Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Üzentek Farkas Flóriánnak: Most már állítsa le magát
2015-10-27 08:35
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Felhívtam Farkas Flóriánt, és megmondtam neki, hogy most már állítsa le magát" – mesélte az Origónak Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat elnöke.

 

Hegedüs István a miniszterelnökségtől kért segítséget

Forrás: MTI/Illyés Tibor

 

Farkas Flórián miniszterelnöki biztos és Hegedüs István elnök harca az Országos Roma Önkormányzatért egyre keményebb. Az önkormányzat közben a működésképtelenség szélére sodródott, de úgy tűnik, továbbra is élvezik a kormány bizalmát. A pénzelvonás, az adónyomozók megjelenése és a botrányok ellenére ugyanis újabb romaprogram kidolgozására kérték fel őket.  

 

"Felhívtam Farkas Flóriánt, és megmondtam neki, hogy most már állítsa le magát" – mesélte az Origónak Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat elnöke. A politikus azon kapta fel a vizet, hogy egy pecsét és aláírás nélküli levelet kaptak a kormányhivataltól. A levélben azt állították, hogy törvénytelenül hívta össze az Országos Roma Önkormányzat múlt heti rendkívüli ülését. A dokumentumon az állt, hogy György István fővárosi kormányhivatalt vezető kormánymegbízott megbízásából írták.   

 

Hegedüs István Farkas Flóriánt sejti az ügy mögött, és vizsgálatot kér Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől, mert szerinte súlyosan beavatkoztak egy kisebbségi önkormányzat életébe. 

 

Korábban Lázár János világossá tette, hogy a kormány nem avatkozik bele semelyik kisebbségi önkormányzat életébe. Az Origo az egyik kormányinfón azt próbálta megtudni a tárcavezetőtől, hogy milyen lépéseket tesznek majd az ORÖ körüli botrányokkal kapcsolatban.   

 

Lázár János akkor azt mondta, hogy semmilyen ráhatásuk sincs az eseményekre, mert az ORÖ független kisebbségi önkormányzat, működésébe nem avatkozhatnak be.   

 

A tárcavezető szerint tehát nem tehetnek semmit. Hiába írtak alá több keretmegállapodást is a roma önkormányzattal, és hiába nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnöki biztosnak Farkas Flóriánt, nem tudják befolyásolni az eseményeket.

Az Origo megkereste az illetékes kormányhivatalt is, ahol azt mondták, törvényi kötelességük ellenőrizni az önkormányzatok működését, és emiatt írták a levelet.  

 

Egy éve még jóban voltak

Farkas Flórián és Hegedüs István régebben kifejezetten jó kapcsolatot ápolt egymással, sokan úgy vélik például, hogy Hegedüs Farkasnak köszönhette elnöki kinevezését is. Farkas Flóriánnak azért kellett lemondania tavaly októberben az elnöki posztról, mertaz összeférhetetlenségi törvény szerint nem lehetett egyszerre kisebbségi önkormányzati elnök és országgyűlési képviselő.  

 

A politikust ekkor nevezte ki Orbán Viktor kormányfő miniszterelnöki biztosnak, azóta ennek a tisztségének köszönhetően állandó helye van az Országos Roma Önkormányzat ülésein is.  

 

Hegedüs Istvánt emiatt sokan bábnak tartották az ORÖ-n belül, ezt valamelyest alátámasztja az is, hogy a szabályzat szerint az elnöknek nem is volt aláírási joga, azzal ugyanis az önkormányzat hivatala rendelkezett. 

 

Amikor az Origo arról kérdezte Hegedüst, hogy akkor mégis mit csinált önkormányzati elnökként, azt mondta:
Összehívhattam a közgyűlést, és tárgyalhattam."   

 

Tavasszal azonban Hadházy Ákos LMP-s politikus jó néhány gyanús esetre is rámutatott az ORÖ működésével kapcsolatban. Hegedüs István onnantól kezdve fokozatosan távolodott Farkas Flóriántól, és azt hangsúlyozta, hogy ezek az esetek nem az ő elnöksége idején történtek, hanem még a korábbi ciklusban.  

 

Szerinte Farkas Flórián mindent megtesz azért, hogy maga mellé állítsa a 47 fős közgyűlés tagjait. Hegedüs István azt mondta az Origónak: a szakmai munkára akar koncentrálni, hogy "újra az átláthatóság, a kiszámíthatóság és az eredményesség jellemezze az ORÖ munkáját".  

 

A kormány bizalma töretlen

Az Origo információi szerint a kedvezőtlen ÁSZ-jelentés, a NAV nyomozása és a korrupciós botrányok ellenére szó sincs arról, hogy kizárják az Országos Roma Önkormányzatot a pályázati pénzek elosztásából. Sőt egy, a birtokunkba került kormányzati levél szerint arra kérték az ORÖ-t, hogydolgozzanak ki egy újabb romaprogramot. A Czibere Károly felzárkóztatásért felelős államtitkár által aláírt levél szerint arra kérik Hegedüs Istvánékat, hogy tegyenek szakmai javaslatokat a foglakoztatás növelésével kapcsolatban. A levélben az államtitkár azt is jelzi, hogy a sikeres pályázati részvételhez az is kell, hogy az ORÖ a 2007-2013-as ciklust szabályosan zárja le.   

 

Hegedüs István feltehetően éppen emiatt hangsúlyozza, hogy a zavaros ügyek az előző ciklus idején történtek, ő viszont tiszta lappal akarja vezetni az Országos Roma Önkormányzatot. Korábban azzal is vádolta Farkas Flóriánt, hogy magas rangú politikai kapcsolatai révén megpróbálja tönkretenni az ORÖ-t. Hegedüs állítása szerint ezt bizonyító hangfelvétellel is rendelkezik, ám eddig nem hozta nyilvánosságra.  

 

Csőd szélén az önkormányzat

Az államtitkári felkérés azért meglepő, mert szeptemberben Rétvári Bence még arról beszélt parlamenti felszólalásában, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 228 millió forintot követel vissza a roma önkormányzattól, mert állításuk szerint szabálytalanul költötték el a Híd a munka világába nevű projektre szánt pénzeket. Ennek még csak egy része – 18,5 millió forint – emelkedett jogerőre, a problémásnak talált 11 ügyből ugyanis 5 esetben fellebbezett az önkormányzat.  

 

Ha viszont a teljes összeget vissza kell fizetni, akkor szinte ellehetetlenül az önkormányzat működése. Az Origo információi szerint az Országos Roma Önkormányzatnál készült egy belső kimutatás is, amely az egyéb működési támogatásokat és kiadásokat vette számba.A jelentés összesen 122 millió forintos hiányt állapított meg, így ha minden követelést kifizet az önkormányzat, teljesen elfogyhat az éves működésre kapott 361 millió forintos normatív támogatás. 

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt mondták az Origónak, hogy folyamatban vannak még vizsgálatok, amelyek „további támogatási csökkentést, illetve visszafizetést vonhatnak maguk után". 

 

Miből keletkezett a 122 milliós hiány az ÖRO-nál

Megnevezés Kapott (forint) Elszámolt (forint) Hiány (forint)

Misszió 5000000 2702732 2297268
Sportközpont 5000000 1474314 3525686
Hivatal működési támogatás 50000000 39826000 10174000
Dr. HTA tervezett hiány 35176000
Várható normatívaelvonás (két iskola) 61257759
Szolnoki ingatlan őrzése 4980850
Szolnoki ingatlan Főgáz-tartozás 1484417
E-ON-tartozás 236101
Víz- és Csatornaművek 20155
Fűtéstechnikai Vállalkozó Kft. 20269
Víz- és Csatornaművek 20155
E-ON Energiakereskedő Kft. 196052
Víz- és Csatornaművek 9070
Víz- és Csatornaművek 9070
E-ON Energiakereskedő Kft. 1151788
Víz- és Csatornaművek 9070
Víz- és Csatornaművek 9070
Global Faktor Pénzügyi Szolg. 1662555
Víz- és Csatornaművek 9070
Víz- és Csatornaművek 9070  


Összesen 122 257 475

Forrás: Országos Roma Önkormányzat belső kimutatása 

 

Az Origo megpróbálta elérni Farkas Flóriánt is, hogy reagáljon a vádakra, telefonját azonban nem vette fel, a Parlamentben pedig nem kívánt nyilatkozni.     

 

 origo.hu

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.  

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg
- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!  

 

- Nekünk minden "lájk" számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!
Köszönettel és barátsággal!  

 

 

C-PRESS / ORIGO

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek