Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Beelőzte a Jobbik határvédelem-ügyben a Fideszt
2015-08-28 07:17
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Jobbik az Alaptörvény hatodik módosításával hatalmazná fel a kormányt arra, hogy humanitárius katasztrófa megelőzésére és elhárítására is bevethesse a honvédséget. Így a migrációs nyomás fokozódása esetén részben vagy egészen lezárhatná például az ország határát, és lőhetne is a határsértőkre. Bűncselekménnyé nyilvánítanák a tiltott határátlépést, s akit e bűncselekményért elítéltek, nem kaphatna menedékjogot Magyarországon.

 

A humanitárius katasztrófával fenyegető helyzet megelőzése, elhárítása érdekében Magyarország határainak katonai védelme, bizonyos személyeknek az országba történő bejutásának a megakadályozása érdekében a Jobbik úgy egészítené ki az Alaptörvénynek a Veszélyhelyzetről rendelkező 53. cikkelyét, hogy az alapján lehetőség nyílna „a határok Magyar Honvédség általi részben vagy egészben történő lezárására és folyamatos őrzésére".

 

Álláspontjuk szerint a veszélyhelyzet egyik formája az úgynevezett humanitárius katasztrófa is. Eddig az Alaptörvény csak „az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás vagy ipari szerencsétlenség esetén, valamint ezek következményeinek az elhárítása érdekében" tette lehetővé a veszélyhelyzet kihirdetését, és ezzel összefüggésben a sarkalatos törvényben meghatározott rendkívüli intézkedések bevezetését a kormány számára.

 

A Jobbik az elképesztő számú migráns tömegek Magyarországra érkezésében látja egy humanitárius katasztrófa lehetőségét és veszélyét.

 

„Az elmúlt hónapokban fokozódott a nyomás mind a hivatalos szervekre, mind a lakosságra azzal, hogy a kormány által eddig tett intézkedések nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, mivel az emberáradat megállítására képtelenek voltak. Sajnálatos módon az érintett határszakaszra vezényelt rendőrök nem képesek megállítani a beáramlást, amelynek mértéke az elmúlt hetekben még jelentősen fokozódott is", írják Alaptörvény-módosító javaslatuk indoklásában.

 

Javaslatukkal a veszélyhelyzet fenti okokból történő kihirdetése esetén Magyarország határainak fokozott katonai védelméhez szükséges alkotmányos felhatalmazást kívánják megteremteni. E felhatalmazás megadása esetén már „a honvédelemről szóló törvény alapján a honvédség alkalmazhatja a rendelkezésére álló kényszerítő eszközöket."

 

 Azt pedig már a ma hatályos törvény is kimondta, hogy „a fegyveres szolgálatot teljesítő katona jogosult és köteles fegyvert használni az általa őrzött, védett létesítmények biztonságát veszélyeztető, bárki részéről elkövetett támadás vagy az őrzött objektumba, lezárt területre történő jogellenes behatolás megakadályozására, az élete vagy testi épsége ellen irányuló, az őrzött létesítmények biztonságát veszélyeztető, vagy az őrzött objektumba, lezárt, védett és biztosított területre való jogellenes behatolás esetén". 

 

E javaslat elfogadása a gyakorlatban azt jelentené, hogy a veszélyhelyzet kihirdetésével és a humanitárius katasztrófának minősített migrációs nyomás esetén, amennyiben a kormány a honvédséget is szükségesnek tartja bevetni, úgy egyszersmind automatikusan felhatalmazza, sőt utasítja a katonákat, hogy lőjenek mindenkire, aki  jogellenesen megkísérel az ország területére lépni. 

 

Kezdeményezte a Jobbik a 2007-ben elfogadott Menedékjogról szóló törvény módosítását is. Javaslatuk értelmében a jövőben nem lehetne menekültként elismerni azt a külföldit, akinek magyarországi tartózkodása súlyos veszélyt jelenthet a nemzetbiztonságra vagy az ország közrendjére, továbbá akit az idegenrendészeti hatóság a közbiztonság vagy a közrend sértése, veszélyeztetése – különösen jogellenes határátlépés bűntette - miatt kiutasított.

 

S, hogy meglegyen a kiutasításhoz szükséges ok, a radikális párt javasolja a Büntető Törvénykönyv kiegészítését. Önálló bűncselekményként nevesítené a jogellenes határátlépést. Alapesetben (amikor valaki csak szimplán megszegi a határ rendjével, őrzésével és a határforgalommal összefüggő tiltó és korlátozó rendelkezéseket) vétségnek minősülne a tiltott határátlépés, ami egy év szabadságvesztéssel lenne büntethető.

 

Három év börtönt is kaphatnának ugyanakkor azok, akik csoportosan, és ötöt, akik dolog elleni erőszakkal (például a határzár megrongálásával), avagy fegyveresen, illetve felfegyverkezve sértik meg az államhatárt.

 

Csütörtökön (késő este) benyújtott törvényjavaslataival a jobbik beelőzte a Fideszt és a kormányt. Mind a kabinet, mind a kormánypárt korábban többször hangoztatta már, hogy meg kívánják teremteni a határ jogi védelmét. Kérdés, hogy a Jobbik javaslatait el tudják e fogadni.

Információink szerint a Fidesz egy olyan megoldáson gondolkodik, amelyhez nem kellene módosítani az Alaptörvényt. Abból indulnak ki, hogy mivel az Alaptörvény nem sorolja fel tételesen, békeidőben mire használható fel a Magyar Honvédség, ezt alkotmányosan szabályozhatják akkor magában a Honvédelmi törvényben.

 

Bárhogy is döntenek végül, az Alaptörvény és a sarkalatos törvények módosításához a Fidesznek nincs kétharmada. Balról aligha kap az eddig vázolt, a Jobbikéhoz nagyban hasonlító elképzeléseihez kellő támogatást. A Jobbik pedig – lévén most épp nála a kommunikációs előny – nyilván benyújtja a számlát a támogatásért.

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a követke...ző címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - NOL

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek