvezetője volt - 1999-ben ötmillió forintot adott kölcsön az OCÖ-nek, melyet Farkas Flórián akkori elnök vezette szervezet nem tudott visszafizetni, ezért az önkormányzat cége megkapta annak a Szív utcai lakásnak a tulajdonjogát - és persze a vele járó költségeket -, ahol korábban az önkormányzat központja működött. Az egykori központot szintén elakarta adni a még Kolompár Orbán vezette önkormányzat, de az értékesítésre végül nem került sor.    

 

Vagyoneladások és kimentések korábban is voltak a cigány önkormányzatban: az Állami Számvevőszék 2003-as megállapításai szerint Farkas Flórián 1995-2003 közötti elnöksége idején tisztázatlan körülmények között elúszott az önkormányzat államtól kapott MOL részvényekből származott mintegy 200-300 milliós forgalmi értékű részvénycsomagot jelentő vagyona. A MOL részvényeket az önkormányzat a kisebbségi önkormányzatok költségvetésének, gazdálkodásának, vagyonjuttatásának egyes kérdéseiről szóló 20/1995. (III.3.) Korm. rendelet alapján 35.253 ezer Ft névértéken kapta. A Farkas Flórián által vezetett önkormányzat közgyűlése a 35/1997. (VII.6.) sz. határozata alapján a MOL részvények eladásáról döntött, és az év végéig ebből 82.949.890 Ft bevétele származott. Az értékpapír értékesítéssel a CODEX Értéktár és Értékpapír Rt-t bízták meg. A részvények a mai, 2015-ös árfolyamon milliárdokat érhetnének, és az éves osztalék évente több száz millió forint nyereséget, bevételt hozhatna az önkormányzatnak. Az Állami Számvevőszék az OCÖ 1999. január 1. és 2003. június 30. közötti időszakra kiterjedő vizsgálata jelentős vagyonvesztést állapított meg, ezért az ÁSZ büntetőfeljelentést is tett a hivatal vezetése ellen, de a rendőrség megszüntette az eljárást.  

 

A vagyon visszaszerzése egyfajta tőkeinjekció lehetne a hamarosan likviditási gondokkal küzdő Országos Roma Önkormányzatnak, mert a 122 millió forintos jelenlegi adósság mellett a Híd a munka világában projektben szabálytalanul felhasznált 228 millió forint visszafizetési kötelezettség is akkora többletterhet róhat az ORÖ-re, hogy a 2016-os állami normatív támogatásból semmi nem marad. Így a budapesti székházukban jövő tavasszal akár még a közműveket is kikapcsolhatják. A már zajló rendőrségi és adóhatósági nyomozások miatt, mint ahogy arról a RomNet korábban beszámolt, Hegedüs Istvánt, az Országos Roma Önkormányzat jelenlegi elnökét, Dobóvári Ildikó korábbi hivatalvezetőt, és Bencze Gáborné korábbi gazdasági vezetőt is beidézhetik az adónyomozók.   

 

Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, az ORÖ korábbi elnöke, a "Híd a munka világába" Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet vezetőjenek mentelmi jogának felfüggesztését követelte már Gúr Nándor MSZP-s, Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő, a Demokratikus Koalíció (DK) és az LMP is. Több parlamenti politikus az országgyűlésben felszólalva, vagy sajtótájékoztató keretében kijelentette: ideje lenne, hogy a miniszterelnöki megbízott kezén kattanjon a bilincs, mint ahogyan az már a bűncselekmény-gyanú nyilvánosságra kerülést követő napokban baloldali politikusok esetében többször is megtörtént, de azt is javasolták már Farkas Flóriánnak, hogy önként lemondva mentelmi jogáról az első rendőrőrsön kérje letartóztatását.     

 

Hegedüs István a RomNetnek úgy nyilatkozott, őt a Híd a munka világába programmal kapcsolatban semmilyen felelősség nem terheli, minden döntést elődje, Farkas Flórién és hivatalvezetője, Dobóvári Ildikó hozott. Állítása szerint korábbi közgyűlési döntés szerint hivatalba lépésétől kezdve, 2014. október 31-től 2015. május 15-ig sem aláírási, sem döntési jogköre nem volt, és a botrányos, havi 500 ezer forintos autóbérlésről szóló szerződést is a hivatal akkori vezetője írta alá.      

 

Az Országos Roma Önkormányzat annak függvényében, hogy az elnök jelenlegi egyetlen fős többsége miként változik, még novemberben tart egy újabb közgyűlést, hogy kiosszák a bizottsági helyeket, és megszavazhassák az egységes képviselői tiszteletdíjakat. Ha Hegedüs István ellenzéke került többségbe, akkor ismét kezdeményezni fogják az elnökkel és a hivatalvezetővel szembeni bizalmatlansági indítványt.         

 

Fotó és a cikkszerzője: Hidvégi-B. Attila - RomNet.hu       

 

 

Gyomorszájon vágták a Hír TV munkatársát az ORÖ-közgyűlésen   

 

A Hír TV technikusára támadt hétfőn az egyik küldött az Országos Roma Önkormányzat mohácsi közgyűlésén. A nő azt kifogásolta, hogy tudósítunk az eseményről, ezért először a kamera felé ütött, majd gyomorszájon vágta kollégánkat. A roma szervezet ülését ezt megelőzően félbeszakították.  


Nem tartott sokáig a jó hangulat az Országos Roma Önkormányzat mohácsi ülésén. A szervezet elnöke az ülésen az önkormányzat előtt álló feladatokról kezdett beszélni: „Fátylat kell borítani a múltra teljesen, új gondolkodással kell azokat a forrásokat használni, amivel előrelépést tudunk biztosítani mindazoknak, akik ezt várják” – kezdte Hegedüs István.   

 

Az ORÖ-elnök beszédét néhány perc után bekiabálásokkal szakították meg: „Hagyjuk ezeket a lózungokat, itt mind a 45 ember dolgozni akar, aki utazik több száz kilométert. Az elnök úr szégyellje magát. […] Mondom még egyszer… többszöri kérés ellenére Mohácsra rakja a közgyűléseket…” – reklamált az egyik képviselő.  

 

Az elnök sem maradt ki a szócsatából: „Ne tessék engem korlátozni, egyelőre az ülést még én vezetem” – reagált Hegedüs. Az ülést végül nem folytatták: „Harminc perc szünetet rendelek el” – mondta az elnök.   

 

A vita viszont nem csillapodott. Az egyik küldött rátámadt a Hír TV stábjára. A képviselők egy része végül távozott az ülésről, így sem a kétes táblagépbeszerzésekről, sem a Híd a munka világába programmal összefüggő visszaélésekről nem tudtak tárgyalni a képviselők.    

 

A Roma Polgári Tömörülés elnöke szerint válságban van a roma önkormányzat. „A jelenlegi elnökségnek olyan megszorítócsomagot kellett volna benyújtani, ami stabilizálja a működést. Ez a jelenlegi garnitúrával képtelenség, nem lesz béke az Országos Roma Önkormányzatban” – nyilatkozta Makai István.    

 

A Lungo Drom elnöke szerint a jelenlegi elnök több törvénytelenséget követett el. „Sorozatosan félrevezeti a képviselőket az elnök, és Czibere államtitkár úrra hivatkozva beszél olyan pénzekről, amelyek nem léteznek. Fedezetlen vállalásokat tesz a képviselők irányába, és megpróbálja ellehetetleníteni a munkát, hogy órák hosszat várni kell a képviselőknek” – mondta Berényi László.     

 

Arról, hogy a közgyűlés döntései jogszerűek, várhatóan a megyei kormányhivatal dönt majd.   

 

A cigány önkormányzaton belül azóta nagy a feszültség, hogy a testület egykori elnöke, a miniszterelnöki biztos Farkas Flórián nem tud elszámolni a Híd a munka világába roma felzárkóztató program pénzköltéseivel. A projektre összesen 5 milliárd forint állt rendelkezésre, s kiderült, hogy a pénzből egyebek között havi félmillióért béreltek Opel Corsákat, és több tízmillióért vásároltak irodabútorokat.        

 

A HirTV cikk és videó ide a linkre kattintva olvasható és nézhető meg:
http://hirtv.hu/…/gyomorszajon-vagtak-a-hir-tv-munkatarsat-…        

 

 

Oláh József (Pöli) Pest megyei Roma szervezet elnöke írta, amelyet a C-PRESS szerkesztősége kérésre, eredeti formában, szerkesztés nélkül közre ad.       

 

" Mohácsi vész..avagy hogyan asszisztálunk a cigányság szégyen fejezeteihez!    

 

1995 óta létezik a magyarországi cigányságnak megcsinált legitim, politikai testület az országos cigány/roma önkormányzat.    

 

1995 óta váltakozva ülnek emcéefesek és lungodromosok a kormánykeréknél, ki - ki kiszolgálva önmaga szövetségesét, kenyéradóját.    

 

1995 óta tapasztalhatjuk a "mohácsi" stílust, amely vesztő helye a józan észnek, patyivnak, büszkeségnek, kollektív szakmai, tisztességes, és hiteles cigány érdekképviseletnek!   

 

Nüansznyi valós és értelmes programok és működés, amelyek szégyent és kollektív megbélyegzést eredményezett a cigány önkormányzatiság vonatkozásában!   

 

A modell ( roma önkormányzatiság) alapjaiban nem alkalmas a küldetésének, de az országos roma önkormányzati "mohácsok", sárba, társadalmi szerepének nevetségessé és degradálását érte el ez időre, még akkor is, ha helyi szinteken voltak átmeneti eredmények az elmúlt ciklusokban!    

 

Nos, ez az országos romaközéleti "mohács", nem kell, szégyen, káros, és bűnös!   

 

Mindenki bűnös, aki él és mozog benne!    


Hegedűs és Flórián ugyan az, pepitában! Flóri ugyan olyan bűnös, mint Hegedűs és társai! Hegedűs és mostani követői, ugyan olyan hibás mint Farkas! Politikai hibásak!       

 

A demokratikus ellenzéknek nevezett jelenlegi frakcióknak le kellene mondani, vissza kellene adni a mandátumot, és új választásokat kellene kieszközölni, mert a lungo drom minden jelenlegi opcióban ( hegedűsök, farkasok tábora, teljesen mindegy lungo dromos mindkét többség!) továbbra is alkalmatlan mind politikailag, mind pedig szakmailag!     

 

A hitelességükről nem is beszélve!
A hatalomnak látva a közömbösségét az ügyek mentén, teljesen jó, ha "cigányok, cigánykodnak", viszont a magyarországi cigányságnak, "Mohács" amit tapasztalunk!      

 

Jó lenne emelt fővel felébredni Uraim, és Hölgyeim!"           

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.     

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!          


- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!        

 

C-PRESS - RomNet - HirTV

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek