Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Röhögtek a rendőrök a betyárokon
2015-07-13 17:10
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Berágott Toroczkaira a Betyársereg a menekültvadászat miatt. Megromlott a viszony Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László és a Betyársereg között, méghozzá éppen a menekültügy miatt – tudta meg az Index több, egymástól független szélsőjobboldali forrástól.

D NL20120805022

 

Miközben Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László lelkesen üdvözölte hétfő délelőtt, hogy a honvédség hozzáfogott a déli határon egy próbakerítés építéséhez, az elmúlt napokban éppen puhasága miatt került konfliktusba szélsőségesekkel. Úgy tudjuk, egy, a Betyársereg számára balul elsült menekültvadászat miatt romlott meg a viszony Toroczkai és a betyárok között.

 

A Betyársereg több tagja július 6-án elment a szerb határhoz közeli Ásotthalomra, majd később Szegedre, annak a látogatásnak a fotói be is járták a sajtót is. De hogy valójában mi történt a betyárok déli turnéján, arról eddig nem jelentek meg hírek.

Toroczkai nem állt melléjük

A Betyársereghez közel álló forrásaink szerint azért mentek a Toroczkai László irányítása alá tartozó településre, hogy menekültekre vadásszanak, és abban bíztak, barátjuk, Toroczkai László ebben a segítségükre lesz. Csakhogy meglepődtek, amikor az ásotthalmi polgármester nem volt hajlandó velük menni, és maga helyett egy mezőőrt bízott meg, hogy legyen a betyárok kísérője.

 

 

A mezőőr azonban nem ismerte jól a környéket, a társaság összevissza bolyongott, számtalanszor eltévedtek, végül így kötöttek ki a szegedi vasútállomáson, merthogy a határ mentén egyetlen menekültet sem találtak. Ott azonban a menekülteket segítő önkéntesek éberek voltak, ráadásul nem sokkal később a rendőrség is megjelent, így a menekültek megúszták a nyílt konfliktust. Az Index szélsőjobboldali forrásokból úgy értesült, a Betyársereg tagjai egyértelműen azzal a céllal mentek, hogy megverik a menekülteket.

 

Azért, hogy az akció számukra balul sült el, most Toroczkait hibáztatják.

Röhögtek a rendőrök a betyárokon

Úgy tudjuk egyébként, hogy a Betyársereget nemcsak Szegeden, de már a határ menti bolyongásuk alatt tisztes távolból figyelték a rendőrök, ez is hozzájárult, hogy kiakadtak. Mert – ahogy egyik forrásunk fogalmazott – nagyon megszégyenítő volt, ahogy a rendőrök röhögtek, hogy összevissza bolyonganak. 

 

A Betyárseregben többen úgy látják, Toroczkai átverte őket, mert tartva attól, hogy nagy botrány lenne a sereg akciójából, inkább szabotálta azt, hátat fordított nekik, szerintük „saját politikai karrierje érdekében". Több forrásunk szerint az is ennek a jele, hogy amikor a Betyársereg megérkezett Ásotthalomra, akkor Toroczkai a Rózsa Sándor Emlékháznál megtartott köszöntő beszédében egy szóval sem tért ki a menekültügyre. Bár nagyon kedves és szívélyes volt velük, egy Ásotthalomhoz közeli tanyán birkapörkölttel látta vendégül a sereg tagjait, a szélsőségeseket ez sem vigasztalja, hiszen ők valóban azért mentek a határhoz, hogy menekülteket verjenek. 

 

Mindezek fényében egyébként érdekes, hogy Toroczkai hogyan nyilatkozott a Betyárseregről, amikor a Délmagyar.hu megkérdezte.

 

"Ismerem a Betyársereget. Engem is felhívtak több alkalommal, érdeklődtek, mi a helyzet Ásotthalmon. Mondtam nekik, hogy nálunk rend és nyugalom van. Urai vagyunk a helyzetnek. A polgárőrség, mezőőrség és a rendőrség segítségével megoldjuk a problémát" 

 

– mondta, majd egyértelmű üzenetként hozzátette: önkéntes határőrökre nincs szükségük. Toroczkai szerint a betyárok Szegeden nem kaptak ilyen megnyugtató választ, azért mentek oda.

 

Sértődős betyárok

Úgy tudjuk, az ásotthalmi eset miatt már komoly konfliktusok vannak a színfalak mögött a Toroczkai Lászlóhoz kötődő Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a Betyársereg között. Információnk szerint ez az oka annak is, hogy a Betyársereg részéről a Keleti pályaudvarnál tartott pénteki, menekültellenes demonstráción senki nem akart felszólalni.  

Nem ez az első alkalom, hogy a Betyársereg összerúgja a port politikusokkal. Évekkel ezelőtt a sereg vezetője, Tyirityán Zsolt Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselőt verte meg. Az incidens miatt egy időre mosolyszünet volt a Betyársereg és a Jobbik között, de mára rendeződött a viszony. Az viszont még a szélsőjobboldali körökben is meglepő, hogy a jobbikos politikusoknál jóval radikálisabbnak tartott Toroczkaival kerülnek konfliktusba.

 

A négyezer lakosú Ásotthalomnak 2013 óta Toroczkai a polgármestere, korábban annak a HVIM-nek az alapítójaként, majd vezetőjeként volt ismert, amelynek az elnöke jelenleg Zagyva György Gyula. Utóbbi a Jobbik parlamenti frakciójának tagja volt az előző ciklusban.

 

>>>> Az Index nemrég riportot írt a Betyárseregről, itt olvasható

 

 

Szavazás a www.c-press.hu weboldalon - kattints a linkre!

 

Egyetért-e azzal, hogy a kormány határozottan lépjen fel az illegális bevándorlókkal szemben?

 

Igen
Csak a gazdasági bevándorlókkal szemben
Nem

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / index

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek