Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nagyon csörög a zseton Orbán kötélbarátjának
2015-07-14 08:24
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Csak kétszázmillió forint osztalékot vett fel Garancsi István a pénztárgépek mobil adatkapcsolatát biztosító cég nyeresége után. A Mobil Adat Kft. másfél év alatt nőtte ki magát jól prosperáló vállalkozássá a kötelező kasszaváltásnak köszönhetően.

Az adatkapcsolatot biztosító cég jó időben volt jó helyen, és tulajdonost is jókor váltott

Másfél milliárd forint bevétel mellett 226 millió forint adózott nyereséget termelt 2014-ben a Mobil Adat Kft. – ez az a cég, amely az online pénztárgépekhez biztosítja az adatkapcsolatot. Amint arról korábban beszámoltunk: a társaságot 2012 végén alapította egy amerikai, offshore-nak tűnő cég és két magyar magánszemély, nem sokkal azt követően, hogy az akkor még nemzetgazdasági miniszter Matolcsy György bedobta a pénztárgépek NAV-bekötésének ötletét.

 

Csakhamar beleírták a vonatkozó rendeletbe (bár a szakmában nem nagyon értették, miért van erre szükség), hogy csak olyan mobiladat-szolgáltató nyújthatja a kapcsolatot, amely mindhárom magyar szolgáltató hálózatára rá tud csatlakozni. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha egy külföldi szolgáltató SIM kártyáját építik be a gépekbe, és az a magyar hálózatokon „roamingol”. A meglehetősen drága megoldás szükségességére csak tessék-lássék válaszokat sikerült adnia az állami kommunikációs gépezetnek, relevánsat nem.

 

Mindenesetre az intézkedés piacot teremtett annak a vállalkozásnak, amely időben ébredt. Akkoriban írtunk arról is, hogy a Mobil Adat Kft. egyik alapítója, Hauser Gábor igen jó, sporttársi viszonyt ápol a NAV egyik informatikai vezetőjével, későbbi elnök-helyettesével, Vágujhelyi Ferenccel. Vágujhelyi egyik beosztottja pedig Tiborcz Péter volt, Orbán Viktor kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a testvére. Utóbbi azóta kilépett az adóhatóságtól.

 

A 2013-ban indult pénztárgépátállás igen jó üzlettel kecsegtetett a Mobil Adatnak, amelynek konkurenciája sem igen akadt. Egyedüli kivétel a Magyar Telekom, amely idejében leszerződött a legnagyobb piaci szereplőnek számító, dél-koreai gépeket forgalmazó Alt Cashsel.

 

Döntése nem bizonyult kifizetődőnek: a dél-koreai pénztárgépek jogerős hatósági engedélyeit a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal visszavonta néhány meglehetősen nehezen reprodukálható biztonsági hiányosságra hivatkozva.

 

Az Alt Cash így – a Magyar Telekommal együtt – kimaradt a kasszaátállásból. 2013 során mások fölözték le a piacot. Ez az év még nem volt igazán jó a Mobil Adatnak, amely szorgalmasan biztosította a Vodafone SIM kártyáit az online pénztárgépekbe. 2013-ban 89 millió forint bevétel mellett 1,3 millió forint adózott eredményt sikerült összehozni. Ám mivel az év végén, majd 2014 elején volt az online kasszák igazi dömpingje, számítani lehetett rá, hogy 2014-ben sokat javulnak a számok, hiszen tavaly már százezres nagyságrendben küldték a kasszák az adatokat a NAV szervereire.

 

A tavalyi év nem csak emiatt volt fontos a cég számára. Egyik nagy tulajdonosa ugyanis az Orbán Viktor miniszterelnökkel kötélbarátságban lévő Garancsi István lett. A 90 százalékos szavazati arányt biztosító üzletrészt részben az alapító tulajdonosoktól vette meg, részben a kormányfő vejének barátjaként ismert, pécsi Papp Kornéltól. Papp annak idején a nebraskai székhelyű EuroMACC helyett szállt be tulajdonosnak.

 

 Orbán és Garancsi. Nem nyilvános, hogy Orbán kötélbarátja mennyiért vásárolta meg üzlettársai tulajdonrészét

Orbán és Garancsi. Nem nyilvános, hogy Orbán kötélbarátja mennyiért vásárolta meg üzlettársai tulajdonrészét
Nemzeti Sport/archív

 

 

Hogy Garancsi mennyiért vásárolta meg üzlettársai tulajdonrészét, az nem nyilvános, mindenesetre a 220 milliós osztalékból 198 millió forintot neki fizetett ki a cég. A kereskedők által befizetett számlákból összejövő nyereségből 11-11 milliót kapott még a céget alapító Brasnyó Péter és Hauser Gábor.

 

Az osztalék különösen figyelemreméltó, ha tudjuk: a cégpapírok szerint mindössze hat fővel termelik meg ezt a nyereséget, 16 millió forint bérköltség mellett.

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS /NOL

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek