Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Schiffer beszólt Tóbiásnak és Fodornak
2015-03-06 18:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Schiffer beszólt Tóbiásnak és Fodornak, aki viszont bírálta Juhászt, aki értetlenkedett Szabón, aki visszaszólt Fodornak...

DMOHA20150305002

Juhász Péter, Fodor Gábor, Tóbiás József, Szabó Tímea Kerék-Bárczy Szabolcs és Schiffer András

Fotó: Mohai Balázs
 
 
Egy asztalhoz ült csütörtökön a baloldali összefogás 2.0. Tóbiás József, Juhász Péter, Kerék-Bárczy Szabolcs, Szabó Tímea, Fodor Gábor és Schiffer András azonban nem az Orbán elleni nyerő stratégiát találta fel, hanem egymásnak esett. Helyzetkép a baloldal jelenlegi állapotáról.
 

Hallottam már történeteket arról, hogy zajlott tavaly a baloldali összefogás egy-egy zárt ajtók mögötti tárgyalása. Tudják, ez vezetett Orbán Viktor újabb kétharmadához 2014 áprilisában.

 

 

Csütörtök délelőtt viszont lehullt a lepel: a Republikon Intézet konferenciáján csodás és tanulságos képet kaphattunk arról, hogy mi történik akkor, ha a baloldali pártok vezetői egy asztalhoz ülnek. A beszélgetésre ráadásul az LMP-s Schiffer András is eljött, aki tavaly még ugyebár kimaradt a közös listából, és a csütörtöki szeánsz után nem is nagyon kaphatott kedvet az újabb összefogáshoz.

A majdnem kétórás beszélgetés mérlege ugyanis az, hogy az Orbán Viktor elleni helyes stratégiáról nem tudtunk meg sokat, a baloldali vezetők közötti vitákról, nézeteltérésekről annál többet, és szinte mindenkiben maradhatott tüske a beszélgetés után.

 

Milyen ellenzéki stratégia kell 2018-ra a Fidesszel szemben?

A Republikon vezetője, Tóth Csaba ezt a nyitó kérdést tette fel, amely remek alkalmat teremtett, hogy mindenki elmondja tíz percben a véleményét a jelenlegi helyzetről, a Fidesz népszerűségvesztésről, a civilek szerepéről és a veszprémi eredményről.

 

Ettől most megkímélem önöket.

Mindenki mindenki ellen

Ugrunk egy órát, ugyanis sokkal többet tudhattunk meg a pártvezetők gondolkodásmódjáról és a baloldali pártok közötti viszonyokról, amikor a politikusok szabadon reagálhattak egymásra. Itt aztán mindenki finoman és kevésbé finoman beszólt mindenkinek.

 

Nehéz összefoglalni, ki vitázott kivel és miért, de teszünk rá egy kísérletet.

 • Fodor Gábor (Liberálisok) beszólt Juhász Péternek (Együtt), hogy ne mondja, hogy nincs demokrácia. Mert az, hogy tüntethet, nyilatkozhat a sajtónak, és választást nyerhet a baloldal, azt jelenti, hogy van demokrácia, csak korlátozott.
 • Juhász Péter visszaszólt Fodornak, hogy ez a „félig teli, félig üres pohár esete”, és szerinte félig üres a pohár. Ez ellen harcol.
 • Fodor Gábor elutasította Schiffer András (LMP) és Szabó Tímea (PM) megjegyzését, amely szerint az elmúlt 20-25 év tévútnak bizonyult. Ezzel szerinte a Jobbik malmára hajtják a vizet.
 • Schiffer András ezt meghallva, odaszólt Fodornak: „Mert te szerves része voltál!” Majd kifejtette később, hogy ha Fodor nem lenne elégedett a rendszerváltás utáni 20 évvel, nem „kéredzkedett volna fel az MSZP listájára”.
 • Fodor visszautasította Schiffer megjegyzését, és szerinte ő is tudna sértően beszólni Schiffernek, de „nem sértegetni szeretnélek, hanem együttműködni”. Schiffer erre: Mi a sértés? Ha tényszerű dolgokat mondok?”

DMOHA20150305003

Tóbiás József és Szabó Tímea

Fotó: Mohai Balázs
 
 • Szabó Tímea eközben beszólt minden ott ülőnek, hogy egyetlen baloldali pártnak sincs víziója. Kivéve persze a PM-nek, amely garantált alapjövedelmet szeretne, vagyis minden embernek garantált 50 ezer forintot havonta.
 • Juhász Péter értetlenkedett Szabó gondolatán, és szerinte a garantált jövedelem nem vízió, maximum víz, amelyet Szabó prédikál. Ez nekem kevés” – közölte az Együtt alelnöke a PM társelnökével, akivel tavaly őszig a lehető legszorosabb szövetségben volt.
 • Eközben Schiffer András Tóbiás József (MSZP) gondolatait sem hagyta szó nélkül. Szerinte amíg Tóbiás külön civil világról" beszél, és nagyokos párt" vezetőjének állítja be magát, nem jutnak előrébb a civilekkel való együttműködésben. A helyi világ, civil világ szóképeket képtelen vagyok megfejteni.”
 • Tóbiás elegánsan visszaszólt Schiffernek, hogy nem lesz partner egy szemantikai vitához.
 • Fodor Gábor eközben jelezte, hogy nem ért egyet Kerék-Bárczy Szabolccsal (DK), aki úgy vélte, hogy az itt lévő pártok mást gondolnak, de Orbán egy platformra kényszeríti őket. Fodor szerint Orbán épp hogy nem kényszeríti őket egy platformra, hanem meg akarja osztani őket, és együtt kell működni.
 • Tóbiás minden jelenlévőt figyelmeztetett, hogy nemcsak beszélni kellene, hanem inkább dolgozni. Sok meló van a 106 választókerületben” – mondta Tóbiás, aki szerint a helyi szervezetek beágyazottsága finoman sem kielégítő. És ezen a téren még az MSZP-nek van a legkevesebb elmaradása.
 • Juhász erre beszólt Tóbiásnak, miszerint az MSZP-elnök ne hasonlítsa össze a szocialisták erős helyi szervezeti beágyazottságát a többiekéhez, mert nem egyenlő pozícióból indulnak. Az Együttben fél éve indult el a valós szervezeti építkezés, nyilván nem tarthatnak ott, mint az MSZP. Ezt nem bántóan mondom, tudnám bántóan is!” – fordult Tóbiás felé.

 

 DMOHA20150305010

 Fodor Gábor és Tóbiás József

Fotó: Mohai Balázs
 
Nem ragozom tovább, ennyiből is kivehető a beszélgetés hangulata. Az adok-kapokból látványosan kimaradt amúgy a DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs, aki név szerint senkinek nem szólt oda, be, vissza. Ellenben hosszan beszélt arról, hogy a pártok számára az a feladat, hogy „ne akarjunk rátelepedni a civilekre". Erre senki nem kiáltott fel, hogy „de hát Gyurcsány akart DK-s zászlókkal kivonulni a tüntetésekre”. Mindegy is.

A kétórás beszélgetés végére már lehetett látni az arcokon, hogy mindenki túl akar lenni ezen az egészen. Az utólagos négyszemközti reakciók alapján pedig nem tennék rá nagy pénzt, hogy a közeljövőben újra egy asztalhoz ül a baloldali összefogás.
 
 
 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

 

C-PRESS / index

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek