Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Forgács István: A romák radikalizálódásáról
2015-11-01 13:38
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Éhező, nyomorgó, elégedetlenkedő cigányok milliói lehetnek potenciális áldozatai annak, hogy radikális fellépésre biztatja őket valaki. Senkinek ne legyenek kételyei, ilyen folyamatok jelenleg is zajlanak.

 

Trócsányi László két percben beszélt valamiről, amit a nagyon européer, nagyon demokrata és a valóságtól nagyon távol álló összes idióta úgy fordított le magának, hogy a cigányok a magyar igazságügy-miniszter felvetése szerint ki vannak téve annak a veszélynek, hogy radikalizálódnak és elmennek iszlám dzsihadista katonának Szíriába radikális műemlék-rombolónak meg azért, hogy majd onnan visszajöjjenek és eret vágjanak Európán.   

 

Kár, hogy alig akadt valaki, aki végighallgatta, miről is szólt a felszólalás. Kár, hogy az azóta történt tisztázás óta is vannak, akik nem hajlandók mást hallani, csak a saját igazságukat, akár még a Népszavánál is… 

Szóval Trócsányi valami másról beszélt. És hogy miről is? Leginkább arról, hogy a jóléti Európa elsősorban nem eszme. 

 

Nem. Európa az a hely, ahol dombornyomott kártyára érkezik a segély, ahol van 3.5-ös tej, és Szamira úgy is tehet parfümöt magára, hogy nem kell a molla villámló tekintetétől tartania. Az a földi mennyország, ahol nemcsak az olajsejkek és hercegek járhatnak Audival, hanem jó esetben tömegek. 

 

Sőt. Itt még a szokásokat sem kell senkinek magára erőltetnie, mindenki azt csinál, amit akar, mert valami hülye eszmeiségbe oltott nyitottsággal ezek a kedves európai emberek ezt mind odaadják. Mind. És tényleg. Sőt, fel is kínálják - és sokszor még ők maguk is szabadkoznak közben. Meg bocsánatot kérnek olyan bűnökért, amiket nem ők és nem is feltétlenül a nagyszüleik, hanem valaki mások, teljesen mások követtek el több száz évvel korábban.

És közben úgy tűnik, hogy mindenből végtelen mennyiség van. Audiból, puha fehér kenyérből és 3.5-es tejből ugyanúgy, mint másod- és harmadosztályú álláshelyekből, amelyekben azért a bevándorlók többsége megtalálhatja a helyét. Ha akarja, biztosan. 

 

Csoda, hogy ez mindenkinek kell? Nem. Hát jönnének is nagyon-nagyon sokan, hogy kapjanak ebből.

És nem lehet elvitatni immár, hogy azok között a sokak között lesznek számosan olyanok is, akik minden korábbinál hangosabban akarják kifejezni, hogy ők nem érik be ennyivel. 

 

Templom is kell (elnézést, mecset), saját tankönyv, kétnyelvűség és olyan jogok, amikről otthon még soha nem hallottak, de itt teli szájjal üvöltve követelhetik. 

 

Egy idő után azért közben mégiscsak születnek reakciók a buta európaiak között. És előbb-utóbb természetes módon ki fog rajzolódni, hogy a jóléti Európa sem akarja mindenét odaadni. Vagy legalábbis egy idő után majd vonakodni fog. Amire pedig az lesz a reakció, hogy minden korábbinál erőszakosabban akarják majd a kívülről érkezők közül majd egyesek ezt mind-mind elvenni. Leginkább azok, akiknek tényleg csak az alja munka jut a segélyezés lejárta után, és azzal szembesülnek, hogy munka nélkül itt sem lehet hosszú távon boldogulni, meg hogy az európai értékek tovább is kitartanak, mint ahogyan ők azt remélték. És a radikalizmusuk ebből a frusztrációból is ered. 

 

Mert nem biztos, hogy Európát olyan könnyen meg lehet majd törni. Ezek után érthető, ha majd lesznek köztük radikálisok, akár ezrével is. 

 

Igen. Trócsányi erről beszélt, még ha erre közvetlenül nem is utalt. Arról, hogy a frusztráció és a radikalizmus ezzel párhuzamosan nem csak akkor szakadhat Európára, ha sok százezer ember indul meg feléje a Közel-Keletről.

Trócsányiék egyes magyarázatok szerint a romák ellen fellépő radikalizmustól óvtak. 

 

De van egy másik olvasat és egy másik veszély is. A romák radikalizálódása.

Éhező, nyomorgó, elégedetlenkedő cigányok milliói lehetnek potenciális áldozatai annak, hogy radikális fellépésre biztatja őket valaki. Hogy valaki eléjük áll, akár csak egy kis borsodi faluban is, és azt mondja: vedd el, amit akarsz, mert neked nincsen. Menj, küzdj a polgármester, a rendőr vagy éppen a hatalom ellen, mert elnyomott vagy és neked ez ellen küzdened kell. Senkinek ne legyenek kételyei, ilyen folyamatok jelenleg is zajlanak. 

 

Az érkező migránsok mellett oda kellene figyelni arra is, hogy a sok millió cigány között számosak lehetnek azok, akik éhséglázadást, helyi demonstrációkat, nyílt konfrontációt szeretnének viszontlátni. 

 

Tenni kellene azért, hogy ez ne következzen be. 

 

Bónusz, csak hogy legyen min hüledezni az ellenzéki sajtóban: a Balkánon a cigányok jelentős része a volt jugoszláv utódállamokban és Bulgáriában muszlim. Mondjuk legalább 1 millió fő. De nem kell megijedni: leszarják az Iszlám Államot meg az egész dzsihádos hóbelevancot. Még jó, hogy talán Trócsányi sem tudott erről, a végén még összekombinálta volna a dolgot és megállt volna a saját lábán az az idióta elmélet, amit mások akartak a felszólalásába erőltetni.  

 

 

 

 A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.  

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!  

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal! 

 

C-PRESS / mandiner

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek