Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A cigányság valódi ellenségei - a RomNet állásfoglalása
2015-06-05 09:42
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A RomNet úgy döntött, nem hagyja szó nélkül Hegedüs István ORÖ-elnök kijelentését, miszerint a hírportálunk veszélyessé vált a magyarországi cigányság számára. Állásfoglalás.

 

A Nemzeti Együtt(nem)működés Rendszerének egyik alappillére, hogy korlátozzák a sajtószabadságot, eltávolítják a szerkesztőségekből a nemkívánatos újságírókat, bezáratnák a kritikus hangvételű sajtóorgánumokat, vegzálják a civileket, büntetőeljárásokat indítanak mondvacsinált ürügyekkel. Ebbe a rendszerbe integrálódott az Országos Roma Önkormányzat is, és jó kápóként, ha lehetőség van rá, azonnal odacsapnak, bizonyítva elkötelezettségüket, mert a folyamatosan lógó, kinyújtott nyelvük nem mindig elég. A köpönyegforgató, a mindig széliránynak kedvező politikai kiállásuk, állásfoglalásuk nem a választóik, hanem önös céljaikat szolgálják. Így fordulhatott elő, hogy a Hazafias Népfrontból indulva az MDF-SZDSZ-MSZP-Fidesz zászlói alatt is vonult Farkas Flórián ma az ország egyetlen kegyelmes uraként elképesztő hatalomra tehetett szert, és irdatlan pénzek fölött diszponálhatott. Mint azt a büntetőeljárások mutatják: gyanítható, saját holdudvarát és klientúráját építve folyt ki a tiszaroffi cigánysorról a legmagasabb állami szintig emelkedett fővezér kezei közül nem csak a pénz, hanem egy ország jövője is.

 

 

 

Farkas Flórián múltját, jelenét jól ismerjük. Még akkor is, ha az tele van homályos foltokkal. Kétes előélete, politikai pályája, életútja, elnöki kegyelme, büntetőeljárásainak elsimítása - köztudott. A mindenkori hatalom mellett kiáll, ha arra utasítást kap, szót emel a cigányság ellen is, de néma marad a parlament falai között még akkor is, ha a cigányok ügyében ordítania kellene. Négyévente mégis bebizonyítja, mindezek ellenére ő legjobban szeretett és támogatott cigány vezető. A zsarolás és a megfélemlítés eszközét legfőbb kápóként bizony kiválóan tudja használni.

 

 

 

Ha van igazság, és a demokráciába vetett hitünk alapján jogállam, valamint a tisztességes és egyenlő bánásmód alapján történő igazságszolgáltatás, akkor a vétkek és a bűnök nem csak Isten előtt, hanem a bírói pulpitusnál is megszülethetnek. A történelmi tapasztalatok alapján a diktátorok uralmát mindig megtörik, és bukásuk szégyenteljes.

 

 

 

Tapasztalhatjuk: a hatalomból lassan leépítés alatt álló Farkas Flórián irányvonalát követve alakult meg a jelenlegi ORÖ. Kijelölt elnökkel, bábként működő és tevékenykedő képviselőkkel. Hiába bizonyítaná önjáróságát és új irányvonalát Hegedüs István, a kotta és a zenekar ugyanaz. A korábban még az MSZP-ben politizáló Hegedűs elnök ma a Lungo Drom oszlopa, a cigányság „bástyája”. A köpönyeg másik oldalát viselve szépen lavírozhat, de az általa bizonygatott új utak keresése nem lehet más, mint hazug beszéd, ha minden a régi mederben zajlik. Csalárd a politikai irányváltás hangoztatása akkor is, ha a cigányság és az ORÖ legnagyobb veszélyeként jellemzi a már több mint egy évtizede a cigányságért tevékenykedő RomNet-et, munkatársait, vezetőit. A sajtó szerepe az, hogy tükröt tartson a politika és a közélet szereplőinek, és tájékoztassa a közvéleményt a minden állampolgárt érintő döntésekről, felmerülő kérdésekre adott válaszokról, tervekről.

 

 

 

A RomNet ezt tette, és ezt teszi, még akkor is, ha különféle nyomásgyakorlásokkal számtalanszor próbálták ellehetetleníteni. Érdemes ugyanakkor megjegyeznünk, hogy a RomNet legnagyobb ellensége az elmúlt 10 évben maguk a roma politikusok voltak, akik bár szeretnek fürdeni a média fényében, a kritikus hangvételt nem mindig tűrték és tűrik. Farkas Flórián éppen ezért zárta ki közgyűléseiről a sajtót, zárkózott el a nyilatkozatoktól, sajtótájékoztatóin pedig kérdésekre nem válaszolt. Legutolsó nyilatkozatában is, amit az ATV kamerájának adott, a sajtót fenyegette meg, amiért beszámol a korrupciógyanús ügyletekről. Hasonló véleményt fogalmazott meg a jelenlegi önkormányzat is, mert az elnöki keret, és a hivatal több tízmilliós kifizetéseiről - amelyekben egyébként már zajlanak a büntetőeljárások – és a testület ellenzéki képviselőinek nyilatkozatairól beszámol.

 

 

 

Mi, a RomNet szerkesztői, akik elhivatottságból, a cigányság jövőjéért, társadalmi munkában, saját szabadidőnket és pénzeszközeinket felhasználva dolgozunk hosszú évek óta, büszkén és szerénytelenség nélkül kimondhatjuk: fontos és értékes munkánk, a hiteles és pontos információkon alapuló tájékoztatásunk épp ezért jelent értéket, hivatkozási alapot sok tízezer olvasónk, társ-médiumok és a cigányság számára is.

 

 

 

Nem tűrjük a megalázó bánásmódot, nem engedjük magunkat megfélemlíteni, de ugyanakkor türelemmel viseljük a kritikát. Még akkor is, ha azt becstelen, kétes erkölcsű és hitelű emberek, választott és kijelölt, feltörekvő politikusok, magukat vajdának nevező kalapos cigányok teszik.

 

 

 

Meggyőződésünk, a cigányságra, és a teljes magyar társadalomra a legnagyobb veszélyt nem a Jobbik és a hozzá kapcsolódó szélsőséges szervezetek, hanem maga Farkas Flórián, és a „Lungodor” szinten politizáló, tevékenykedő Országos Roma Önkormányzat vezetése jelenti. Az egyre mélyülő társadalmi szakadékból kiutat nem lelhetünk, amíg diktátorként megnyilvánuló cigány vezetők, köpönyegforgató, a kizárólag saját megélhetését szem előtt tartó ál-politikusok, vagy a nagydobosi képviselő-jelölt Talpánéhoz hasonló kaliberű emberekre kellene bízni a roma társadalom jövőjét.

 

 

 

Nem építhetünk véget nem érő korrupciós alapokra bázist, szociális-, lét- és jogbiztonságot, nem adhatjuk oda egyetlen fegyverünket, a választói jogból eredő szavazatunkat annak, aki ellopta és ellopja mindannyiunk jövőjét!

 

 

 

Hegedüs István ORÖ-elnöknek és képviselőtársainak ne a tényeken alapuló tájékoztatással szembeni támadás legyen a legfontosabb feladata, hangulatot ne bűnbakállítással teremtsen. A hangulatkeltést mondjuk, kezdje azzal, hogy az ORÖ Dohány utcai székházának falára méltó ceremónia keretében visszaállítja a Farkas Flórián által eltávolított, a romagyilkosságok valamennyi áldozatának emlékére 2009-ben avatott emlékfalat, és a roma holokauszt áldozatainak tiszteletére állított márvány emléktáblát! Elődjének gyakorlatával ellenétben emlékezzen meg augusztus 2-án a roma holokauszt áldozatairól, mert Farkas Flórián nem tartotta ezt sem szükségesnek! A jó kapcsolatok kialakítása érdekében kezdeményezzen párbeszédet a roma civilszervezetekkel, véleményük kapjon teret és lehetőséget a programokban! Támogassa, és ne elnyomni akarja a roma fiatalokat, az értelmiségi réteg törekvéseit.

 

 

 

Ha valódi változást, új irányt akar a roma politikai életben a cigányság első számú vezetőjének kijelölt elnök, akkor mindent tegyen meg azért, hogy lerázza magáról az önkormányzat gazdálkodása körüli botrányt és büntetőügyek árnyékát, tisztázza képviselői és elnöki szerepét a milliárdos csalás-gyanúkban. A további szégyenbélyegek elkerülése érdekében tárja a nyilvánosság elé a gyanúsítás alapját jelentő valós elszámolásokat, az ORÖ és háttérintézményeinek valós pénzügyi gazdálkodását, és a szervezet jövőbeli terveit.

 

 

 

Ha valóban terheli felelősség Farkas Flóriánt és az előző testületet a botrányos pénzügyi gazdálkodásért, álljon a nyilvánosság elé, kérje az igazságszolgáltatást, végezze dolgát, és kérjen bocsánatot Farkas Flórán nevében is azért, hogy négy év semmittevéssel, propagandával lehetetlenítették el a cigányság életét. Tegye ezt azért, mert az előző testületben ő is képviselőként megszavazta az előterjesztéseket, beszámolókat, és a jogfolytonosság elveként tovább kell vinne a már zajló projekteket. Hegedüs Istvánnak nem a saját politikai pályáját, jövőjét, hanem a magyarországi cigányság életét, sorsát kell szem előtt tartania. Ha nem teszi, elzáródnak a pénzcsapok, és végképp nem remélhetünk kiutat a végeláthatatlan szegénységből, társadalmi és szociális kirekesztettségből.

 

 

 

Tényként leszögezhetjük: a Törvényesség, Erkölcsösség és Szakmaiság politikai szlogen Farkas Flórián ORÖ-elnöki tevékenységét látva egyértelműen bebizonyosodott: ez a hitvallás nem más, mint hazugság, mert pontosan ez a három dolog hiányzott az elmúlt 4 év munkájából.

 

 

 

Ha pedig ezt az új utat nem találja meg sem Hegedüs István, sem a lungo dromos többségű testület, bátran szembe kell nézni a jövővel, és ki kell mondania az Országos Roma Önkormányzat közgyűlésének az önfeloszlatást. Egy tiszta alapokról induló szervezettel pedig tevékenyen részt kell venni a romák valós társadalmi integrációjának megteremtésén, hogy ne harmadik világbeli körülmények között, elhazudott múlttal, ellopott jelenben, jövő nélkül tengődjön az éhenhalásig Magyarország legnagyobb lélekszámú kisebbsége. Mert ha ez nem történik meg, akkor bizony eljön az az idő, hogy öntudatra ébred és felkél a nép, hogy megtörje diktátorának hatalmát.

 

 

 

Talán a cigányság történelmében ez lenne az igazi fordulópont, és a legidőszerűbb!

 

A video itt tekinthető meg:

 

 

 

Budapest, 2015. június 4.

 

 

 

Hidvégi-B. Attila - a RomNet főszerkesztője

 


 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

 

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / RomNet

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek