Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Lakner Zoltán:Üres boríték
2015-07-14 08:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
„Mire a falevelek lehullanak, szakértői kormány irányíthatja az országot. Hacsak a miniszterelnök nem készít mihamarabb új programot, bizonyítva, hogy megőrizte alkalmasságát a kormányzásra” – olvasta Z. a már nem kormánypárti, de nem is egészen ellenzéki alakulat vezetőjének nyilatkozatát.

 

 Történetesen épp egy egészen másik ország tengeröblének strandján ült Karesszel, aki a friss fejlemények meghallgatása után csak annyit kérdezett:

– Mondd, e pillanatban mennyiben érint is ez minket? – azzal egy teátrális mozdulattal körbemutatott a tenger, a kék ég és a fehér homokos part hármasán.

Z. hallgatott, mire Karesz közölte, hogy „szerintem is pontosan ennyire!”, majd mindkettejükből kibuggyant a nevetés.

 

Egy nappal később Z. ismét megnyitotta a magyar hírportálokat a napernyő alatt üldögélve. Számíthatott volna rá, mégis meglepte, hogy hétvége lévén, a kormányfő ismét programot hirdetett. A mámoros reformokat a bársonyos reformokkal felváltó Visszatáncolás című iratának lényege a nyugalom helyreállítása volt. Elsősorban a magára maradt kormánypárt nyugalmáé. Krédója szerint „ami nem romlott el, azon ne változtass, és ami elromlott, azon is csak akkor, ha meg tudod javítani”. Karesz ekkor már tudta, hogy ez a nap odavan. Pár óra múlva azért mégiscsak megkérdezte Z.-t, hogy milyen a legújabb kormányprogram.

 

 – Emlékszel arra a cikkre, amelyik az orosz álhercegről szólt? – nézett rá Z., és csak akkor folytatta, amikor Karesz bólintott. – Kapitális adósságokat csinált a századelőn az olasz szállodákban. Amikor a kifizetetlen számlákról kérdezték, a diplomáciai státusára hivatkozott, és meglobogtatott egy borítékot. Azt állította, ebben foglaltatik a cári üzenet, amit el kell juttatnia az olasz kormányhoz. A sokadik hotel igazgatója végül kihívta a rendőröket, akik felbontván a borítékot, nem találtak benne mást, csak egy üres papírlapot. Na, kérlek, a Visszatáncolás szövege pontosan megegyezik annak a borítéknak a tartalmával.

 

A következő nap megint a strandon találta őket, amikor is Z. kapott egy mailt, amelyben a volt koalíciós partner arra kéri, hogy – nyilván másokkal együtt – írjon szakvéleményt a Visszatáncolásról meg arról, hogy most akkor mi legyen. Karesz legyintett, a hotel felé indult szendvicsekért és kávéért, de Z. megnyugtatta, hogy ez most igazán nem fog sokáig tartani. – Három dolog jöhet szóba. Az első, hogy mondjon le a kormányfő, ha már maga is elismeri, hogy semmi sem lesz abból, amire megválasztották. Aztán a korábbi koalíciós partner döntse el, hogy most akkor ellenzékben van, vagy vissza akar kúszni a kormányoldalra. A harmadik, hogy esetleg mindenki más is megpróbálhatná leírni, mit szeretne tenni, amellett, hogy mi szeretne lenni.

 

 Ezek után Z. már csak a nyaralás utolsó napján, a hazatérésre hangolódva fogott neki ismét a tájékozódásnak.Megakadt a szeme egy mondaton, Karesz ezt látva felsóhajtott, és egy intéssel jelezte: hallgatja.

 

– Látom az ívet – idézte Z. a kormány és ellenzék közé szorult párt vezetőjét –, amely a programhirdetéstől a szakértői kormányon keresztül az új, sikeres választás felé vezető utat jelöli.

Karesz elnézett a messzeségbe.

 

–Ha arra nézek, én is látom az ívet –mutatott a part egy távoli pontja felé. – Fura, hogy eddig nem tűnt fel.

– Tudod, hogy nem látok messzire szemüveg nélkül. Miféle ívet? – türelmetlenkedett Z.

 

– Hát azt ott – mondta Karesz kajánul. – Az az ív egy csúszda.

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / nepszabadsag

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek