Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Anyázás és ordibálás a roma sajtótájékoztatón
2015-06-26 11:26
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Káoszba fulladt az Országos Roma Önkormányzat székházában tartott szerdai sajtótájékoztató. Miután az ellenzéki képviselők arról számoltak be, hogy Hegedüs István ORÖ-elnök éveken át a saját családtagjait alkalmazta, és közel 30 millió forintot fizetett ki nekik, a hatóságok pedig most már a képviselőknek a többek gyanúja szerint a politikai hűség fejében adott jutalmak ügyében is nyomoz, az elnökhöz hű emberek vették át a terepet. Ők azt szeretnék, ha a média nem az ő ügyeikkel foglalkozna, és a Fidesztől kapott pénzeket féltik. Szerintük a Quaestornál vannak a problémák, nem náluk.

4O5A8780

 

Az ORÖ egyre mélyebbre süllyed, többet árt a magyarországi cigányságnak, mint amennyit használ

- hangzott el az Országos Roma Önkormányzat elegáns Dohány utcai székházában tartott sajtótájékoztatón. A súlyos gazdálkodási botrányokkal terhelt szervezet újabb visszás ügyeinek a leleplezését ígérő eseményt a Farkas Flórián Lungo Drom elnökkel és az ORÖ aktuális vezetésével szembenálló Alternatív Vizsgálóbizottság tartotta, de azon megjelentek az elnök emberei is, ami miatt elég nagy feszültség volt a tükörteremben. A Hegedüs István ORÖ-elnökhöz hű képviselőkön kívül jó néhányan voltak az elnök Baranyából érkezett hívei - ez a komlói illetőségű Hegedűs szűkebb pátriája.

 

 4O5A8667

 

A kívülállók és a belső kritikusok szerint a Farkas Flórián örökségeként egyszerű patrónus-kliens rendszerben működő roma önkormányzaton belül az elmúlt hónapokban, a folyamatosan nyilvánosságra kerülő botrányok miatt annyira felerősödtek az ellentétek, hogy már teljes működésképtelenségről lehet beszélni.

A szervezet ügyeiben most már négy ügyben fogadta be a feljelentést a nyomozóhatóság, miközben a korábban Farkas Flóriánnak látványos gesztusokat tevő Fidesz-vezetés is óvatos. Balog Zoltán és Lázár János nem áll ki nyilvánosan Farkas, vagy az utódjául megválasztott Hegedüs mellett.

 

Jelenlegi formájában nincs szükség az Országos Roma Önkormányzatra

 

- mondta a sajtótájékoztatón Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom borsodi vezetője. Dancs azokat a dokumentumokat ismertette, amelyek arról tanúskodnak, hogy az ORÖ mostani elnöke rendszeresen saját családtagjainak adott munkát az ORÖ felügyelete alá tartozó különböző programokban.

 

A vád szerint feleségének, fiának, lányának és menyének 2012 és 2015 között összesen 29 és fél millió forintot fizettek ki különböző juttatások formájában. Hegedüs elnök az Index kérdésére nem kívánta cáfolni, hogy valóban foglalkoztatták ORÖ-programokban a rokonait, de az összegeket abszurdnak nevezte, és - a kérdéshez szorosan nem tartozóan - azt mondta, ő összesen 600 ezer forint jövedelemmel rendelkezett 2014-ben.

 

Arról nem beszélt, hogy ennél jóval magasabb összeget vett fel az ORÖ-től költségtérítésként.

 

 4O5A8707

 

Az ORÖ Hegedüshöz hű képviselői eközben 50 ezer forintos jutalmat kaptak Vajda László tájékoztatása szerint. A hivatalos indoklás szerint képviselőként végzett eredményes munkájukat díjazták egy kis extrával, de ennek ellentmond, hogy olyanok is kaptak, akik a megnevezett időszakban még nem is voltak ORÖ-képviselők.

 

A 47 ORÖ-képviselő közül csak tizenketten maradtak ki ebből, éppen azok, akik Hegedűs ellenzékébe tartoznak; összesen 51 millió forint ment el ilyen jutalmazásokra, ebben az összegben az ORÖ-képviselőkön kívül mások kifizetései is benne vannak. Vajda László szerdán éppen a nyomozóhatóságról jött, tájékoztatása szerint ugyanis a jutalmazásokkal kapcsolatban már a NAV is nyomoz.

 

Vajda az Alternatív Vizsgálóbizottság nevében azt kérte az ORÖ képviselőktől, hogy „ne tekintsetek ellenségnek minket”, a jelenlévők éles reakciója szerint azonban ezt hiába reméli. Amikor a szintén a vizsgálóbizottsághoz tartozó Lakatos Oszkár arról beszélt, hogy véleménye szerint az ORÖ részéről hamis, utólag elkészített jegyzőkönyveket adtak le, hogy kamupapírokkal pótolják a korábbi hiányosságokat, az ezzel megvádolt Gáspár Szilvia, a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöke egy hangos „anyádat!”-tal válaszolt.

 

 4O5A8894

 

Ezután a teremben nagyjából kitört a káosz. A heves vitában a Hegedűs táborába tartozók élesen bírálták a mostani elnök ellenzékét. „Nem azt kellene nézni, hogy melyik képviselő mit vitt el” — mondták, alaptalan vádaskodásokról beszéltek, és arról, hogy „a Quaestornál vannak a problémák, nem itt”.

 

Úgy tűnt, a Hegedüs mellett felszólalók azt sem tartják problémának, hogy az ORÖ-dolgozók és képviselők rendszerszerűen a saját családtagjaikat juttatják státuszhoz és jövedelemhez a közpénzekből finanszírozott programok keretében. „Végre elindult egy másfajta gondolkodás a Fidesz-kormány részéről, miért baj az, hogy a közigazgatásban egyre több roma dolgozik?” - hangzott el, azt a részletkérdést nem érintve, hogy a foglalkoztatottak jellemző esetben rokoni alapon jutottak álláshoz.

Az egész cigányságnak rossz, hogy a média az ő ügyeiken csámcsog

- hangsúlyozták többen, de a felszólalások, bekiabálások alapján legalább ilyen fontos szempont, hogy attól tartanak, a botrányok nyilvánosságra kerülése a felső politikai támogatást veszélyezteti. A legfőbb érv az volt, hogy senkinek nem szabad támadnia az Országos Roma Önkormányzat és a kormány között kötött keretmegállapodást. Magyarul ez a Fidesz és a Farkas Flórián vezette Lungo Drom közötti szövetséget jelenti.

 

Sárközi Károly, Hegedűs elnök tanácsadója azt mondta, nem szabad veszélyeztetni a roma politika ügyét botránypolitizálással.

 

 4O5A8831

Mi is azt mondjuk, hogy soha nem volt ennyi pénz a cigányság felemelésére, mint a Fidesz alatt, az a baj, hogy rosszul költöttétek el

- válaszolt erre Dancs Mihály. Makai István szerint végre beszélni kell ezekről az ügyekről, mert különben csak elmérgesednek, ezért ő azt kéri Hegedűstől, hogy rendkívüli közgyűlésen válaszoljon a felmerült vádakra.

 

A hangos veszekedésbe torkolló sajtótájékoztatón arról nem esett szó, hogy a botrányos pénzügyekre mi adott lehetőséget, milyen nagypolitikai háttere van annak, hogy a gyanú szerint a Fidesz-Lungo Drom szövetség működése alatt az elvileg a cigányság helyzetének a javítására szánt pénzek, soha nem látott nagyságrendű EU-s források nagyrészt politikai bázisépítésre és kifizetésekre mentek el.

 

C-PRESS MEGJEGYZÉS:

A szárnyalás és a szarnyalás között van egy apró, de nagyon fontos különbség és ékezet, ami meghatározza az ember jellemét és életminőségét. Sokan politikai, gazdasági kapzsiságukban vagy éhségükben le is nyalják azt.

Egy hónappal ezelőtt Trócsányi László igazságügy-miniszter is megtolta a maga szerény eszközeivel a menekültellenes kampányt: „(…) Magyarország már csak azért sem tudja befogadni a gazdasági menekülteket, mert gondoskodnia kell 800 ezer cigány felzárkóztatásáról.”

A KOPORSÓTÖLTELÉK, FEKETE bánat KRISZTUSOKNAK SIKERÜLT!

Havi több-millió forint maguknak és családjuknak, a hazai cigányok életéért és elárulásáért!

 

 

 

 

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / index

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek