Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az ápolási díjra jogosultak közel fele emelt vagy kiemelt díjat kap
2015-07-06 14:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A kormány eddigi intézkedései biztosították, hogy az ápolási díjra jogosultak közel fele ne az alapösszegű díjra, hanem emelt vagy kiemelt összegű ápolási juttatásra legyen jogosult - válaszolta Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára a független Varju László írásbeli kérdésére.

 

 

A Demokratikus Koalíció színeiben politizáló országgyűlési képviselő azt firtatta, van-e akadálya annak, hogy végre az ápolási munkát méltóképpen elismerjék.

 

Rétvári Bence, az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában kiemelte: a kormányzati intézkedések azt is jelentik, hogy az érintettek a korábbi ellátásuk helyett most már az alapösszeg 150 illetve 180 százalékát kapják. Megjegyezte: ez már az alapösszeg másfél illetve majdnem kétszerese, szemben a korábbiakkal.

 

A parlamenti államtitkár értékelése szerint az ápolási díjat érintően az elmúlt időszakban a kormány által megtett lépések sok ezer családot érintettek pozitívan.

 

Kifejtette: a módosításokkal 2014. január 1-jétől a fokozott ápolást igénylő hozzátartozóikat ápoló családtagok részére biztosítható emelt összegű ápolási díj összege 38 350 forintról 44 250 forintra emelkedett. Ebben az ellátásban 2015 májusában mintegy 15 ezer személy részesült. Bevezették továbbá a legsúlyosabb állapotú hozzátartozókat ápolók részére a kiemelt ápolási díjat, amelynek havi összege 53 100 forint. Ez a korábban emelt összegű ápolási díjban részesülők esetében mintegy 40 százalékos emelést jelentett. Erre az ellátásra válhattak jogosulttá azok a méltányossági ápolási díjban részesülők is, akik olyan felnőtt hozzátartozójukat ápolják - akik bár nem súlyosan fogyatékosok - de az egészségi állapotuk legfeljebb 30 százalékos. Kiemelt ápolási díjban 2015 májusában több, mint 11 ezer fő részesült.

 

Kitért arra is, hogy az ápolási díjban részesülők száma 2015 májusában közel 54 ezer volt. A havi 29 500 forintos összegű alapösszegű ápolási díjra 2015 májusában közel 28 ezer fő volt jogosult, tehát az összes ápolási díjra jogosult személy közel fele az ápolási díj magasabb összegű formáiban részesül.

 

(MTI)

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

 

C-PRESS /

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek