Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Lázár: Kecskeméten váltották ki a halottakkal teli hűtőkocsi rendszámát
2015-08-28 06:59
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A rendőrség adatai szerint egy román állampolgár váltotta ki Kecskeméten az Ausztriában talált, halottakkal teli hűtőkocsi magyar rendszámát. A járművet egy szlovák cégtől vásárolhatták. Ezek is erősítik azt a feltételezést, hogy szervezett embercsempészek áldozatainak maradványait találták meg az A4-es sztrádán, Parndorfnál félreállított kamionban – mondta a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János szerint az osztrák rendőrség már jelezte az esetet a magyarnak.

 

 A szokásos csütörtöki kormányszóvivői tájékoztató elején jelentette be Lázár János, hogy magyar rendszáma volt az Ausztriában talált, halottakkal teli hűtőkamionnak. A miniszter azt mondta, hogy legalább 20 halott lehetett a járműben, más források legalább 50 tetemet említettek. Az elhunytak azonosítását megkezdték, az osztrák rendőrség már tájékoztatta a magyart az esetről.

 

A magyar kormány együttérzését fejezi ki az elhunytak hozzátartozóinak, legyenek bárhol is – tette hozzá Lázár János.

 

Nem kizárt a hadsereg bevetése

A menekültügyi helyzet sokat romlott az elmúlt hetekben, a népvándorlási nyomás fokozódhat a következő időszakban, a magyar határ embercsempészek akcióinak van kitéve – fogalmazott Lázár János, aki szerint „Magyarország kifejezetten sérelmezi, hogy az EU semmilyen segítséget nem ad Magyarországnak a schengeni határ védelméhez”.

Egy kérdésre a miniszter azt válaszolta: míg Görögország, Olaszország 500 millió eurót kapott, Magyarországnak 61 millió eurót ítéltek meg a védekezés költségeire, és a pénz még nem is érkezett meg. Könyörögtek, tárgyaltak Brüsszellel, de lényegében nem jött segítség – fogalmazott. Még a cseh külügyminiszter és német politikusok is szóvá tették, hogy segíteni kellene a magyaroknak – jegyezte meg.

 

Orbán Viktor miniszterelnök utasította a külügyminisztert, hogy soron kívül tájékoztassa Brüsszelt és Berlint az elmúlt 48 óra, illetve a mai nap eseményeiről, köztük a halottakkal teli kamionról. A miniszter azt is mondta: az elmúlt napok eseményei bizonyítják, hogy az EU nem tudja megvédeni Európa határait, illetve nem tudja garantálni az EU polgárainak biztonságát. Emiatt Magyarországnak kell megvédenie saját határait – tette hozzá.

 

 

 

Lázár János szerint az embercsempészet erősödését mutatja az is, hogy a Magyarországra belépő menedékkérők körülbelül 10 százaléka hajlandó végigcsinálni az ilyenkor szokásos procedúrát, a többiek továbbmennek, és emellett egyre több köztük az agresszív ember.

 

A miniszter azt is mondta, hogy a kormány meglátása szerint nem menekültügyi, hanem népvándorlási krízis van. A szerb hatóságok becslése szerint a következő napokban újabb 6-8 ezer ember jöhet Magyarországra, több hullámban. Lázár János közölte, hogy a kormány nem zárja ki a honvédség bevetését a következő időszakban, ha megkapják ehhez a parlament felhatalmazását, illetve ha szükség lesz erre.

 

Ma már átlagosan napi 3 ezer menekült érkezik a szerb-magyar határra, és év végére elérheti a számuk a 300 ezret – mondta még.

 

Egy újságíró megkérdezte tőle, milyen pluszt jelentene a határvadász század mellett a hadsereg. Azt válaszolta: "ma 3 ezer emberről beszélünk, mi a garancia arra, hogy holnap nem 30 ezer?".

 

Egészségügyi gondok

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, hogy eddig 14 ezer ide érkező embert köteleztek itthon egészségügyi vizsgálatra, de csak 5-10 százalékuk volt hajlandó erre, a többiek megtagadták. Sokan nem akarnak regisztrálni, ujjlenyomatot adni sem. A migránsok érkezésével olyan betegségek is felbukkantak Magyarországon, amelyek ritkán vagy soha nem voltak tapasztalhatók itthon, akut járvány veszély ugyanakkor nincs – közölte. Konkrét betegségeket nem említett itt.

 

Így nézne ki a jogi és személyi védelem

Lázár János Kövér László házelnökhöz fordult a kormány nevében, és kérte tőle a menekültügyben illetékes két parlamenti bizottság, a honvédelmi valamint a nemzetbiztonsági bizottság összehívását jövő hétre. A kormány kezdeményezi emellett, hogy a parlament jövő csütörtökön és pénteken tárgyalja meg a déli határ védelmével kapcsolatos törvénycsomagot, amelyet még most csütörtökön benyújt a kormány.

 

A javaslatok között szerepel egyebek mellett az embercsempészet büntetésének szigorítása, a vagyonelkobzás szabályainak módosítása az embercsempészekkel kapcsolatban, a határzár megrongálásának büntetése, valamint a menedékjogi törvény módosítása és a tranzitzónák kialakítására vonatkozó törvényi szabályozás. Lázár János ezzel kapcsolatban már múlt héten is mondott részleteket.

 

A miniszter megismételte, hogy szeptember elsejére elkészül a szerb-magyar határon épülő határzár első szakasza, a pengés NATO-drót, és gőzerővel építik a második részt jelentő kerítést is. Ugyancsak a védelem erősítésére állítják fel a korábban beharangozott, szeptember 1-jére felálló határvadász századot.

 

A kormány tájékoztató kampány indít a bevándorlóknak, főleg a tranzitországokban, de a származási országokban is. A feladattal egy nemzetközi ügynökséget bíznak meg a héten, az érintett céget az ígéretek szerint nem sokára megnevezik. A menekülteket a határzárról és a jogi környezet megváltozásáról akarják tájékoztatni, illetve azt üzenik neki, hogy nem érdemes a következő időszakban Magyarországra jönniük – derült ki a csütörtöki tájékoztatón.

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a követke...ző címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS - HVG

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek