Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Orbán: ez nem lesz a te hazád, ez a mi hazánk
2015-07-03 08:33
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

 

Orbán azt is megismételte, hogy a következő két évben 40 ezer bevándorlót, menekültet fognak szétosztani az EU-ban, de ezt Magyarország nem tudja elfogadni, főleg azt nem, hogy további 20 ezer embert hoznak be unión kívüli területről - fogalmazott, a miniszterelnök, hozzátéve: „Magyarország közölte: ebből kimarad. Jogilag erre lehetőségünk van. Magyarország ragaszkodik az önkéntes döntéshez” – mondta. 

 

Orbán, a hős: megvédjük Európát is

Orbán Viktor miniszterelnök szerint rossz politikával a jelenlegi népvándorlás a többszörösére gerjeszthető, ezért ő határozott határvédő politikát képvisel. A határzárral kapcsolatban azt mondta: ezzel "miközben megvédjük Magyarországot, megvédjük az Európai Uniót is" - fogalmazott.

 

Orbán: kell a vasfüggöny

Kisajátítják a magyar határ és a majdani vasfüggöny közötti tíz méteres területet, így az illegális migránsok még nehezebben juthatnak be az országba. Azt pedig, hogy a kerítés hatásos, nemzetközi példák bizonyítják. Ez derült ki Lázár János és Giró-Szász András szokásos csütörtöki tájékoztatóján, amikor lapunk kérdéseire válaszoltak.

 

Orbán Viktor egyébként a szerdai kormányülésen kiadta a jelszót, minél hamarabb fel kell építeni a kerítést a szerb-magyar határon, így heteken belül megkezdik annak telepítését. Lázár szerint a miniszterelnök világossá tette, nem tudnak erre 4-5 hónapot várni, mert egyre több illegális bevándorló érkezik. Az elmúlt hétvégén például 3800-an jöttek. A vasfüggönyt az állam építi, és 10 milliárd forintnál nem kerülhet többe, a határzár nyomvonalát a Belügyminisztériumban már meghatározták. 

 

A teljes cikket itt olvashatja!

 

„Ez a konteinens nem lesz a te hazád, ez a mi hazánk” – ezt üzente Orbán az interjúban azoknak, akik illegálisan átjönnek a határon, majd hozzátette: nem tudunk róluk semmit, nem ismerjük azoknak a szándékait, akik magukkal hozzák a családjukat.

 

A menekültekről készült helyszíni riportunkért kattintson!

 

 MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

 Ma ugyanott lennénk, mint Görögország...

Orbán a görög helyzetről is beszélt, mintegy az országot és az állampolgárokat hibáztatva a kialakult helyzetért: "A bajba jutott családok szeretik azt gondolni, hogy nem ők tehetnek a helyzetükről. Mindenkinek vannak ilyen ismerősei. A görögök is tehettek volna többet, de akik segíteni tudtak volna, lehettek volna kevésbé mohók. Együtt érzünk a görögökkel, szurkolunk nekik, de amikor megfelelő választ kellett volna adniuk a problémákra, ők nem léptek szinte semmit. Magyarország sok szempontból hasonló helyzetben volt 2010-ben, nekünk mégis sikerült megfelelően cselekednünk. 2/3-os győzelem, erős kormányzás kellett a fontos lépésekhez. Ha ez nem következett volna be, most ott tartanánk, mint Görögország." - fogalmazott élesen a miniszterelnök.

 

 Idegesség a görög koalícióban

 

Egyre nő a harci idegesség a görög kormánykoalíción belül. A kisebbik koalíciós párt, a Független Görögök négy képviselője is bejelentette: szembemennek a kormány akaratával, s igennel voksolnak a vasárnapi népszavazáson, amelyen a választók arról döntenek, elfogadják-e a hitelezők által javasolt reformprogramot, vagy sem. Panosz Kammenosz, a jobboldali populista párt elnöke, aki egyben védelmi miniszter is, hírek szerint kilépéssel fenyegette meg a kormányfőt arra az esetre, ha csökkentené a katonai kiadásokat.

 

Néhány órás tárgyalás után közleményt adtak ki, amelyben azt állították, a görög kormány részéről nem érkezett a védelmi kiadások csökkentésére vonatkozó javaslat. Kammenosz csütörtökön kijelentette, a hadsereg

„szavatolja az ország stabilitását”, s beavatkozik, ha erre szükség van.

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / NEPSZAVA

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek