Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tüntetés az Orbán-kormány ellen: a tömeg nem hitt a fülének
2015-03-09 06:18
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Zavaros véget ért a demonstráció, amit a korrupt kormány ellen hirdettek.

Tüntetés az Orbán-kormány ellen: a tömeg nem hitt a fülének

 

Újabb amatőr hangulatú tüntetésen vagyunk túl: korrupcióellenes tüntetést tartottak ma délután az Együtt szervezésében Budapesten, az Erzsébet téren. A demonstráció egyébként meglehetős ellenzéki összefogással valósult meg, az utolsóként felszólaló Juhász Péter szerint csak az LMP hiányzott, akiket ugyan meghívtak, de nem kívántak élni a lehetőséggel.

 

Ott volt ugyanakkor Szelényi Zsuzsanna, az Együtt elnökségi tagja, független országgyűlési képviselő, aki a mintegy kétezer összegyűlt demonstráló előtt azt mondta: "a korrupció évtizedek óta a magyar politika rákja". Kijelentette: Orbán Viktor miniszterelnök a rendszerváltás utáni időszak "legkorruptabb kormányfője".

 

Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért (PM) elnökségi tagja azt hangsúlyozta, hogy olyan jogszabályokat kell alkotni, amelyek eleve csökkentik a korrupció esélyét. A demonstrálók a "Megállítjuk a korrupciót" feliratú transzparens mögött felsorakozva indultak el a Belváros-Lipótváros Önkormányzata épületének közeléből a Nemzeti Nyomozó Irodához. 

 

A tüntetés második helyszínén uralkodott el igazán az amatőr hangulat. A nyomozóhatóság tehetetlenségét kárhoztató felszólalók nem igazán tudták lekötni a közönséget, amely alkalmanként átvette a kezdeményezést, hogy kedvére pfújolhassa az Orbán-kormányt. Ráadásul a demonstráció fináléjában megszólaló Juhász Péter, az Együtt alelnöke elnézést is kért a rossz hangosításért, mert mint mondta, sokkal kevesebb tüntetőre számítottak.

 

Ami viszont a legrutinosabb demonstrálókat is meglepte, hogy Juhász Péter szónoklatában a gazdagok ellenében a szegényekért küzdő Robin Hoodhoz hasonlította Orbán Viktort, amikor azt mondta a kormányfőről, hogy Orbán nem miniszterelnök, hanem a tolvajok fejedelme.

 

Még nagyobb zavart okozott Juhász azon bejelentése, hogy a tüntetők között szétosztott öntapadós matricákat olyan helyekre kell ragasztani, amiket a kormány nem lophat el - majd a szónok ilyen helyként említette a tüntetők szemét és fülét. Konkrétan úgy fogalmazott: "Ragasszátok oda, amit nem tudnak ellopni: a szemünket nem tudják ellopni, mert látjuk, amikor lopnak, a fülünket nem tudják ellopni, mert halljuk, amikor megbeszélik a lopást."

 

A káosz kiteljesedéseként Juhász Péter kézi hangszóróba ordította utolsó gondolatait, mivel a tüntetésre kivitt generátor idejekorán fejezte be a demonstrációt. Így a megjelentek eltorzult hangból értesülhettek róla, hogy Juhászék március 28-ra országos demonstrációt szerveznek.

 

Azért felhangzott többször is az "Orbán takarodj!", a "Börtönbe!", a "Nem hagyjuk!' és az "Ott leszünk!" is, majd a demonstráció a szokásos (színpadon a tudósítók, alant a nép) sajtófotózással ért véget.

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

 

C-PRESS / Válasz
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek