Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

ORÖ: Eddig három a roma igazság
2015-06-16 10:27
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Három ügyet egyesítve nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az Országos Roma Önkormányzat részvételével zajló Híd a munka világába elnevezésű program forrásainak felhasználásával kapcsolatban.

tökörbe

 

Több ügy is érkezett a rendőrségtől a Híd a munka világába elnevezésű programmal kapcsolatban, az adóhatóság ezeket egyesítve nyomoz – tájékoztatta lapunkat Sárközi Alexandra alezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője.
 

A Farkas Flórián vezetésével gründolt foglalkoztatási program az Országos Roma Önkormányzat részvételével zajlik. Az RTL Klub a múlt hónapban tudósított arról, hogy – az LMP-s Hadházy Ákos feljelentése nyomán – a Fővárosi Főügyészség elrendelte a nyomozást, amit az adóhatóság folytat le. Nem sokkal később a RomNet hírül adta, hogy a költségvetési csalás gyanúja miatt zajló nyomozás részeként a NAV emberei iratokat foglaltak le az ORÖ Dohány utcai székházában. A Magyar Nemzet most csütörtökön már házkutatásokról írt.

 

 NAV bűnügyi szóvivője lapunknak azt mondta: „A pénzügyi nyomozók házkutatásokat, lefoglalásokat hajtanak végre, tanúkihallgatások történnek.” A nyomozás érdekeire hivatkozva Sárközi nem mondta el, hol – illetve kinél – tartottak házkutatásokat.

 

Kiderült viszont, hogy tulajdonképpen három ügyről beszélünk. „A nyomozás elrendelése óta további két ügy érkezett a rendőrségtől a Híd a munka világába projekttel kapcsolatban. Ezeket az ügyeket a folyamatban lévő nyomozáshoz egyesítették nyomozóink” – közölte Sárközi. A korrupciógyanúsnak tartott tíz- és százmilliós tételek miatt az ORÖ ellenzéki képviselői is feljelentéseket tettek. Egyikük pár hete azt nyilatkozta lapunknak: információi szerint hat esetben várható nyomozás indítása.

 

És ebben még nincs benne az a friss feljelentés, amit a Népszabadság pénteki számában ismertettünk: az ellenzéki roma politikusokból alakul alternatív vizsgálóbizottság több mint kétmilliárd forint felhasználását tartja jogsértőnek. Szokásos sajtótájékoztatóján Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, ha az érintettek loptak és csaltak, akkor jogi, ha hazudtak, akkor politikai felelősséget kell viselniük.

 

A miniszter a „kevésbé kellemes témák” között magától hozta szóba az ügyet. Aztán megkérdezték tőle, a kormány mikor engedi el Farkas Flórián kezét. Lázár megfordította a kérdést. Nem elengedjük a kezét, hanem az az elvárás, hogy ne kelljen fogni a kezét – mondta. Hozzátette, Farkasnak a tisztességét magának kell bizonyítania, magát kell megvédenie. Ha nem lesz rá képes, akkor a törvények fognak érvényesülni.

 

Bármi van, a program folytatódik

Az eljárásnak nincs hatása a program működésére – állította a Népszabadságnak Birkás László, a Híd a munka világába elnevezésű projekt szóvivője. Nem sikerült megtudnunk, hogy az adóhatóság hol tartott házkutatásokat. Csak azt, hogy hol nem. A szóvivő szerint legalábbis a NAV a kérdéses időben a „Híd a munka világába foglalkoztatási szövetkezet projekt” Gellérthegy utcai irodájában nem végzett lefoglalásokat, nem volt házkutatás. (A szóban forgó ingatlant, amely az utóbbi időben sokat szerepelt a sajtóban, több mint kétszázmillió forintért vásárolták.) Lapunk kérdésére, hogy – részben vagy egészben – megalapozottnak tartja-e a gazdasági vádakat, Birkás Lászlótól kitérő választ kaptunk: „a vizsgálat folyamatban van, annak lezárását követően tudunk bővebben nyilatkozni”.

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

 

C-PRESS / RomNet

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek