Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kitálalt a felszolgáló: ezért van munkaerőhiány a Balatonon
2015-07-01 19:54
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nevetséges fizetésért, pihenőnap nélkül napi 11-14 órát robotoltatják az alkalmazottakat – állítja az a vendéglátós, aki Orbán Ráhel esküvője kapcsán is kipakolt.

 

Kifakadt a balatoni munkakörülményekre az a felszolgáló, aki korábban Orbán Viktor lányának az esküvőjén pincérkedett és kitálalt arról, hogyan hurcolták meg a személyzetet Orbán Ráhel telefonjának ellopása miatt. A napokban több cikk is megjelent arról, hogy a balatoni vállalkozók nem találnak szakképzett munkaerőt, erre reagált Csókási László, aki tizenöt éve dolgozik vendéglátásban és négy nyarat maga is végigdolgozott a tó partján.

 

Azt írja: a felszolgálók a borravalót sem kapják meg mindenütt, de ha megkapják, az sem túl számottevő: „a németek a tízezer forintos számlára úgy adják oda az 50 forintot, mintha aranytallér lenne”. Ez nem feltétlenül bunkóság, sokan azt gondolják, hogy a magyarul feltüntetett 27% ÁFA a szervizdíj.

 

A Balatonon dolgozóknak nincs pihenőnapjuk, egy hónapban 30-ból 30 napot kell dolgozniuk, a napi munkaidő pedig 11-14 óra. Mindennek fejében 4-6 órás műszakra, szakmunkás minimálbéren jelentik be őket. A felszolgálók alapbére 100-120 ezer forint, amiből levonják a szállást, marad 70-90 ezer. A kiemelkedő hónapok július és augusztus, ezekben a hónapokban borravalóval együtt 220-260 ezer forintot lehet megkeresni jó esetben. Órabérre lebontva ez 700-800 forintot jelent, ha a gyengébb hónapokat is hozzáveszik, akkor 600-650 forintra jön ki az órabér, pihenés nélkül.

 

A konyhalányok és kézilányok még kevesebbet kapnak havi 400-420 órányi munkáért, a havi bérük 110 ezer forint, ami 250-270 forintos órabért jelent. „Úgy néz ki, lassan megjön a magyarnak az esze, hogy rabszolgamunkát nem fog végezni, inkább megy Ausztriába” – írja Csókási. Olyan szakács is volt, aki májusban 80 ezer forintot kapott, amiből még 30 ezer forintot levontak szállásra.

 

Az alacsony bérezés a színvonal rovására megy, „a szakácsok zöme főzni sem tud”, a nyolcvanezer forintos bérezésű kezdő szakács például minden második pizzát odaégetett. „A tulajok önmagukkal többszörösen is kibasznak” – véli a felszolgáló, mivel az elrontott alapanyag megy a kukába, a vendég pedig a hosszú várakozás miatt nem tér vissza.

 

Csókási szerint lényegében az is mindegy, hogy a pénztárgépek be vannak-e kötve a NAV-hoz vagy nincsenek, mert a tulajdonosok azt kérik tőlük, hogy lehetőleg minimális dolgot üssenek be, adótanácsadó cégek pedig felkészítik őket, hogy mit kell hazudni, ha ellenőrök érkeznek.

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / hir24

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek