Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Demján Sándor: Az Isten politikusokkal verte meg ezt az országot
2014-12-28 10:13
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Akinek tele van a zsebe, annak legyen tele a szíve is címmel adott interjút a Népszavának Demján Sándor, aki állítása szerint közel sincs olyan előkelő helyen az ország leggazdagabb embereinek sorában, mint ahogy azt rendre közzéteszik az erre hivatott toplistákon, manapság ugyanis sokan, egyszerűen eltitkolják a vagyonukat és inkább strómanokon keresztül realizálják, gyakran igencsak vitatható tevékenységüket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima Primissima díj egyik alapítója, miközben a szegénysorból küzdötte fel magát a vagyonosok közé, erkölcsi kötelességének tartja, hogy segítsen a hátrányos helyzetű fiatalokon, mely tevékenységre több milliárd forintot költött magánagyonából az elmút évek során.

 

Az, hogy Magyarországon minden össze van keverve az emberek fejében az leginkább a

poitikusoknak és az őket kiszolgáló médiának köszönhető, bár ahogy Demján is fogalmazott, nálunk mindig is szerették a lángos, ám utálták a lángossütőt. A deformált gondolkodás letagadhatatlanul áthatja a pártpolitikát is, aminek köszönhetően, nálunk nincs a programját tekintve valódi konzervatív párt sem.

 

 

 

 

A történelemből ismert magyar nemesség és arisztokrácia (ahogy máshol sem a világban) nyilvánvalóan nem a demokrácia és a polgári társadalom letéteményeseiként szerepeltek, ám végül, a feudalizmus felszámolásában a valóban hazaszerető arisztokraták, kisnemesek jártak az élen, tehát attól, hogy valaki gazdag volt, még lehetett baloldali érzelmű. Az emberek fejében azonban ez nem így jelentkezik, ugyanis nem értették meg velük, hogy ha a nem választott szocializmus után a piacgazdaságot választják, akkor tőketulajdonosoknak is kell lenniük.
 
Példaképeként gróf Széchenyi Istvánt említette, aki a polgárosodásért, a polgári demokráciáért és a nemesi előjogok megszüntetéséért folytatott eredményes és a közjót szolgáló küzdelmet.
 
Az emberek, Demján elmondása szerint szándékosan le lettek butítva, nem tudnak eligazodni, nem képesek klasszikus értelemben jobboldaliak vagy éppen baloldaliak sem lenni, amire jó példa, hogy amelyik a rezsicsökkentést elővette, formailag egy jobboldalinak nevezett párt mezében jött létre, amelyik pedig először ellenezte, ellene szót emelt, az meg baloldalinak képzeli magát. 
 
Egy olyan országban, mint amilyen Magyarország, ott van az igazi probléma, hogy se jobboldala, se baloldala nincsen. Az emberek nem tudják megkülönböztetni ilyen szempontból a pártokat egymástól, hiszen a politikusok sem ragaszkodnak a saját elveikhez. Az isten ezt az országot politikusokkal verte meg.
 
Az üzletember szerint optimista volt az a prognózis, melyet a Medgyessy-kormány kétszer száz napos programjával kapcsolatban nyilatkozott, amivel szerinte közel tíz évre ásta el magát az ország, melynek leginkább a kultúra és az oktatás fogja a kárát szenvedni. Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a károk kiheveréséhez, ennél sokkal több időre van szükség. Demján Sándor már abban az időben jelezte, hogy a lakosság, a dilettáns kampányprogramoknak köszönhetően elszegényedik, a szegénység nőni fog és azóta is növekszik. A jelenlegi miniszterelnök mostanság mégis azt mondja, hogy a szegénység csökken, az emberek zsebében több pénz van. 
 
Az interjúban Demján Sándor figyelmeztett az elszegényedés további eszkalációjára is, melyet éppen a jelenleg gründolt kormányzati elképzelések készítenek elő: ha egy cégre, elvtelenül hat százalékos különadót rónak ki, célzottan, mert meg akarják buktatni, emelett előírják a kétéves nyereségkényszert, akkor a kereskedők csak egyetlen dolgot tehetnek, tíz százlékkal megemelik a napi élelmiszerek árát. Ezek a lépések a szegénységet - ott is ahol korábban nem volt - drasztikusan megnövelik.
 
A teljes interjú >>> ide kattintva <<< olvasható.

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / nepszava

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek