Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Zsidó, cigány, holokauszt, köcsög: Novák Előd világa
2015-01-08 09:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Novák Előd az új év első napjaiban az év első újszülöttje elleni verbális roham kiprovokálásával hívta fel magára a figyelmet, de messze nem ez volt a jobbikos politikus első botránya.

 

„A 2015-ben elsőként – 23 éves anya harmadik gyermekeként – megszületett Rikárdó mellett azért persze szaporodik a magyar is”, írta a Facebookon január 1-én Novák Előd a Jobbik cigányozó, zsidózó kijelentéseiről hírhedt alelnöke. Novák ezúttal sem hazudtolta meg önmagát: újévi megnyilvánulása szervesen illeszkedik az alábbi gyűjtésünkből kirajzolódó karakteréhez.  

 

„Lógjon!”, kiabálta be Novák 2010 júliusában a parlamenti határozathozatalok végén, amikor arról szavaztak, hogy felfüggesszék-e Meggyes Tamás fideszes esztergomi polgármester mentelmi jogát.

A Jobbik retorikájában időről-időre felbukkan a „holokausztipar” kifejezés. Novák


2011 áprilisában a parlamentben is használta, amikor felszólalásában azt mondta: „Joggal gondoljuk, hogy ez egy holokausztipar, ami folyik Magyarországon”, majd hozzátette, zavarja, hogy „a csapból is ez folyik”.
 
2011. májusban a Nemzeti Színház akkori igazgatójáról, Alföldi Róbertről nyilatkozva az Echo TV-ben Novák kijelentette: „Addig jár a köcsög a kútra, míg el nem törik”.
 
2012 nyarán derült ki, hogy Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke anyai ágon zsidó származású. Novák először azt nyilatkozta, kiderült, hogy ezek szerint van zsidó barátja. Később változtatott a retorikáján, lemondásra szólította fel Szegedit, majd egy belső levelezésben azt írta Szegediről: „ha nem hazudik, ha nem titkolja el származását, akkor – szép dolog vagy nem, más kérdés – soha nem lett volna sem EP-képviselő, sem alelnök.”


Szegedi emiatt pert indított. Novák a bíróságon azzal érvelt 2013 júliusában, hogy Szegedi helyzete ahhoz hasonlít, mintha Orbán Viktorról derülne ki, hogy cigány származású. Szerinte ekkor nem válhatott volna belőle a Fidesz miniszterelnök-jelöltje.

 

A Jobbik kiállt Csatáry László, a kassai gettó parancsnoka mellett. A Szlovákiában életfogytig tartó börtönre ítélt, majd háborús bűntettek miatt itthon is perbe fogott aggastyán miatt Novák is aggódni kezdett, 2012 nyarán azt nyilatkozta róla, „halálba üldözik”.

 

2013 márciusában Novák az Országgyűlésben azzal a címmel tett fel kérdését a belügyi államtitkárnak, hogy „Mit szól hozzá, hogy a fehérgalléros cigánybűnözés már felütötte fejét a Parlamentben is?” Novák arról beszélt, hogy saját szakértője lopta meg Osztolykán Ágnes független képviselőt. A jobbikos képviselő Osztolykánt „cigány képviselőnek”, szakértőjét pedig „megélhetési roma felzárkóztatónak”, „romaipari megmondóembernek”, „közpénzből hizlalt rosszarcú, fehérgalléros cigánybűnözőnek” nevezte a felszólalásában.

 

2013. októberben ismét a zsidóságot vette célba Novák. A parlament kulturális és sajtóbizottságának ülésén azzal kezdte felszólalását, hogy számára „elfogadhatatlan az az – én azt mondom, hogy hullarablásnak is minősíthető – holokausztipar, amit önök folytatnak”. Hozzátette: „számtalanul folyatja ki a közpénzeket az állam, csak hogy legyen minél-minél több, a csapból is folyó holokauszt-megemlékezés itt a holokausztipar közepette”.

 

Szavazzon a C-press.hu kérdésére a főoldalán Novák Elődről!

Ön elítéli és visszahívná a közpénzből élő Novák Előd országgyűlési képviselőt ( Jobbik ) az újévi csecsemőre tett bejegyzése és a többszöri cigányellenes kirohanásai miatt?

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / ATV

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-16
  Ma örülünk az új kapcsolatoknak, szívesen szerzünk új barátokat. A régiekkel is szervezhetünk közös programokat. Ma ne kezdjünk alaposabb otthoni munkálatokba, - ehhez nincs meg a kitartásunk és a türelmünk. Ma érzékenyebb lesz a mellkasunk tájéka, gondoskodjunk önmagunk számára friss levegőről. Ha dohányzunk, akkor mérsékelhetjük az elszívott cigaretták számát. Dohányos családtagjainkat, pedig megkérhetjük, hogy ne a jelenlétünkben dohányozzanak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.július 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-15
  Nyugodt hangulatban leszünk, - szépen, lassan haladunk a munkahelyi teendőkkel. Ma nincs túl nagy kedvünk a bulihoz, inkább otthon maradnánk este. Egy ínyenc vacsora kedvéért azért hajlandóak vagyunk kimozdulni. Ma a torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.július 15-től 21-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek