Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A bevándorlókon akadtak ki szakadás előtt a Jobbik?
2015-07-16 08:21
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Vona Gábor szerint pártja nem nyilas, nem náci, a néppárti Jobbik elnökeként visszautasítja, hogy politikai karanténba akarják zárni a politikai ellenfelei. A párton belül azonban egyre mélyebbek a törésvonalak. Annyira, hogy törhetnek is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jobbikos önkormányzati képviselő szónokol Kép: MTI

 

A párt elnöke még a tavasszal beszélt arról, hogy a Jobbikban zajló, a sajtóban "cukiságkampányként" pejoratív módon emlegetett folyamat – a sugalmazásokkal szemben – nem szerepjáték, hanem 2013 szeptemberében eldöntött politikai stratégia.

 

Ennek lényege - húzta alá Vona Gábor -, hogy a Jobbik, programjának alapértékeit megőrizve, olyan politikai stílussal és hozzáállással, polgári formában fordul az emberek felé, hogy azzal a legszélesebb társadalmi rétegek számára vonzóvá váljon. "A néppárti Jobbik lényege a határozott program és a nyugodt erő, ezt képviseljük, ennek elegyét kínáljuk a magyar társadalom számára" – mutatott rá. Azt is mondta, hogy az irigykedők rendszeresen nácizzák, nyilasozzák a Jobbikot. Ezt a lejárt lemezt már le kell venni a lemezjátszóról, hiszen nem vezet sehová.

Intő példa: Csurka csörtéje

A korábban a Jobbik bölcsőjét is ringató Csurka István aktív főszereplője volt egy radikalizmus vezényelte frakciószakadásnak, még 1993-ban. Az MDF etikai és fegyelmi bizottsága 1993. június 22-én kizárta a pártból Csurkát, aki korábban megszervezte a Magyar Út Köröket, ami a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) előszobája volt. A Fórum akkori frkacióvezetője, Kónya Imre akkor úgy fogalmazott, az első pillanattól világos volt, hogy Csurka távol áll a párt centrumától.

 

Az akkori MIÉP-frakció tagjai, Fenyvessy Zoltán és Balczó Zoltán (aki ma a Jobbik EP-képviselője) úgy gondolták, azért tartanak Csurkával, mert Antallék elárulták a rendszerváltást, megállapodtak az ellenzékkel és a felelősségre vonásból sem lett semmi. A MIÉP aztán az 1994-es választásokon 1,6 százalékot ért el, 1998-ban bejutottak, ellenzéki erőként, aztán szépen lassan mindenki elfelejtette a radikálisokat, de sok egykori miépes jobbikos lett.

A migránsokon akadtak ki

Információink szerint az egyik legjelentősebb törésvonal a migránsok miatt van a pártban. Persze, a Jobbik is megállítaná, visszafordítaná, nem engedné be a menekülteket, de a párt legfelsőbb vezetése sosem állt bele teljesen az ultrák és a radikális szervezetek által összehozott tüntetésekbe. Vonáék hivatalos követelése között előkelő helyen szerepel a határőrség visszaállítása, de

a felszín alatt

sokan tovább mennének. 2014-re kikerültek a parlamenti frakcióból (többek között azért, mert a képviselők száma is csökkent) a szélsőséges megnyilvánulásaikról is ismert, Bertha Szilvia (róla később még lesz szó), Zagyva György Gyula és például Gaudi-Nagy Tamás is.

 

Közben a fővárosban is akcióba lendült a párt, szervezik a Budapest-csapatot, mivel rájöttek a pártban, a város nélkül nem lehet választást nyerni, a párt pedig saját ifjúsági szervezetére támaszkodna a toborzásban. Igen, csak támaszkodna, mert információink szerint ők hallani sem akarnak a néppártosodásról, főleg nem “a bevándorlók árnyékában”, ahogy fogalmazott egyik forrásunk.

“Most ennek nincs itt az ideje, a bevándorlók ellen kell harcolni” – mondta el a Hír24-nek egy fővárosi Jobbik-tag, majd hozzátette, inkább azzal az iránnyal tartana, akik tüntetéseket szerveznek a migránsok ellen, majd példaként hozza a Zagyva-féle Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat, valamint Tyirityán Zsolt-féle Betyársereget.

Ők legutóbb “Fehér Magyarországot!” kiabálásokkal tarkított demonstrációt tartottak a Keletinél.

Jobbról előzni

Bertha Szilvia, állítólag a Magyar Gárda volt kapitányával, Kiss Róberttel fog össze, miután mindketten csalódtak a Jobbikban. Bertha szerint az mostanra marketing-párttá vált, csak egy a sok politikai formáció közül, amely az embereknek médiatermékeket ad el. Úgy véli, a Jobbik talpasait cserbenhagyta a pártvezetés, amely a felszíni politizálást választotta, hogy mielőbb eljuthasson a hatalomig, írtuk korábban.

 

A korábbi képviselő azt mondta, napi szinten kap beszólásokat, hogy miért szervezkedik a csalódott jobbikosok között, de megkereséseket is, hogy mentse meg a „nemzeti radikális” oldalt a széthullástól. Ő senkinek nem ígér semmit, még nem kötelezte el magát egyetlen erő, szerveződés mellett sem. A volt gárdakapitánnyal magánemberként ápol kitűnő kapcsolatot. Azt elismerte, hogy Kiss Róbert megpróbálja azt a mozgalmat feléleszteni, amit a Jobbik kidobott az ablakon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bertha Szilvia, még képviselőként
Kép: MTI / Szigetváry Zsolt

 

 

Az egyelőre névtelenségbe burkolózó, párt- és frakcióközeli forrásaink hallottak a Bertha-féle szervezkedésről, tudnak róla, többen pedig helyeslik is a korábbi irány visszahozatalát. “A radikalizmusnak köszönhetjük, hogy a Parlamentbe jutottunk, tőlünk ezt várják el. Nem csak Budapestet kell nézni, ott a vidék is, nekik ez kell. És nekünk is, nekünk ez áll jól” – mondta egyikük. Egybehangzó vélemény az a Jobbik háza tájáról, hogy küszöbön a szakadás, akár már a politikai uborkaszezonnak számító nyáron, de legkésőbb az ősszel.

Vona és az ő nix ugribugrija

Megkerestük a pártelnököt, hogy próbálja megzabolázni és egyben tartani sajátjait. A Hír24-nek azt mondta, “természetesen viták, belső árnyalatok, különféle karakterek vannak a Jobbikban, ahogy minden pártban, különösen egy olyan nagy néppártban, mint a miénk. Szakadásról viszont nincs tudomásom.”

 

Ha Vonának egyelőre nincs is tudomása egy készülő szakadásról, azt a fent leírt MDF-es példa is jól mutatja, hogy a radikális eszméket valló pártok (illetve azok egy része) az idő előrehaladtával egyre hajlamosabbak lesznek a szétválásra.

 

Javítás: a cikk eredeti verziójában Farkas Gergelyt a párt ex-képviselőjeként említettem, de ő még mindig a frakció tagja. A hibát javítottam, az érintettektől elnézést.

 

 

 Szavazás a www.c-press.hu weboldalon - kattints a linkre!

Egyetért-e azzal, hogy a kormány határozottan lépjen fel az illegális bevándorlókkal szemben?


Igen
Csak a gazdasági bevándorlókkal szemben
Nem

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

 

C-PRESS / hir24

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek