Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A vasárnapi lapokat is megüti a zárva tartás
2014-12-20 07:44
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Márciustól vasárnap zárva tartanak a 200 négyzetméternél nagyobb boltok. Az atv.hu megpróbálta felmérni, hogy milyen hatásokkal lehet az új jogszabály azokra a lapokra, melyek vasárnap jelennek meg, és hogyan készülnek a kiadók az újabb megszorításra.

(fotó:pecsma.hu)

 

Parádi Judit, a Mediaworks kommunikációs és B2B igazgatója lapunk kérdésére elmondta, hogy a kiadó lapjai közül a Nemzeti Sportot, és nyolc megyei napilap vasárnapi számát, illetve a Vasárnap Reggelt érinti a vasárnapi zárva tartás. „Vasárnap nagyon sokan választják a szórakozás és informálódás módjának a napilapok vasárnapi számát, sokak számára a televízión kívül ez az egyetlen elérhető információs és szórakozató média. Elsősorban egyébként pont a sportesemények beszámolói azok, amelyek más módon nem feltétlenül jutnak el az olvasókhoz, ráadásul a vasárnapi lapok általában több családcentrikus, fiataloknak és gyerekeknek szóló tartalommal készülnek.”  A tervezett intézkedések hatását azonban még nem tudják megbecsülni, mert még nem tudják, hogy milyen mértékben tevődik át a napilapvásárlás a vasárnap is nyitva tartó eladóhelyekre.

 

 

Hornyacsek Zoltán, a Blikk kiadóigazgatója lapunknak elmondta, hogy „több részletes hatástanulmányt is készítettek már” arra az esetre, ha valóban bevezetik a nagyobb üzletek vasárnapi zárva tartását. Ezek alapján úgy gondolják, hogy „kevesebb példányt tudnak majd értékesíteni a vasárnapi kiadványukból, de még nem tudják, hogy pontosan mekkora visszaesésre kell számítaniuk.” Attól függően, hogy a versenytársaik miként reagálnak az új jogszabályra, „olyan stratégiát választanak, amivel minél kisebb veszteség éri őket.”

 

Gál J. Zoltán, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője szerint a lapot, akárcsak az összes vasárnap megjelenő újságot, nagyon súlyosan érinti a korlátozás. „Jelen tudásunk szerint olvasóinknak valamivel több, mint a fele olyan helyen veszi a lapot, amit márciustól bezárásra ítéltek. Mivel a Posta vasárnap eddig sem dolgozott, ezért a Vasárnapi Hírekre előfizetni soha nem lehetett, a laphoz való hozzájutás a trafiktörvény, vagyis az újságárusok megtizedelése miatt sok olvasónknak már most is felér egy teljesítménytúrával.” Mindezek ellenére stabil olvasótáboruk van, de Gál J. szerint a vásárlás további megnehezítése, sőt helyenként ellehetetlenítése szinte „beláthatatlan következményekkel járhat.”  Hozzátette, hogy a Vasárnapi Hírek annak erősen kormánykritikus hangvétele miatt hosszabb ideje szerepel a reklámpiac 60 százalékát jelentő állami szféra informális hirdetési feketelistáján, ezért bevételeik meghatározó része a lapeladásokból származik. A vasárnapi zárva tartás akár megfelezheti a lap példányszámát, amire a kiadóval közösen reagálni fognak. „Az előre menekülést tervezzük, mit is tehetnénk mást? Elkullogni biztosan nem fogunk, fura, de éppen januárban lesz 30 éve, hogy létezik a Vasárnapi Hírek.” Konkrét döntéseket még nem hoztak, de Gál. J. hangsúlyozta, hogy „a Vasárnapi Hírek biztosan túl fogja élni ezt a kormányt és tudósítani fog ennek az oktrojált törvénynek a módosításáról is.”

 

A Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) november 10-én részletes levelet küldött a nemzetgazdasági miniszternek a vasárnapi nyitva tartási tilalomnak a sajtóiparágra gyakorolt rendkívül negatív gazdasági és humánpolitikai következményeiről. Ebben többek között kitértek arra, hogy a print terméket vásárolók 39 százaléka szokott vasárnap is valamilyen nyomtatott lapot venni.

 

Felmérésük szerint azonban a megkérdezettek 22 százaléka biztosan lemondana arról a lapról, amit vasárnap vesz meg az üzletek zárva tartása miatt (ez az összes lapvásároló 9 százalékát jeleni). Véleményük szerint az új jogszabály diszkriminatív, és igazságtalan, ezért emlékeztették a miniszterelnököt a 2010-es nyilatkozatára, miszerint, „amíg heti ötnapi munkából nem lehet megélni Magyarországon, addig nincs lehetőség, hogy a boltok vasárnap zárva tartsanak.”   

 

 

C-PRESS kérdés és szavazás a főoldalon jobbra: 

Ön támogatja a Fidesz - KDNP kormány javaslatát, hogy boltok vasárnap zárva tartsanak?

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

 

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / ATV

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-16
  Ma örülünk az új kapcsolatoknak, szívesen szerzünk új barátokat. A régiekkel is szervezhetünk közös programokat. Ma ne kezdjünk alaposabb otthoni munkálatokba, - ehhez nincs meg a kitartásunk és a türelmünk. Ma érzékenyebb lesz a mellkasunk tájéka, gondoskodjunk önmagunk számára friss levegőről. Ha dohányzunk, akkor mérsékelhetjük az elszívott cigaretták számát. Dohányos családtagjainkat, pedig megkérhetjük, hogy ne a jelenlétünkben dohányozzanak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.július 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-15
  Nyugodt hangulatban leszünk, - szépen, lassan haladunk a munkahelyi teendőkkel. Ma nincs túl nagy kedvünk a bulihoz, inkább otthon maradnánk este. Egy ínyenc vacsora kedvéért azért hajlandóak vagyunk kimozdulni. Ma a torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.július 15-től 21-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek