Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Lendvai Ildikó:Országvédelmi akcióterv
2015-01-07 17:12
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Istenem, be szép szó ez: "országvédelmi akcióterv"! Ha Kosztolányi élne, hát biztosan besorolná az általa kiválasztott legszebb magyar szavak közé. A csengésében van valami férfias ügybuzgalom.

 

Lendvai Ildikó

 

 Az ember szinte látja az ország védelmére esküdött vezetőinket, ahogy éber, acélos tekintettel kémlelik a nemzet horizontját, nem marad rejtve előttük sem külső, sem belső ármány, s a legkisebb jelre rögvest jön az akció. Hogy mi, azt még nem tudni pontosan, de Rogán Antal megígérte, hogy a Fidesz nekilát a terv elkészítésének mindjárt az évnyitó frakcióülésen. Nincs is itt helye semmi patópálos halogatásnak, nyámmogásnak, hiszen - mint nyilatkozta - "a kormány és a parlament jelenleg védtelen a külső támadásokkal szemben". Rossz rágondolni! Ráadásul, mint tudjuk, a külső ellenség már belülről is támad. Kiépítette a maga ötödik hadoszlopát, ellenzékiekből, mindenféle hőzöngő tüntetőkből, civilekből. Utóbbiakat a házelnök interjúja leplezte le, rávilágítva, miféle kapcsolataik vannak, miközben "folyamatosan ott zümmögnek a háttérben".

 

Ez a zümmögés, ez különösen veszélyesnek látszik, a nemzet vezetőinek az idegei már tropára mentek. Gondold csak el, milyen dühítő az is, amikor a szobába berepül egy légy, és sehogy sem tudod kikergetni. Nem csoda, hogy Kövér már egyenesen arról beszél: a két világháborút követő hidegháborús korszak után most voltaképpen "a negyedik világháború zajlik". Nekem már ez is szörnyűnek tűnt, de Kövér tudta fokozni: "A helyzet rosszabb, mint amilyennek látszik". Bele sem merek gondolni, mi az, ami még a negyedik világháborúnál is rosszabb. Tűzeső, földindulás, ufók, Jurassic Park?

 

Országvédelmi akcióterv tehát kell, nem vitás. Mert a pokol ördögei pont minket, Magyarországot pécézték ki, hogy ránk zúdítsák ezt a sok szörnyűséget. Tán irigykedtek, hogy jobban teljesítünk, vagy mi. Uj Péter meg is írta: "Nehéz dolog a világ közepének lenni". Jó vicc, csak most jön rá, pedig a miniszterelnök már karácsony előtt világossá tette a köztévének adott interjújában, hogy hazánk az amerikai titkosszolgálati akciók terepe. Szerintem megint reménybeli Nobel-díjasokat akarnak rabolni a fasori gimnáziumból. Egyszer már bejött nekik. Vagy erőszakkal visszahurcolják Vajnát, aki pedig minket, azaz a szabad világot választotta. A házelnök és a kormányfő ezúttal azonos hullámhosszon vannak: Kövér úgy véli, már nemcsak a kormányt akarják megbuktatni, hanem az egész politikai elitet is eltüntetnék. Értem. Vinnék Vonát is, ha országvédelem nélkül maradnánk. Gyurcsányt talán mégsem, többet érnek vele, ha itthon hagyják bomlasztani. Ha esetleg nem volna világos, miért bajlódnának az egész magyar elit likvidálásával, hát a házelnök előáll a farbával: azért, mert a helyükön egy újabb SZDSZ-t akarnak létrehozni. Tiszta sor.

 

Jó, lehet, hogy ez első olvasásra bonyolult, egyelőre a Fidesz-frakciónak is kicsit magas, mert a hírek szerint az országvédelmi akcióterv lényegét még csak a "Nagy Ötös" ismeri: Orbán, Lázár, Rogán, Szijjártó, Habony. Az aranycsapat. Ők már be is spájzoltak a háborús időkre.

 

De egyből abbahagytam a kacarászást, amikor elolvastam a törvényalkotási szuperbizottság fideszes elnökének interjúját a gyülekezési törvény tervezett szigorításáról. Pedig kapásból cáfolta a gyanút: "Nem a demonstrációk miatt kell változtatni." Á, dehogy! Rossz az, aki rosszra gondol. Hanem: "az elmúlt 25 év tapasztalata és szakmai vitái mutatják azt, hogy van sok olyan kérdés, amelyet tisztázni kellene". Folytak, folydogáltak a szakmai viták, mígnem éppen mostanra kiderült, hogy "a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak". Nagy pech, hogy nem 2006-ra derült ki, így aztán a Fidesz szónokai tudatlan jóhiszeműségükben egy visszaélés tüzére locsolgatták naponta az olajat.

 

A csúcsbizottsági elnöktől erre föl azt is megkérdezték, ha olyan fenyegető a külső-belső hidegháborús helyzet, vajon felfüggeszthetnek-e alkotmányos rendelkezéseket? A válasz nem az: "Ugyan már! Mit képzel?". Hanem csak annyi: "Ha rendkívüli helyzet állna elő, a magyar alkotmány pontosan tartalmazza a szükséges rendelkezéseket". És tényleg tartalmazza. A "törvényes rend megdöntésére irányuló", vagy "élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető", erőszakos, fegyverhasználattal is járó cselekmények esetén a kétharmad (amíg megvan) "szükségállapotot", "különleges jogrendet" vezethet be az új alaptörvény szerint.

 

Több szabadságjog felfüggesztésével, mint amennyit a korábbi alkotmány szellemében ilyen helyzetben lehetett volna. És tessék mondani, az elkötött tank - láttunk már ilyet - fegyver? Egy őrült vagy provokátor akármilyen tárgya fegyver? De nem az ördögöt akarom a falra festeni. Nem hiszem, hogy ilyet terveznek. Ha muszáj, majd inkább fenyegetésként lehet lebegtetni, szoktatni minket a gondolathoz. Lám, a gyülekezési törvényt is kellő időre mennyire kiérlelte a sok szakmai vita! Hiába, mindenki más tempóban érik, fejlődik. Például a gyerekek is nagyon különböző életkorban kezdenek fogzani. A Fidesz most fogzik. Harapni készül. Akciótervvel védi az országot. Az országlását. Ellenünk.

 

Lendvai Ildikó MSZP-s képviselő

 

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / Nepszava

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek