Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Lendvai Ildikó: Ott túl a rácson...
2015-03-02 07:33
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Igen, „Ott túl a rácson, Nyílnak a rózsák” – ahogy a Gül Baba háremébe bejutni akaró Gábor diák énekli Huszka Jenő operettjében. Ez onnan jutott eszembe, hogy a török miniszterelnök látogatásakor abban is megegyeztek, hogy felújítják Gül Baba türbéjét. Ennek örülök, mert – ahogy e hasábokon már bevallottam – az egyik nagypapám jóvoltából a magyar vért némi török is hígítja bennem.

Lendvai Ildikó,  MSZP-s politikus

 

lletve dehogy hígítja! Inkább feljavítja. A vizit keretében Orbán Viktor egy gazdasági konferencián éppen azt jelentette be, hogy újabb területen kell követnünk a török példát. Mert kérem, sokkal kifinomultabb dolgokról is szó volt, minthogy a másik útvonal befuccsolása miatt most a megépítendő Török Áramlaton át akarunk gázt kapni Putyintól. És arra se egyszerűsítsük le az ügyet, hogy kormányunk leküzdhetetlen politikai rokonszenvet érez a tekintélyuralmi keleti rezsimek iránt. A vonzalom ennél is mélyebb. Eszmék is áramolhatnak majd azon a vezetéken, ez is elég gáz.

 

Orbán beszéde most megfejtette a török gazdaság titkát: azért fejlődnek, mert Európában ők tisztelik legjobban a családot. Erre eddig nem gondoltam, de hát nem is vagyok miniszterelnök. Orbán tehát kitűzte az új célt: el kell tanulni tőlük a sikeres családmodellt, követni azt az irányt, amerre a török kormány terelgeti a családokat. Ki is faggatta a vendéget arról, „hogyan sikerült náluk a családot a politikában is a középpontba helyezni”. „Ha sikeresek akarunk lenni, akkor a családot komolyan kell venni”.

 

Nekem ugyan már eddig is úgy tűnt, hogy némely családot igazán jól sikerült komolyan venni és a politika középpontjába helyezni, meg is szedték már magukat szépen. De minden jót lehet még jobban csinálni, nem hiába emlegetik az egész életen át való tanulás fontosságát. Orbán a török családeszményt olyan buzgón akarja eltanulni, hogy akár ezer veszéllyel is dacol, pedig, mint mondta, ezért „rögtön kiszerkesztik az újságírók”, és majd megint „a demokrácia tekintetében nem megbízható miniszterelnöknek” titulálják.

 

Ez a minősítés mintha már felmerült volna máskor is, de nem kell a liberális sajtó uszályába kerülni. Hiszen egy orosz lapinterjújában Orbán attól is óvott, hogy „nyugati reflexek” jegyében „ne fogadjuk el azokat, akik sikeresebbek nálunk”. De azért mégis…ha lehetne…. talán csak rossz nyugati reflex, de ne pont a családeszményt fogadjuk be Erdogánéktól. (Bocsánat nagypapa!) Akkor már inkább a gáz, ha valamit muszáj.

 

Orbán ugyanis ritka jó időzítéssel pár héttel azután javasolta ezt, amikor Erdogan botrányt kavart egy nőjogi konferencián (ő is ért a helyszínválasztáshoz). Kijelentette ugyanis a jogaikért ágáló nőknek, hogy egyetlen szerepük: az anyaság. Az egyenjogúság ellentmond a természetnek. „Vallásunk egyetlen helyet jelölt ki a nők számára, az anyaságot. Bizonyos emberek meg tudják ezt érteni, míg mások nem.” Orbán szerencsére azok közé a bizonyos megértő emberek közé tartozik.

 

Sajnálatos, hogy Törökországban, az ideális családpolitika hazájában nőtt a nők elleni erőszak, különösen a családon belül. Az adatok szerint minden nap megöl egy nőt a családtagja. Igaz, mi itthon Varga képviselő úrtól már hallottuk, hogy az erőszakot maguk a nők hívják ki a túlzott "önmegvalósításukkal”, az emancipációs ugrabugrálásukkal. Balogh képviselő úr kissé árnyalta a képet azzal, hogy talán nemcsak a nők, hanem egyes esetekben a vak komondorok is felelősek. Már a török nők sem a régiek: a tüntetéseken azzal vádolták a kormányt, hogy Erdogan szexista kijelentéseinek is része van a nők semmibevételében.

 

Szegény (rászorult) miniszterelnökünknek kicsit peche is van. Talán éppen a beszéde napján járta be a világsajtót a hír, hogy egy túlzottan „önmegvalósító” nőt, a volt török szépségkirálynőt letartóztatták. Két év börtön fenyegeti, mert egy közösségi oldalon nem átallott megosztani egy szatirikus verset Erdoganról, ez pedig ott „köztisztséget viselő személy sértegetésének” számít. Rájár a rúd a túlságosan nagyszájú nőkre, akik az elnök intelmei ellenére nem egyedül az anyasággal foglalkoznak. Egy baloldali napilap főszerkesztőnőjét azért ítélték egy év felfüggesztett börtönre, mert a korrupciók sorát leleplezve tolvajnak nevezte a kormányt.

 

Sebaj, Erdogannak már nem a kormánnyal kell bíbelődnie. A nyáron elnökké választották, és átköltözött a kedvéért berendezett ezer szobás elnöki palotába. Onnan fütyülhet a „Human Rights Watch” emberi jogi szervezet jelentésére „a büntetőjogi rendszerrel való kirívó visszaélésről”.

 

Erdogan és Orbán jó tanulópárt alkotnak másban is. Erdogan éppen most szorítja ki az ottani Hír TV befolyásos médiaguruját, több milliárd dollár adóbírságot róttak ki rá. Csak nehogy Kövér is török kurzust vegyen, mert a legutóbb a török házelnök a kalapácsával verte fejbe a túl sokat hepciáskodó ellenzéki képviselőket.

 

Jut eszembe! Gül Baba lánya és szerelmese a dalműben végül kiszabadulnak a rácsok mögül. Ezért tüntetnek hazájukban Gül Baba ükunokái is. Nem kérnek a rácsokból, azok 21. századi változatából sem. Hát mi miért vennénk át Erodánék avitt család-eszményének berozsdásodott rácsait, amelyeket már a török nők is leselejteznének?

 

 

 

 

A C-PRESS fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkeket, a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap online változatában.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

 

C-PRESS / nepszava

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek