Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kövér László nagyon dühbe gurult az LMP tábláitól
2015-07-06 10:47
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Rögtön egy kisebb botránnyal kezdődött a parlament hétfői rendkívüli ülése. Az LMP-sek táblákat emeltek fel arról, hogy kinek a bérét kellene emelni, amit Kövér László bohóckodásnak minősített. El is vette a szót Szél Bernadettől. Az MSZP kiborult, hogy a választási iroda elutasította a népszavazási kezdeményezését a vasárnapi zárva tartástól. A Jobbik keményebb fellépést sürgetett a migránsok ellen.

11051813 10153288668002013 1734341435172855313 o

 

Egyperces néma felállással kezdődött a parlament hétfői rendkívüli ülése.

A képviselők a rendszerváltás utáni első parlament elnökére, Szabad Györgyre emlékeztek, aki múlt héten hunyt el. 

 

A csendes pillanatok nagyjából eddig tartottak. Az ellenzéki napirend előtti felszólalásoknál már komolyan egymásnak feszültek a pártok.

 

Az LMP-s Szél Bernadett például arról beszélt, hogy a munkavállalók szerinte mindennap veszítenek a Fidesz kormányzásával. Szél szerint ha a Fidesz irányítja az országot, „20 évig csórók maradunk”.

 

Botrány a Parlamentben - videó itt nézhető meg: https://www.youtube.com/watch… 

 

 

Ezzel arra utalt, hogy Lázár János korábban kijelentette, hogy várhatóan 20 évig nem éri utol a magyar az európai béreket. 

 

A felszólalás egy pontján az LMP-s képviselők felmutattak néhány táblát arról, hogy kinek a bérét kellene emelni (közszféra dolgozói, oktatási dolgozók, egészségügyi dolgozók stb.). Kövér László azonnal elvette a szót Szél Bernadettől, és felszólította az LMP-seket, hogy

fejezzék be a bohóckodást.

 

Kövér nem is adta vissza a szót Szélnek, a kormány részéről senki nem reagált a dologra.

Az MSZP a Fidesz csalására gyanakszik

Az MSZP frakcióvezetője, Tóbiás József arról beszélt napirend előtt, hogy a párt múlt héten benyújtotta a népszavazási kezdeményezését a vasárnapi zárva tartás megszüntetéséről. Vasárnapig úgy tűnt, sikeres a dolog, de a Nemzeti Választási Iroda vezetője, Pálffy Ilona vasárnap este jelezte, hogy nem terjeszti a bizottság elé, mert túl korán érkezett be.

 

Tóbiás a kormányt vádolta azzal, hogy mindenféle adminisztratív eszközzel akadályozzák, hogy a nép döntsön arról, nyitva legyenek-e a boltok vasárnap. A Fidesz szerinte fél a népszavazástól, mert rájött, hogy a saját szavazói sem értenek egyet az intézkedéssel. 

Önök csalnak, önök lehetővé teszik, hogy adminisztratív eszközökkel elfojtsák a társadalom hangját.

L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára visszautasította, hogy a kormány nyomást gyakorolna a Nemzeti Választási Irodára. L. Simon szerint az MSZP-nek tudomásul kell venni a döntést, és tiszteletben kell tartani az eljárási szabályokat, jogszabályokat.

 

Az államtitkár felhívta a figyelmet az értékrendi eltérésre is: a szocialisták zárva tartásról beszélnek, míg a kormány pihenőnapról, mert szerintük mindenkinek jár egy nap, amikor pihenhetnek. L. Simon szerint a szocialisták a multik, míg a kormánypártok a munkavállalók érdekeit nézik.

Ha azt mondják, hogy 4 millió szegény él az országban, miért követelik, hogy vasárnap is lehessen vásárolni?

- kérdezte még az MSZP-sektől, akik persze a házszabály alapján nem tudtak erre válaszolni.

A Jobbik kitüntetné a bevándorlók elfogóit

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a kormány legújabb kedvenc témájáról, a bevándorlókról beszélt. Keményebb fellépést sürgetett ellenük. Először is a debreceni menekülttábort záratná be a párt, ahová „nem jönniük kellene a migránsoknak, hanem elmenniük”. Z. Kárpát egy alkalommal „felfegyverkezett hordának” nevezte a migránsokat, akik a múlt héten botrányt okoztak a táborban.

 

A Jobbik azt is javasolja, hogy a déli határon a bevándorlók ellen védekező mezőőröket és például Toroczkai László ásotthalmi jobbikos polgármestert tüntesse ki a kormány. A kerítés feladatát ugyanis most ők látják el, amikor elfognak bevándorlókat.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter erre csak annyiban reagált, hogy a legfrissebb szerint az idén 71 871 jogszerűtlen határátlépést regisztráltak. Szijjártó a kormány álláspontját ismertette ezután, a Jobbikra konkrétan semmit nem reagált.

 

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szintén a bevándorlókról beszélt.

Szerinte egyértelművé vált, hogy a gazdasági bevándorlókat nem befogadni kell, hanem meg kell állítani a határoknál.

 

Ezért húzza fel minél gyorsabban a kerítést a kormány. A Jobbikot annyiban megdorgálta a Rogán, hogy a párt nem támogatta a kerítés felhúzását lehetővé tévő törvénymódosítások sürgősségi tárgyalását. 

 

Rogán és Szijjártó is röviden kitért a vasárnapi görög népszavazásra. Szerintük a görögök arról döntöttek, hogy elutasítják az IMF megszorító politikáját, amit a magyarok már 2010-ben megtettek. 

 

A parlament ülése szavazásokkal folytatódik, döntenek például az olimpia megrendezéséről, illetve az e-kártya bevezetéséről. A képviselők emellett a jegybank felügyelő bizottságát is megválaszthatják a nyári szünet előtt. Természetesen mindenről beszámolunk a későbbiekben is.

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS /

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek